Yıldırım Belediyesi Mimarsinan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladı - Son Dakika
Yerel

Yıldırım Belediyesi Mimarsinan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladı

Yıldırım Belediyesi Mimarsinan Mahallesi\'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladı

Yıldırım Belediyesi, Mimarsinan Mahallesi'nde bulunan rezerv yapı alanında gerçekleştirdiği kentsel dönüşüm projesinin yüzde 30'unu tamamladı. Proje kapsamında 13 bina yıkılarak yerine 131 konut, işyerleri, park alanı ve otopark yapılacak.

03.12.2023 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yıldırım Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından rezerv yapı olarak ilan edilen yaklaşık 6 bin metrekarelik alana sahip Mimarsinan Mahallesi 8019 ada 1 parsel kentsel dönüşüm projesi çalışmalarının yüzde 30'u tamamlandı.

Yıldırım Belediyesi Başkanı Oktay Yılmaz, insanlara güvenli konutlardan oluşan sosyal donatı alanlarıyla desteklenmiş, gelişmiş ulaşım ağına sahip yaşam alanları oluşturmak için Yıldırım'ın farklı noktalarında eş zamanlı özgün kentsel dönüşüm projeleri uyguladıklarının altını çizdi. Vatandaşların tamamı ile uzlaşma sağlanan proje kapsamında bölgeye sadece yeni binalar inşa etmekle kalmayıp sosyal donatı alanları, otopark ve yeşil alanlar kazandıracaklarını ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Mimarsinan Mahallesi 8019 ada 1 parsel kentsel dönüşüm proje alanı üzerinde bulunan 13 bina, 32 bağımsız bölüm, 33 hak sahibi ile yüzde 100 uzlaşı ile yıkıldı. İnşaat çalışmaları süren proje kapsamında zemin üstü 5 kat olacak şekilde 3 blok inşa edilecek. Toplam 131 konutun yer alacağı projede; 2 bin 118 metrekare işyeri, 600 metrekare park alanı ve 110 araçlık otopark bulunacak. Yıldırım'ın dört bir yanında sadece binaları değil yaşamı değiştirecek önemli kentsel dönüşüm planlarımız var. Yıldırım için büyük düşünüyor, büyük dönüşüyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Yıldırım Belediyesi Mimarsinan Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmalarını tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement