Türkiye'yi 12 Yıldır 3 Boyutlu Fotoğraflıyor - Son Dakika
Yerel

Türkiye'yi 12 Yıldır 3 Boyutlu Fotoğraflıyor

Makine mühendisi Fatih Abak, Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarını 12 yıldır 3D görüntü tekniğiyle fotoğraflayarak bilgisayar ortamına aktarıyor Bugüne kadar çekim yaptığı 41 ilden 15'ine ait görselleri internette yayınlayan Abak'ın hedefi, tüm kentlerin tarihi ve turistik mekanlarını 3 boyutlu.

13.10.2014 11:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖZKAN BEYER - Makine mühendisi ve bilgisayar programcısı Fatih Abak, Türkiye'nin tarihi ve turistik mekanlarını fotoğraflayarak, 3D görüntü tekniğiyle bilgisayar ortamına aktarıp, ülke tanıtımına katkı sağlıyor.

Fatih Abak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 12 yıldır 3 boyutlu fotoğraf çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Çekimlerini gerçekleştirdiği mekanların fotoğraflarını, 3D görüntü tekniğiyle bilgisayara aktararak, izleyicide sanki oradaymış izlenimi vermeye çalıştığını anlatan Abak, "Türkiye'de şu ana kadar 41 ilin çekimlerini tamamladım. Bunlardan 15'inin görsellerini internet sitesinde yayınladım. Diğerlerini de en yakın zamanda yayınlayacağım" dedi.

İnsanların tarihi ve turistik mekanlara gitmeden önce internette araştırma yaparak karar verdiklerini aktaran Abak, çektiği fotoğraflarla mekanların tanıtımını yaptıklarını belirtti. Gerekli izinleri aldıktan sonra önce bir noktadan çekimlere başladığını ve çok sayıda fotoğraf çektiğini ifade eden Abak, fotoğrafları birleştirip 3 boyutlu hale getirdiğini dile getirdi.

Çekimlere İstanbul'dan başladı

Abak, çalışmalarına ilk kez İstanbul'dan başladığına işaret ederek, şöyle devam etti:

" Fatih Sultan Mehmet, Yavuz Sultan Selim, Sultan Abdulhamid Han'ın türbelerini fotoğrafladım. Çekimler yapılırken zor görünüyor ama bittikten sonra şahane bir şeyin orta çıktığını görüyorsun. Bunu bildiğim için büyük bir sabırla çalışmalarımı sürdürdüm. Şu ana kadar İstanbul, Ankara, İzmir, Balıkesir, Konya, Erzurum ve Nevşehir gibi yerlerin tarihi ve turistik mekanlarını çektim."

En çok Topkapı ve Ihlara merak edildi

Aksaray'da 26 mekanda 170 noktada çekim gerçekleştirdiğine değinen Abak, şunları kaydetti:

"Dünyanın en büyük kanyonu Ihlara Vadisi, Selime Katedrali, Somuncu Baba Külliyesi, Ulu Cami, Azmi Milli Un Fabrikası gibi mekanların çekimlerini tamamladım. Buralara gelmek isteyenler, internet üzerinden bu tür yerler hakkında fikir sahibi oluyor. Fotoğrafladığım yerler arasında İstanbul'da en çok Topkapı Sarayı, Aksaray'da Ihlara Vadisi, Nevşehir'de peribacaları, Kırşehir'de ise Cacabey Camisi internette ziyaret ediliyor. Bugüne kadar en çok Topkapı Sarayı, ardından Ihlara Vadisi fotoğrafları merak edildi. Bir yılda 200 bin kişi siteye giriş yaptı. Amacım; Türkiye'nin 81 ilinde çekimler gerçekleştirip, tarihi ve turistik mekanların tanıtımını yapmak. Mekanların 3 boyutlu fotoğraflarına http://www.3boyutlumekanlar.com adresinden ulaşılabiliyor." - Aksaray

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Türkiye'yi 12 Yıldır 3 Boyutlu Fotoğraflıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement