Başbakan Erdoğan, Soruları Cevapladı Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan, Soruları Cevapladı Açıklaması

Başbakan Erdoğan, Soruları Cevapladı Açıklaması

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere ikinci heyetin bu hafta içinde, olmazsa önümüzdeki hafta içinde İmralı'ya gideceğini belirterek, "İlkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesinde uygun"...

13.02.2013 12:30

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere ikinci heyetin bu hafta içinde, olmazsa önümüzdeki hafta içinde İmralı'ya gideceğini belirterek, "İlkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesinde uygun olanlardan 2 veya 3 kişi adaya gönderilir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısına gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, emekli Orgeneral Ergin Saygun'u ziyaretinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından eleştirildiğinin anımsatılması üzerine, "Bahçeli'nin dünyasıyla bizim dünyamız çok farklı. Bir defa, önce Bahçeli samimiyet dilini öğrenmesi lazım. O samimiyet dilini öğrenmediği içindir ki milletimizin verdiği ders ortadadır. Samimiyet dili farklı şey" dedi.

Bahçeli'nin diliyle konuşmadığını ve konuşmayacağını vurgulayan Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Çünkü benim aldığım ahlak dersi bu değil, farklı. Dolayısıyla milletimizin bu noktadaki takdiri her şeyin üzerindedir, milletimiz bir şeyi eğer farklı takdir ediyorsa milletimizin o takdirine dikkat etmek lazım. Acaba millet niçin AK Parti'ye yüzde 50 veriyor da bunlara yüzde 12, yüzde 13 gibi bir oy veriyor. Milletin genelinin bu noktadaki takdirinin hiç mi değeri yok, bunların söylediği mi doğru- Bunları çok iyi değerlendirmek lazım. Eğer millet, yüzde 50 ile AK Parti'ye ve liderine böyle bir onay veriyorsa, '3 dönem arka arkaya yürü' diyorsa burada demek ki bir incelik var. Milletin hepsi, yüzde 50'si akılsız oldu, bunlar yüzde 12 ile 13 ile akıllı oldu böyle bir şey olabilir mi- Mümkün değil, dolayısıyla milletimin verdiği bu göreve layık olmak için biz ahlak kuralları içerisinde, edep kuralları içerisinde görevimizi yapmaya devam edeceğiz. İstismarı değil, istişareyi öne alacağız, istişare ile verdiğimiz kararları da uygulamaya geçireceğiz.'

-İmralı'daki görüşmeler-

Başbakan Erdoğan, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı'ya ikinci heyetin bu hafta gidip gitmeyeceğine yönelik soru üzerine de

"Olabilir, bu hafta içinde olabilir. İlgili arkadaşlarım çalışmalarını yapıyorlar bu hafta içinde olabilirse bu hafta içinde, olmazsa önümüzdeki hafta içinde olur, ama olacak" dedi.

Bu konuya ilişkin Adalet Bakanlığı'na henüz bir müracaatın söz konusu olmadığına dikkati çeken Erdoğan, "O müracaatlar yapılacak, ilkelerimizi ortaya koyduk, o ilkelerimiz çerçevesinde uygun olanlardan 2 veya 3 kişi adaya gönderilir" değerlendirmesinde bulundu.

-Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama-

Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamayla ilgili de şu anda yapılacak açıklamaların erken olabileceğini söyledi. İçişleri Bakanlığı, emniyet istihbarat ve Milli İstihbarat Teşkilatı'nın müşterek çalışma yürüttüklerini vurgulayan Başbakan Erdoğan, "Temennimiz o ki en kısa zamanda bu sonuçlandırılır ve ona göre de resmi açıklamayı yaparız" dedi.

Bir gazetecinin patlamaya ilişkin bir kişinin gözaltına alındığını hatırlatması üzerine Başbakan Erdoğan, "Daha fazla gözaltılar da var, alınıyor tutanaklar falan... Bir kısmı bırakılıyor, şu anda son şeyi almış değilim" diye konuştu. Erdoğan, saldırıda Suriye Ulusal Konsey Başkanı'nın hedef alındığı yönündeki iddiaları da bugün gazetelerde okuduğunu, bu konunun ne derece doğru olduğunu bilmediğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, patlamada "Hedef Türkiye mi" soruya da "Ondan hiç şüphe yok, eğer bu Türkiye sınırları içerisinde oluyorsa Türkiye'yi bu işe bulaştırmak, tahrik etmek istiyorlar, bundan hiç endişe duymuyoruz. İstiyoruz ki her şeyi yerli yerinde oturtalım atmamız gereken adımları da ondan sonra atalım, ama şunu bilmenizi istiyorum hiç bir şey karşılıksız kalmaz" yanıtını verdi.

-4. Yargı Paketi-

Başbakan Erdoğan, 4. Yargı Paketi'yle ilgili dün çok verimli bir çalışma yaptıklarını, anayasa, ceza ve siyaset bilimcilerle konuyu değerlendirdiklerini belirtti.

Çalışmalar esnasında bazı yerlerde yeni düzenleme için teknik çalışma yapılmasını kararlaştırdıklarını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Şimdi o teknik çalışmayı arkadaşlarımız yapacak, ondan sonra dar çerçevede nihai bir değerlendirme yapacağız, ondan sonra da Parlamento'da bu işi inşallah halledeceğiz" dedi.

Erdoğan, 28 Şubat soruşturması kapsamında bazı emekli askerlerin ifadeye çağrılmasına ilişkin de şöyle konuştu:

"Şu anda gerek yargı gerekse güvenlik her türlü çalışmayı yapıyor, her zaman her şey olabilir. Biz, bu ülkede geçmişte yaşanmış bazı olumsuzlukları yaşamak istemiyoruz. Eğer yaşamak istemiyorsak bunun gereğini de yerine getireceğiz. Yapılan çalışmalar bunun çalışmalarıdır. Yargı kendi görevini yapıyor, yürütme olarak biz üzerimize düşeni yapıyoruz, yapacağız. Yargının ve yürütmenin daha rahat çalışabilmesi için de yasal düzenlemeler gerekiyorsa da o zaman yasama üzerine düşeni yapacaktır. Yasamasıyla yürütmesiyle yargısıyla inşallah milletimizin geleceğini daha aydınlık, huzurlu kılmak için memleketimizin çok daha güçlü yarınları yakalayabilmesi için bu adımları atacağız."

(Bitti)

Muhabir: Kadir Karakuş - Hasan Öymez

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan, Soruları Cevapladı Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement