Yozgat'ta Sokak Hayvanlarını Besleyip Bakımını Yapan 2 Hayvansever Destek Bekliyor - Son Dakika
Yerel

Yozgat'ta Sokak Hayvanlarını Besleyip Bakımını Yapan 2 Hayvansever Destek Bekliyor

Yozgat'ta sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyip bakımlarını yapan 2 hayvansever kadın, mama ve tedavi için destek bekliyor. Sevgi Büyükiksir, "Biz barınaklara gitmesini asla istemiyoruz bu hayvanların çünkü biz besliyoruz" dedi. Dilek Sargın ise, "Mamada sıkıntı çekiyoruz, ette sıkıntı çekiyoruz. 2 günde bir bana 500 ekmek verilse şurada 200 tane hayvanı doyuracağım. Hayvanlarda sokağa inmeyecek. 20 bin lira kliniğe borç var, aldığımız şu mama 2,5-3 bin” diye konuştu.

06.12.2022 16:48  Güncelleme: 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yozgat'ta sokak hayvanlarını düzenli olarak besleyip bakımlarını yapan 2 hayvansever kadın, mama ve tedavi için destek bekliyor. Sevgi Büyükiksir, "Biz barınaklara gitmesini asla istemiyoruz bu hayvanların çünkü biz besliyoruz" dedi. Dilek Sargın ise, "Mamada sıkıntı çekiyoruz, ette sıkıntı çekiyoruz. 2 günde bir bana 500 ekmek verilse şurada 200 tane hayvanı doyuracağım. Hayvanlarda sokağa inmeyecek. 20 bin lira kliniğe borç var, aldığımız şu mama 2,5-3 bin" diye konuştu.

Yozgat'ta Sevgi Büyükiksir ve Dilek Sargın, şehrin farklı bölgelerine bırakılan sokak hayvanlarının günlük bakımlarını yapıyor, gün aşırı yiyecekler bırakıp, kısırlaştırmalarını sağlıyor, uyuza karşı ilaçlama hizmeti veriyor. Hayvanların barınaklara götürülmesine karşı çıkan kadınlar, "Bu hayvanlara biz bakıyoruz zaten" diyor.

"HAYVANLARIN BARINAKLARA GİTMESİNİ İSTEMİYORUZ"

Sevgi Büyükiksir, kendisinin aslen Yozgatlı olmadığını ama Yozgat'ta yaşayan sokak hayvanlarına baktığını belirterek, "Hayvanların barınaklara gitmesini istemiyoruz. Bizim ricamız bize yer vermeleri. Biz gönüllüyüz iki bayan gece gündüz bakıyoruz. Bize küçük bir yer versinler. Barınakların durumu aynı, biz her zaman gidip, kontrol ediyoruz. Barınakları istemiyoruz, hayvanları hiçbir yerde istemiyorlar. Biz besleme yapıyoruz her gün, bir gün durup, bir gün iki bayan geliyoruz" dedi.

"UYUZLU DEĞİL HEPSİNİN UYUZ AŞISI YAPILDI"

Kendisinin çalışmadığını ev hanımı olduğunun belirten Büyükiksir, arkadaşıyla birlikte sosyal medya sayfalarının bulunduğunu, bu sayfa aracılığı ile kendilerine ulaşanlar tarafından verilen desteklerle çalışma yaptıklarını bildirdi. Büyükiksir, "Sayfamızdan destek gelirse geliyor, gelmezse çoğu zaman cebimizden alıyoruz. Bırakamıyoruz hayvanları. Uyuzlu değil hepsinin uyuz aşısı yapıldı. Kısırlaştırma yapıyoruz ama çok nadir yapabiliyoruz, belediye yapmıyor. Buraya her gün farklı bir hayvan geliyor. Biz barınaklara gitmesini asla istemiyoruz bu hayvanların çünkü biz besliyoruz" diye konuştu.

250'den fazla hayvanın bakımını yaptıklarını aktaran Büyükiksir, "Hem Sorgun'da var hem de burada var, kedilerimiz var. Kısırlaştırma yapıyoruz ama özel bir klinikte yapmak zorundayız. Bu hayvanlar hiç kimseye zarar vermiyor. Şikayet ediyorlar, burada bile şikayet ediyorlar. Burada çoluk çocuk yok, buradaki hayvanları niye şikayet ediyorlar onları anlamıyoruz. Barınakların kapasitesi zaten yok. Biz hayvanlara dokunmaları istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

"SADIK DOST BUNLAR"

Dilek Sargın da şunları söyledi:

"Benim TOKİ'de bir köpeğim var 3 yaşında, adı dişi. İnanın 3 gün yemek vermedim 3 gün şu arabanın yanında bekledi, seni kesinlikle arabanın yanına yaklaştırmaz. Orada oturur, hiç seslenmez, zararı da yok. Sadık dost bunlar. Hayvanseverlerden istiyoruz, iş adamlarımızdan istiyoruz. Her şeyimiz delilli. Nakit bir milyar gönderdiğinizde ne işin kullanıldığını biliyorsunuz. Fişini, dekontunu gönderiyoruz. Klinik numarasını veriyoruz, kısırlaştırmanın videosunu çekiyoruz, sayfamızda paylaşıyoruz. Her şey delilli ispatlı."

"20 MİLYAR KLİNİĞE BORÇ VAR"

Hayvanların ihtiyaçlarını karşılamak için hayırseverlerden destek aldıklarını bildiren Sargın, 25 bin lira borçlarının bulunduğunu bunu nasıl kapatacaklarını düşündüklerini aktardı. Sargın, "Mamada sıkıntı çekiyoruz, ette sıkıntı çekiyoruz. 2 günde bir bana 500 ekmek verilse şurada 200 tane hayvanı doyuracağım. Hayvanlarda sokağa inmeyecek. 20 bin lira kliniğe borç var, aldığımız şu mama 2,5-3 bin" şeklinde konuştu.

Yozgat\'ta Sokak Hayvanlarını Besleyip Bakımını Yapan 2 Hayvansever Destek Bekliyor
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Yozgat'ta Sokak Hayvanlarını Besleyip Bakımını Yapan 2 Hayvansever Destek Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement