Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar - Son Dakika
Yerel

Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar

Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar Gümüşhane'de off-road kulübü sporcuları 2 bin 300 metre rakımlı karla kaplı zirvelere yaban hayvanları için ot, kuşlar için buğday bıraktı Gümüşhane'de off-road kulübü sporcuları normal araçların ulaşamayacağı noktalara arazi araçları ile...

09.01.2023 11:20  Güncelleme: 12:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar

Gümüşhane'de off-road kulübü sporcuları 2 bin 300 metre rakımlı karla kaplı zirvelere yaban hayvanları için ot, kuşlar için buğday bıraktı

GÜMÜŞHANE - Gümüşhane'de off-road kulübü sporcuları normal araçların ulaşamayacağı noktalara arazi araçları ile çıkarak yaban hayvanları için yemleme çalışması yaptı.

Yaban hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarının karşılanması için Türkiye'deki off-road camiası içinde başlatılan meydan okuma çalışması kapsamında Kayseri, Ordu, Tokat kulüplerinin ardından Gümüşhane Off-Road Kulübü de etkinliğini yaptı ve Çarşamba Off-Road Kulübüne meydan okudu.

Torul ilçesine bağlı Kocadal köyünden Tersun Dağı zirvelerine orman içinde karlı kaplı yolları aşarak giden sporcular zaman zaman arızalanan araçlarını kendi imkanlarıyla yaparak yollarına devam etti.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü İlbeyi Aydın ve İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Polisliği Büro Amirliği görevlilerinin de katıldığı programda kimi zaman sis, kimi zaman güneş, kimi zaman da kar yağışı altında 2 bin 300 metre rakımlı noktaya arazili araçlarıyla zorlu yolları aşarak ulaşan sporcular araçlarında taşıdıkları ot ve ekmekleri yaban hayvanları için, buğdayları da kuşlar için zirvedeki uygun noktalara bıraktı.

Ağır kış şartlarında normal araçların ulaşamayacağı zirveye ulaşan ve bir sonraki hedefi il merkezinde 60 kedilik kedi evleri yapmak olarak belirleyen GÜMOFF üyesi sporcular yemleme çalışmasının ardından karla kaplı zirvelerde off-road yaptı.

"Yemlerin doğru noktalara ve doğru hayvanlara ulaşabilmesi için yetkili kurumlarla birlikte hareket ediyoruz"

Gümüşhane Off-Road Kulübü Motor ve Doğa Sporları Derneği olarak Tersun Dağı bölgesinde yaban hayvanlarına yem bırakmak için ulaştıklarını kaydeden kulüp başkan yardımcısı Alper Akçay, "Türkiye'deki offroad kulüplerinin Kayseri'de başlattığı, Ordu ve Tokat ilinde devam eden ve dördüncü ayağı Gümüşhane'ye uzanan doğadaki hayvanları besleme, sosyal farkındalık oluşturabilme meydan okuma kampanyası kapsamında biz de Gümüşhane olarak şu an 2 bin 300 rakımda bulunan Tersun Dağı bölgesinin iç kesimlerindeyiz. Buraya ulaşmak gerçekten çok zor oldu. Araçlarımız bu zorlu yol koşullarına donanımlı ve ekibimizin de profesyonel olmasıyla buraya kadar ulaştık. Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğümüz, Emniyet Teşkilatımızın HAYDİ birimiyle buradayız. Bu yemlemeleri biz profesyonel destek alarak doğru noktalara ve doğru hayvanlara ulaşabilmesi için bu birimlerle beraber hareket ediyoruz. Doğadaki hayvanlara faydalı olmak isterken yetkili birimlerden destek almanız lazım ki bu tarz organizasyonları yapıyorken faydadan çok zararınız dokunmasın" dedi.

"Bu doğada bu sporu yaparken doğada yaşayan bu canlılara da gerekli özeni ve hassasiyeti gösteriyoruz"

GÜMOFF olarak Çarşamba Off-Road kulübüne meydan okuduklarını ifade eden Akçay, "Gümüşhane offroad kulübü olarak kurulduğumuzdan beri birçok sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Yardım kampanyaları, Ramazan yardımları gibi. Offroad doğayla yapılan bir spor. Doğa harici yapabileceğimiz bir spor değil. Zorlu koşullarda yapılan bir spor. Bu doğada bu sporu yapıyorken de doğada yaşayan bu canlılara gerekli özeni ve gerekli hassasiyeti göstererek bunları düşünmemiz lazım. Kulüp olarak bu farkındalık oluşturabilmek için bu hafta da bu etkinliğimizi yaptık. Bundan sonraki süreçte de etkinliklerimiz olacaktır" diye konuştu.

"60 kedi için kedi barınağı yaptırıyoruz"

Kulüp Başkanı Recep Şahin ise GÜMOFF olarak meydan okumalara karşı Tersun Dağının zirvelerine çok büyük zorluklarla ulaştıklarını belirterek, "Bu haftaki programımız yaban hayvanlarını yemlemekti, görevimizi tamamladık. Sadece doğadaki yaban hayvanları değil, şehirdeki sokak hayvanlarını da düşünerek bir sonraki programımızı şehirdeki kediler için 60 kedi için kedi barınağı yapacağız" ifadelerini kullandı.

"Kış boyunca yüksek köylere giderken yem bırakacağız, mama bırakacağız, ekmek bırakacağız"

Etkinliğe katılan sporculardan Cengiz Karasapan da "Zorluklarla geldik. Üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bu burada bitmedi. Terk edilmiş veya nüfusu azalmış köylerde kalan köpekleri, kedileri, kar sebebiyle yüksek köylere giderken yem, mama, ekmek bırakacağız. Gümüşhane'de kedi evleri eksikti. Biz ona da el attık ve 60 kedilik kedi evleri yaptırıyoruz. İnşallah haftaya da onları koyacağız. Doğayı seviyoruz, doğada olmaktan mutluyuz" dedi.

"Yiyoruz içiyoruz, eğleniyoruz ama doğadaki hayvanlarımız da unutmayalım"

Bir diğer sporcu Ufuk Arslan da "Bugün yaban hayvanlarını yemlemeye geldik. Diğer kulüpler bu konuda bize meydan okumuşlardı. Biz de buradan Çarşamba kulübüne meydan okuduk. İnşallah onlar da gerekeni yaparlar. Normal bir aracın buraya çıkma şansı yok. Biz de bu arabalar zaten güçlendirerek buralara çıkıyoruz. Lastiği olsun, yükseltmeleri olsun zor yollardan geldik buraya. Kolay yollardan buralara gelmedik. Topluma şunu söylemek istiyorum: Yiyoruz içiyoruz, eğleniyoruz ama doğadaki hayvanlarımız da unutmayalım" diye konuştu.

Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Zorlu yolları bu kez yaban hayvanları için aştılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement