Ulu Önder, Buca ve Bayraklı'da Sevdiği Şarkılarla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Ulu Önder, Buca ve Bayraklı'da Sevdiği Şarkılarla Anıldı

Ulu Önder, Buca ve Bayraklı\'da Sevdiği Şarkılarla Anıldı

İzmir’in Buca ve Bayraklı ilçelerinde düzenlenen konserde Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde sevdiği şarkılarla anıldı.

11.11.2016 10:21

İzmir'in Buca ve Bayraklı ilçelerinde düzenlenen konserde Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde sevdiği şarkılarla anıldı.

Büyük Önder Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde Buca ve Bayraklı'da sevdiği şarkılarla anıldı. 10 Kasım anma programları çerçevesinde, Buca Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde de bir konser düzenlendi. Ata'nın notalarla özlemle anıldığı gecede, ünlü sanatçılar Seher Dilmaç Meriç ve Tolga Meriç Atatürk'ün en sevdiği şarkı ile türküleri seslendirdi. Konserde, İzmir'in kavakları, Vardar Ovası, Bülbülüm Altın Kafeste, Kimseye Etmem Şikayet ve Çile Bülbülüm Çile isimli gibi seslendirilen unutulmaz eserler katılımcılara mest etti.

Bayraklı'da da şarkılar Atatürk için söylendi

Bayraklı Belediyesi Türk sanat müziği korosu da, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümün 78. yıl dönümünde özel bir konser düzenledi. Mustafa Kemal Spor Salonundaki konsere vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, gecede Atatürk'ün sevdiği şarkı ve türküler seslendirildi. Tribünler tamamen dolarken, vatandaşların bir bölümü konseri saha zeminine konan sandalyelerden takip etti. Konserin konuk sanatçısı ise Kültür Bakanlığı ses sanatçısı Çiğdem Gürdal oldu. Konser öncesi, Atatürk'ün hayatını anlatan video gösterimi yapıldı. Gazeteci Çetin Altan Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencilerinden Mert Erenkaya, Şenay Erdoğan, Selin İpek Solak'ın okuduğu şiirler izleyicilerden alkış aldı.

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Atatürk'ü, sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirterek, "Sevgili Atatürk'ü kaybettiğimiz 1938 yılında İstanbul Üniversitesinde bir Alman profesör ders veriyor. Profesör sevgili Atatürk'ün ölüm haberi gelince öğrencilerin üzgün ve moral bozukluğu olduğunu görüyor ve İstanbul Üniversitesi rektörünü arıyor. Diyor ki; 'Sevgili rektörüm Ata'nızı kaybettiniz. Ben şimdi ne yapayım? Öğrencilerin morali bozuk' Rektör; 'Sen kendi ülkende büyük adamlar ölünce ne yapıyorsan onu yap' diyor. Profesör cevap veriyor; 'Benim ülkemde hiç böyle büyük bir adam olmadı ki.' Dünyada olmadı, dünyada ben kurucu belediye başkanıyım. Dipnotlar tarihe geçtiğinde ilk belediye başkanı yazılacak. Yaptığımız şeyler eskir gider, unutulur; ama 'nasıl anılmak istersin?' diye bir soru sorulduğunda; Cumhuriyet'e, Atatürk'e ve laikliğe sonuna kadar sahip çıkan bir başkan olarak anılmak isterim" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ulu Önder, Buca ve Bayraklı'da Sevdiği Şarkılarla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement