27.Antakya Festivali Başlıyor - Son Dakika
Güncel

27.Antakya Festivali Başlıyor

27.Antakya Festivali Başlıyor

Festival Kortej Yürüyüşü 21 Temmuz 19.00'da V.Ürgen Alanı'nda

13.07.2011 16:05

Hatay'ın anavatana katılışının 72.yıldönümü münasebetiyle her yıl geleneksel olarak düzenlenen Antakya Festivali'nin bu yıl 27.si tertipleniyor. Antakya Belediyesi Festival Tertip Komitesi her yıl olduğu gibi bu yıl da sanatsal, sportif, kültürel ve yöresel birbirinden farklı birçok etkinliği Antakya'lılarla buluşturuyor.

21-22-23-24 Temmuz 2011 tarihlerinde düzenlenecek festivalde yer alacak bazı etkinlikler şöyle; Festival Kortej Yürüyüşü, Festival Aşı, Mahalle Şenlikleri, Halk Oyunları Gösterileri, Halk Konserleri, Eski Antakya Fotoğraf Sergisi, Mahalli Yemek Yarışması, Sünnet Şöleni, Erhan Aksay Futbol Turnuvası, Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası, Künefe Şöleni, SHÇEK Kimsesiz Çocuklar Ziyareti,

Ayrıca 23-24 Temmuz 2010 tarihinde Atatürk Stadyumu'nda Uluslararası Aba Güreşi Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Güreşlere bu yıl Azerbeycan, Almanya, Türkmenistan, Özbekistan, Suriye, Tacikistan, Kazakistan, Kırgızistan, Gürcistan, İran, Macaristan, Moldova, Romanya, Bulgaristan, Bosna-Hersek, Slovenya, Sırbistan, Kosova, KKTC, Dağıstan ve Türkiye'den sporcular katılım gösteriyor.

27.Antakya Festivali Tertip Komitesi, Festivalin 4 günü düzenlenecek Halk Konserleri'nde yerel sanatçılara imkân tanırken, Festivalin son günü olan 24 Temmuz Pazar günü ünlü sanatçı Nez sahne alacak. Halk Konserlerinin programı ise şu şekilde: 21 Temmuz saat 20.30 Belediye Önü (Şeref Akiz, Mehmet Durak, Kader, Şemi Döğüncü), 22 Temmuz saat 20.30 Belediye Önü (Levent Şahin, Ned, Pınar Can), 23 Temmuz saat 20.30 Belediye Önü (Mert Elmacı, Mehmet Köse, Hikmet Özer), 24 Temmuz saat 20.30 Belediye Önü (Komedi Dans Üçlüsü ve Ünlü sanatçı Nez) Ayrıca 23 ve 24 Temmuz tarihlerinde belediye önünde düzenlenen Halk Konserleri esnasında havai fişek gösterileri de yapılacak.

Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada festival kapsamında bu yıl da yine birbirinden farklı etkinlikler düzenleneceğini, tüm hemşehrilerimizi ailece 21-22-23-24 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek festival coşkusunu yaşamaya davet ettiklerini belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 27.Antakya Festivali Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement