Yıldız Teknik Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Çakmak, "Eğitim bilgiyi kullanma sanatıdır. Eğitimde taklitçi olunursa geri kalınır" dedi.
Çakmak, Sosyal Hareket ve Bilinçli Eğitim Öğrenci Topluluğunun düzenlediği "Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Avrupa'daki eğitim sistemi gibi Türkiye'deki eğitim sisteminin de geçtiğimiz yıllara göre her geçen gün daha da iyiye gittiğini söyledi.
Çakmak, alanının bilim yazarlığı ve eğitim yazarlığı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:
"Bana göre sorular cevaplardan daima önemlidir. İnsan zihninde öyle bir özellik var ki kafaya takılan soruyu beyin araştırıyor. Günümüzde buna 'kuantum teori yasaları' deniliyor. Zaman ve mekan tanımadan beyin her bilgiye ulaşmaya çalışıyor. İnsan yaratılış olarak öğrenme programıyla dünyaya gelmiştir. İnsan her konuda dünyaya cahil gelmiştir, hayvanlar ise programlanmış bilgisayar şeklinde dünyaya geliyor. Eğitim bilgiyi kullanma sanatıdır. Eğitimde taklitçi olunursa geri kalınır. Allah'ın insanlara verdiği en önemli duygu düşünmektir. Akıldan üstün bir şey yaratılmamış. Bizim üstümüze düşen en önemli görev onu en iyi şekilde kullanmayı öğrenmektir. Eğitimin ilk hedefi bilimsellik değil, insanlıktır. Bizler ne zaman ki araştırarak, muhakeme kurarak bir şeyler öğreniyorsak o zaman beyin hücreleri arasında bir bağ oluşuyor ve bilgiler kalıcı oluyor."
Konferansı çok sayıda akademisyen ve öğrenci izledi. - Iğdır
Son Dakika › Yerel › Yükseköğretim Vizyonu ve Eğitime Kimlik Konferansı' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?