Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü ile Kariyer Topluluğu, Ormancılık Haftası kapsamında "Yeşil Yaşam ve Kariyer" etkinliği düzenledi.
İki gün süren ve Cumhuriyet Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Orman Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Derya Eşen yaptı. Ormancılık alanının ilk yıllarında genellikle ürün odaklı bir yaklaşımın bulunduğunu ve odun üretiminin ön planda olduğunu söyleyen Prof. Dr. Eşen, daha sonra ormanlardan çok yönlü yararlanma durumunun ortaya çıktığını ifade etti.
Yakın zamanlarda birçok devletin bir araya gelerek iklim değişikliği ile ilgili toplantılar gerçekleştirildiğini dile getiren Prof. Dr. Derya Eşen, atmosferdeki karbondioksit salımının çok hızlı bir şekilde artmasının, çevre ve doğa üzerinde birtakım öngörülemeyen sonuçlara yol açtığını söyledi.
Yakın gelecekte karbon borsası kurulmasını beklediklerini ifade eden Eşen, karbon borsasının her ülkeye bir kirletme kapasitesi vereceğini belirterek çevrenin uluslararası antlaşmalarla güvence altına alınacağını ve ülkelerin sanayi üretimlerinin sınırlandırılacağını sözlerine ekledi.
Açılış konuşmasının ardından Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncay Neyişçi, "Ormanlar ve İnsanlar: Dünden Bu güne Ekolojik Bir Yolculuk Denemesi" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.
Prof. Dr. Tuncay Neyişçi'nin konuşmasının sonrasında Düzce Üniversitesi Orman Mühendisliği Bölümü Başkanı Prof. Dr. Derya Eşen moderatörlüğünde düzenlenen panele, Orman Yüksek Mühendisi Sami Bilgin ve İstanbul Ormancılık Bürosundan Ekrem Ofluoğlu konuşmacı olarak katıldı. Panelde davetli konuşmacılar, "Alternatif Ormancılık" konularındaki bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.
Panelin sonunda KOSGEB'in Düzce'de vermiş olduğu girişim desteklerinden bahseden KOSGEB Düzce İl Müdürü Asım Türkmen, üniversiteden yeni mezun olan öğrencilere yönelik KOSGEB kredileri hakkında bilgiler vererek katılımcılardan gelen soruları cevaplandırdı.
"Yeşil Yaşam ve Kariyer" konulu etkinliğin ilk günü, davetli konuşmacılara teşekkür belgesi ve plaket takdim edilmesiyle sona erdi.
Etkinliğin ikinci günü, Orman Fakültesi Orman Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yalçın Çöpür'ün moderatörlüğünde gerçekleştirilen panel ile devam etti. Panelin davetli konuşmacısı Kastamonu Entegre Ağaç San. Tic. Pazarlama Müdürü Naci Güngör, odun ve levha üretimi ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak Türkiye'nin sektördeki yeri ve üretim kapasitesi hakkında katılımcılara bilgiler aktardı.
Panelin bir diğer konuşmacısı AGT Ağaç Sanayi Ticaret A.Ş. Türkiye Satış Direktörü Ahmet Çetinkaya sektörün geleceği gençlerle bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek başladığı konuşmasında, yabancı yatırımcıların hakim olduğu sektörün, şu an tamamen yerli yatırımcıların elinde olduğunu ve çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ifade etti.
Panel, Mobilya Sanayicileri ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu (MOSFED) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç'in Türkiye'nin mobilya sektöründeki yeri hakkındaki açıklamalarıyla devam etti. 2000 yılında Ülkemizin mobilya sektöründe ithalatçı konumunda bulunduğunu belirten Güleç, günümüzde ise dünyada ihracat yapan en önemli devletlerden biri haline geldiğini vurgulayarak, sektörün planlama, tasarım yapabilen ve pazarlama yeteneği olan gençlere ihtiyacı olduğunu söyledi.
Panelin son konuşmacısı İstanbul Ağaç ve Peyzaj A.Ş Genel Müdürü Murat Ermeydan firmalarının, sektörün Türkiye'deki en büyük işletmesi olduğunu ve yaklaşık 4500 personel çalıştırdıklarını ifade etti. Anadolu ve İstanbul'a özgü ürünleri üretmeye öncelik verdiklerini dile getiren Ermeydan, Peyzaj Mimarlığı Bölümü öğrencilerimizin yaptığı stajları değerlendirerek Üniversitemizi, tasarım alanında çok iyi bir düzeyde gördüklerini sözlerine ekledi.
Program süresince Bolu Orman Bölge Müdürlüğü tarafından katılımcılara çam fidanı da dağıtılan ve iki gün süren "Yeşil Yaşam ve Kariyer" etkinliği, davetli konuşmacılara teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle son buldu. - DÜZCE
Son Dakika › Yerel › Yeşil Yaşam ve Kariyer Etkinliği - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?