Yurt Dışına Kazan İhraç Ediyor - Son Dakika
Yerel

Yurt Dışına Kazan İhraç Ediyor

Burdur'da yaşayan Hasan İmrak, bakır ve krom çelikten yaptığı kazanları Yunanistan, Ukrayna ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç ediyor.

11.01.2013 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gökmen Yüce - Burdur'da yaşayan 69 yaşındaki Hasan İmrak, bakır ve krom çelikten yaptığı kazanları Yunanistan, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç ediyor.

Bakırcılar Çarşısı'ndaki dükkanında faaliyet gösteren Hasan Irmak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 52 yıldır baba mesleği olan bakırcılığı sürdürdürdüğünü söyledi.

Müşterilerden gelen talepler doğrultusunda 5 ile 500 litre arasında ve 30 santimden 120 santim çapına kadar kazanlar yaptığını anlatan İmrak, bu kazanları iç piyasanın yanı sıra Yunanistan, Almanya, Bulgaristan, Ukrayna ve Suudi Arabistan gibi ülkelere ihraç ettiğini kaydetti.

Yaptığı kazanları büyüklüklerine göre 100 ile bin lira fiyat aralığında İstanbul'daki firmalar üzerinden yurt dışına sattığını bildiren İmrak, kazanların tatlandırma kazanları olarak ve ilaç sektöründe kullanıldığını kaydetti.

İmrak, kazanların Türkiye'de daha çok gül yağı, kekik yağı ve damıtma kazanı olarak kullanıldığını anlatarak, "Ayda ortalama 50 küçük, 20 de büyük kazan yapıyorum. Bunlardan yaklaşık 20 küçük ile 10 büyük kazanı yurt dışına gönderiyorum" dedi.

-"69 yaşından sonra çalışmak zor geliyor"-

Bakırcılık mesleğinin geriye gitmesi nedeniyle çelik kazan yapmaya başladığını, bu işi İstanbul'da öğrendiğini belirten İmrak, mesleğin her geçen gün unutulmaya yüz tuttuğunu dile getirdi.

Yaşının ilerlemesi ve yanında çalıştıracak eleman bulamadığı için zorluklar çektiğini dile getiren İmrak, şunları söyledi:

"Çevremde 3 okul var, ama çocuklar bu mesleğe ilgi duymuyor. Eleman sıkıntısı çekiyorum. 69 yaşından sonra çalışmak zor geliyor, ama kahvehane ve sigara alışkanlığım olmadığı için mesleğime devam ediyorum. Burdur Belediyesi bakırcılık mesleği ile ilgili kurs açmak istedi ve 20 kursiyer talep etti. Ben de gönüllü olarak kurs verecektim. Ancak kursiyerler bin lira maaş talep edince kurs gerçekleşmedi."

İmrak, mesleğin gelecek kuşaklara aktarılması için elaman sıkıntısının giderilmesi gerektiğine işaret etti.

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Yurt Dışına Kazan İhraç Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement