Kâtip Çelebi'ye Uluslararası Öğrencilerden Yoğun İlgi - Son Dakika
Güncel

Kâtip Çelebi'ye Uluslararası Öğrencilerden Yoğun İlgi

Kâtip Çelebi\'ye Uluslararası Öğrencilerden Yoğun İlgi

196 uluslararası öğrenci İKÇ Üniversitesi Aydınlıkevler Yerleşkesinde düzenlenen sınavlara katıldı.

27.08.2012 08:53  Güncelleme: 14:23

İzmir'in en yeni devlet üniversitesi olan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesinin, Diş Hekimliği Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinde eğitim görmek isteyen toplam 196 uluslararası öğrenci İKÇ Üniversitesi Aydınlıkevler Yerleşkesinde düzenlenen sınavlara katıldı.

Diş Hekimliği için 10 kişinin seçileceği ve iki aşamadan oluşan sınavda ter döken 89 öğrenci sabahın erken saatlerinden itibaren sınavın yapılacağı Aydınlıkevler Yerleşkesindeki dersliklerde hazır bulundu.

Yunanistan, Türkmenistan, İran, Özbekistan, Filistin, Suriye, Ukrayna, Almanya, İran, Tacikistan, Azerbaycan, Moritanya, A.B.D. İngiltere, Irak, Kosova, Arnavutluk, Kırgızistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Afganistan, Irak gibi ülkelerden yakınlarıyla beraber İzmir'e gelen öğrenciler; hocalar ve uzman gözetmenlerin eşliğinde ilk aşamada sabundan şekillerin yaptırıldığı uygulamalı sınava katıldı.

10 öğrencinin seçileceği sınava 89 öğrencinin müracaat ederken; misafir uluslararası öğrencilerin İngilizce mülakat sınavına ; Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Ortodonti Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tancan Uysal, Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Esra Uzer Çelik, Dekan Yardımcısı Yrd. Doç.Dr. Şükrü Enhoş, Yabancı Diller Yüksekokulu öğretim görevlisi Nazlı Çakır katıldı.

Sınavda uluslararası öğrenciler, Neden İKÇÜ? İzmir'de eğitim görme tercih nedenleri, Diş Hekimliği mesleği hakkındaki teknik sorulara yanıt verdi.

Fakültelerinin 10 kişilik kontenjanına 89 kişinin başvurduğunu, gösterilen bu yoğun ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını ve mezun edecekleri öğrencilerin ülkelerinde birer kültür elçisi olacaklarını vurgulayan Dekan Prof. Dr. Tancan Uysal, ilk yılında yüzde yüz İngilizce ile eğitime başladıklarını ve Türkiye'de en önde gelen referans bir Diş Hekimliği Fakültesi olmayı hedeflediklerini söyledi. Dekan Prof. Dr. Uysal " Eğitim kalitemizin yüksek olması, İzmir'in en modern Diş Hastanesinden birine sahip olmamız yerli yabancı tüm öğrencilerin dikkatini çekiyor. Bunun yanında fakültemizin eğitim dilinin yüzde yüz İngilizce olması, üniversitemizin uluslararası formatta bir üniversite olması ve uluslararası öğrenci oranının fazla olması ilgiyi artırdı" diye konuştu. Dekan Uysal önümüzdeki yıl daha fazla sayıda uluslararası öğrenci almak istediklerini ve yabancı öğrenci oranının toplam kontenjanın yaklaşık yarısı olacağını ifade etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Kâtip Çelebi'ye Uluslararası Öğrencilerden Yoğun İlgi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement