Yesevi Sanat Topluluğundan Nevruz Gösterisi - Son Dakika
Yerel

Yesevi Sanat Topluluğundan Nevruz Gösterisi

Yesevi Sanat Topluluğundan Nevruz Gösterisi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Yesevi Sanat Topluluğu tarafından bir gösteri düzenlendi.

17.03.2012 17:30

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nde Nevruz Bayramı etkinlikleri kapsamında Yesevi Sanat Topluluğu tarafından bir gösteri düzenlendi.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğu tarafından gerçekleştirilen Nevruz gösterisi, Nezehat Çeçen Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Türk dünyasının bütün renklerini Nevruz coşkusuyla kucaklayan gösteride; Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden oluşan Türk devletlerinin sahip olduğu kültürel motifler ile Türk kültürünün geçmişi ve bugünü müzik eşliğindeki muhteşem gösteri ile sunuldu.

Salonu hınca hınç dolduran izleyicileri büyüleyen gösteride konuşan Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, bugün insanlığın ihtiyaç duyduğu temel noktalardan bir tanesinin kültür, sanat ve edebiyat olduğunu belirtti. Prof. Dr. Bayıroğlu, "Bunlar, hayatımızda ihtiyaç duyduğumuz çok temel şeyler. Hayatımızı yumuşatmak ve değer katabilmek adına kültür, sanat ve edebiyata kıymet vermek zorundayız. Bu arada yıllar önce hemen yanı başımızdaki Halepçe'de binlerce masum

insanın vicdansızca öldürülüşünün yıl dönümündeyiz. O anı da elbette acıyla hatırlıyoruz. Zalimleri, hesap görecekleri güne havale ediyoruz. Masum insanlar için Allah'tan rahmet diliyoruz. Gösteriyi tertip eden ve emeği geçen tüm sanatçılara, yaşattıkları doyumsuz kültür ziyafeti için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Yesevi Sanat Topluluğu Sanat Yönetmeni Yelmira Şenduran, program bitiminde Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu'na günün anısına bir plaket verdi. Ayrıca Vali Yardımcısı Özkan Demirel tarafından gösteri ekibine plaket takdimi oldu.

Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk-Kazak Üniversitesi Yesevi Sanat Topluluğu Nevruz gösterisine, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahri Bayıroğlu, Vali Yardımcısı Özkan Demirel, Ağrı Defterdarı Ali Osman Karaköse, akademik ve idari personel ile çok sayıda öğrenci katıldı. - AĞRI

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yesevi Sanat Topluluğundan Nevruz Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement