Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı - Son Dakika
Yerel

Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı

Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı

Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'na ( EMİTT) katılan Vanlı turizmcilere bir yemek verdi.

13.02.2012 20:05

Van Dernekleri Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz, Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Tanıtım Fuarı'na ( EMİTT) katılan Vanlı turizmcilere bir yemek verdi.

İstanbul Beylikdüzü'nde bir otelde verilen yemeğe, Ak Parti Van milletvekili Gülşen Orhan, Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van Ticaret Odası Başkanı Mirza Nadiroğlu, İl Turizm ve Kültür Müdürü Muzaffer Aktuğ, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan, Çatalca Kaymakamı Nevzat Taşdan, Doğu Kalkınma Ajansı Başkanı Emin Çakay, Esenyurt Beldiyesi başkan danışmanları Selahattin Aydar ve Abdurrahman Teymur,

Esenyurt belediyesi meclis üyesi Mustafa Eralmaç, Van'daki bazı derneklerin başkan ve yöneticileri, iş adamları, sanatçılar ve basın mensupları katıldı.

Yemeğin açılış konuşmasını Van Dernekleri Federasyonu Başkan Vekili İsmail Ayaz yaptı. Ayaz konuşmasında "Yaşanan büyük deprem felaketinden sonra tüm Türkiye büyük bir dayanışma örneği göstermiştir. Başta Esenyurt belediyesi olmak üzere yanımızda olan ve desteklerini bizden esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Bizler federasyon olarak sizleri bu salonda ağırlamaktan dolayı çok mutluyuz" dedi.

Daha sonra Van Dernekleri Başkanı ve Delta Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Seyithan İzsiz, bir konuşma yaptı. İzsiz, Van Federasyonu olarak depremde yaptıkları çalışmaları anlatarak, "Van'ımız tarihinin en büyük felaketini yaşamıştır. Fakat bu depremle birlikte ortaya büyük bir dayanışma örneği çıkmıştır. Milletimiz adeta tek yürek olmuştur. Biz nüfusumuzu 1 milyon sanırken aslında 74 milyon olduğunu gördük. Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyoruz.

Van eski günlerine kavuşacaktır. Biz de federasyon

olarak elimizden gelen tüm desteği sunduk ve sunmaya da devam edeceğiz. Depremin yaşandığı ilk andan itibaren bizlerden desteklerini esirgemeyen başta İstanbul Valimiz olmak üzere tüm yerel belediyelere ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum. Burada sizleri ağırlamaktan büyük onur duyuyorum. Geceye katılan herkese sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan da konuşmasında, gecede dostluk ve barış mesajları verdi. Orhan konuşmasında "Bizleri bu güzel ortamda hemşehrilerimiz ile buluşturan Van Federasyon Başkanı Seyithan İzsiz'e teşekkür ediyorum. Bu benim federasyon çatısı altında katıldığım ikinci yemek. Kendisine duyarlılığından ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Biz Emitt Fuarı'na Türkiye'ye teşekkür etmek için katıldık. Yaşadığımız depreme rağmen buradayız demek için geldik. Depremde özelliklede mevsimin kış

olmasından dolayı çok zor dönemler geçirdik. Fakat bu süreçte hiçbir vatandaşımızı mağdur etmemeye çalıştık. Her zaman elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Bizler sizlerden aldığımız güçle ve sevgi ile Van'ımızı daha güzel günlere taşıyacağız. Tüm ülkemiz büyük bir kucaklaşma ve dayanışma örneği gösterdi. Benim sizlerden isteğim bu dostluğu ve sevgiyi daha da güçlendirmek ve pekiştirmek. Huzurlarınızda Tüm Türkiye'ye Teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Van Vali Yardımcısı Atay Uslu ise yaptığı konuşmasında "Van çok zor günler geçirdi. Fakat depremden sonra tüm ülke Van'a aktı. Herkes Van için ağladı. Yaşadığımız olumsuzluklara rağmen biz Van'ı eskisinden daha güçlü ve güzel günlere taşıyacağız. Yanımızda olan ve sevgilerini desteklerini bizlerden hiçbir zaman esirgemeyen Tüm Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" dedi.

Yemekte kısa bir konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun, maddi ve manevi yardımlarla Van halkının yanında olmaya çalıştıklarını belirtti. Başkan Uzun, "Başta Sayın Başbakanımız Erdoğan ve İl Başkanımız Topbaş'ın talimatları doğrultusunda devletin tüm kurumları, Van, Erciş ve köylerine odaklandık. Biz de kardeş köy projesi kapsamında Salmanağa, Derimevi ve Oyalı köylerindeki kardeşlerimize el uzattık. Deprem bölgesine katkı sunmaya çalıştık. Bundan sonra da yardımlarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Yemeğe katılamayan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'nu temsilen konuşma yapan Başkan danışmanı Selahattin Aydar ise, Necmi Kadıoğlu'nun depremden hemen sonra Van'da olduğunu ve bugüne kadar Van'a ve Vanlılara desteklerini esirgemediğini söyledi.

Daha sonra sırası ile söz alan Van Ticaret Odası başkanı Mirza Nadiroğlu ve Bahçesaray Belediye Başkanı Hayati Orhan, yemeği düzenleyen Van Dernekler Federasyonu Başkanı Seyithan İzsiz'e teşekkür ederek, Van'ın kısa sürede kendini toparlayacağını ve eski günlerine kavuşacağını belirttiler. - VAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Van Federasyonu Turizmcileri Ağırladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement