Yabancı Temsilciler Çadır Kamplarda - Son Dakika
Yerel

Yabancı Temsilciler Çadır Kamplarda

Yabancı Temsilciler Çadır Kamplarda

25 yabancı ülkenin büyükelçilik temsilcileri, çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti.

22.06.2011 14:50  Güncelleme: 15:24

Türkiye'de bulunan 25 yabancı ülkenin büyükelçilik temsilcileri, Hatay'ın Altınözü İlçeleri'ndeki çadır kentlere yerleştirilen Suriyeli sığınmacıları ziyaret etti. Büyükelçilik temsilcileri, bugün sabah Hatay Valiliği'ne gelerek yetkililerden bilgi aldı. Büyükelçi temsilcileri, Vali Yardımcısı Orhan Mardinli eşliğinde minibüslerle Altınözü İlçesi'ndeki 2 çadır kampa giderek incelemelerde bulundu. Burada Suriyeli sığınmacılarla görüşen temsilciler, daha sonra tekrar Valiliğe geçti. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri temsilcilerin ziyaretinin basına kapalı olduğunu belirterek, herhangi bir açıklama yapılmayacağını söyledi.

YENİ ÇADIR KENT İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI

Altınözü İlçesi'ne bağlı Apaydın Köyü'nde yeni çadır kampı yapılması için çalışmalarına başlandı. Hatay'daki 6'ıncı, Altınözü İlçesi'ndeki 3'üncü çadır kamp olan yeni yer, bölgedeki büyük sığınmacı merkezi olacak. 15 bin kişiyi barındırabilecek büyüklükte olan çadır kampın 2 etapta kurulacak. İlk etapta 60 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan çadır kampının alt ve üst yapı çalışmaları devam ediyor. Alanda gece gündüz çalışan işçiler, sığınmacıların sayısının olası ani artışına karşı çadır kentinin kurulumunu bitirmeye çalışıyor.

539 KİŞİ GERİ DÖNDÜ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nca (AFAD) yapılan yazılı açıklamada ise gece Hatay'daki çadır kentlere yerleştirilen 539 Suriyelinin kendi isteği ile ülkesine döndüğü bildirildi. Suriye'ye dönmek isteyen sığınmacılara her türlü yardımın yapılacağı da belirtilen açıklamada, 19'u refakatçi 61 Suriyelinin de tedavi amaçlı hastanelerde bulunduğu vurgulandı. Ayrıca ilgili kurum ve kuruluşlarca, çadır kentlerde barınma, yiyecek, sağlık, güvenlik, sosyal aktivite, eğitim, ibadet, tercümanlık, haberleşme, psikososyal destek hizmetleri verilmesine devam edildiği belirtildi.

ESAD'IN AF ÇAğRISI

Bugün kadar 539 kişinin aynı gece Suriye'ye dönüşünde Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın halka yaptığı konuşmada 20 Haziran'a kadar tüm suçların af edildiği çağrısının etkili olduğu ileri sürüldü. Esad'ın, Türkiye'ye sığınanlara 'dönün' çağrısının dönüşlerde nasıl sonuç vereceğinin ilerleyen günlerde netlik kazanacağı da vurgulandı. Ancak, çadır kentlerde bulunan Suriyelilerin büyük çoğunluğu 'can güvenliği' nedeniyle dönme konusunda tereddüt yaşıyor.

SIFIR NOKTADA SURİYELİLERE HİZMET

Öte yandan Türk Kızılay'ı, Suriye sınırında kurdukları derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Suriyelilere, insanı boyutta yardım yapmak için çalışma başlattı. Bu kapsamda Kızılay, sınırın sıfır noktasında, Suriyelilere gıda, giyim ve sağlık hizmeti verecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Yabancı Temsilciler Çadır Kamplarda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement