MHP'li Çakır'dan, Arınç'a: "Aç Tavuk Kendisini Buğday Ambarında Zanneder" - Son Dakika
Güncel

MHP'li Çakır'dan, Arınç'a: "Aç Tavuk Kendisini Buğday Ambarında Zanneder"

MHP\'li Çakır\'dan, Arınç\'a: "Aç Tavuk Kendisini Buğday Ambarında Zanneder"

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'mhp Kıl Payı Barajı Aşar' Açıklamasına Tepki Gösterip, "aç Tavuk Kendisini Buğday Ambarında Zanneder.

14.01.2011 22:11

MHP Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın 'MHP kıl payı barajı aşar' açıklamasına tepki gösterip, "Aç tavuk kendisini buğday ambarında zanneder. MHP 41 yıllık bir siyasi parti. Hiçbir zaman böyle bir baraj sorunu olan bir siyasi parti değil. Biz bütün Türkiye'yi geziyoruz, görüyoruz. Onlar Milliyetçi Harekat Partisi'ni böyle görmek istiyorlar, böyle değerlendirmek istiyorlar" dedi.MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Osman Çakır, Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Akif Paksoy, Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir ile MKYK Üyesi Yavuz Temizer, 3 günlük bir çalışma için Elazığ'a geldi. Havaalanında MHP İl Başkanı Behçet Susmaz ve partililer tarafından karşılanan milletvekilleri, iktidara gelmek için çalıştıklarını söyledi.

Genel Başkan Yardımcısı Osman Çakır'a bir gazetecinin, Başbakan yardımcısı Bülent Arınç'ın MHP'nin kıl payı barajı aşacağı yönündeki açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sordu. Çakır, soruya şöyle yanıt verdi:"Aç tavuk kendisini buğday ambarında zanneder. MHP 41 yıllık bir siyasi parti. Hiçbir zaman böyle bir baraj sorunu olan bir siyasi parti değil. Biz bütün Türkiye'yi geziyoruz, görüyoruz. Onlar Milliyetçi Harekat Partisi'ni böyle görmek istiyorlar, böyle değerlendirmek istiyorlar. Çünkü böyle değerlendirmek istedikleri zaman ikili bir siyasi yapı, bir Cumhuriyet Halk Partisi birde AKP Büyük Millet Meclisi'nde olursa onların hesabına göre 367 milletvekili çıkarma imkanları olacak. O oranda, 367 milletvekili de olunca Anayasayı da istedikleri gibi tek başına değiştirme imkanları olacak, Anayasa ne için değişecek, özerklik taleplerini karşılamak için anayasa değişikliği yapılacak ve bu güne kadar bir türlü açıklayamadıkları adına açılım dedikleri ihanet projesini gerçekleştirmek için böyle bir tabloda fırsat bulacaklar. Böyle bir tabloya Türk milleti 72 milyon insanımız fırsat vermeyecektir. Bugüne kadar açılımların hayata geçirilememesinin tek nedeni Milliyetçi Harekat Partisi'nin ortaya koyduğu güçlü iradedir. Cumhuriyet Halk Partisi ile bile oynadılar. Cumhuriyet Halk Partisi'nin liderinden kadrosuna kadar hepsini değiştirdiler. Sırf bu projenin önü açılsın diye. Amaçlarına ulaşmaları için onlara göre Milliyetçi Hareket Partisi barajın altında kalmalı. Ama bu hiçbir yerde söz konusu değil. Milliyetçi Hareket Partisi'nin elleri armut toplamıyor. Anketler yapılıyor çalışmalar yapılıyor, oyumuz şunda yüzde 20 nin üzerinde. Bu hızla çalıştığımız zaman bu bizi tek başımıza iktidara taşır"

MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, Hizbbulah ve PKK'lıların CMK'nun 102'inci maddeden tahliye edilmesinden sonra polisin yaptığı baskınlarda bulunamamasını skandal olarak değerlendirdi.Özdemir, şahsi değerlendirmesinin kaçtıkları yönünde olduğunu belirterek, şunları söyledi:"Şimdi bunların içersinde çok hukukçu var AKP'nin içersinde Hizbullahçıların ve PKK'cıların çıktıkları zaman bunların polise gelip imza atmayacaklarını biliyorlardı. Düşünün adam 7-8 kere ağır müebbette mahkum edilmiş yerel mahkemelerde, bunlar Yargıtay'dan bozulacak mıydı? Bana internetten bir mesaj geldi baktım işte bunlara gıyabi tutuklama çıktı. İnşallah bulur polis. Temenni ederim polis bulur bu tamamen bir skandaldır. Dediğim gibi AKP'nin bir skandalıdır. ve adalet konusunda diğer yerlerde olduğu gibi bunlarında başarısızlıklarını ortaya koyan bir konudur diye düşünüyorum: "

Özdemir, Hizbullahçıların bulunamamaları yönündeki soruya, "Bunu İçişleri Bakanı'na sorun. Sayın Adalet Bakanı'na sorun. Sayın Başbakan'a sorun. Kanlı katil olan adam müebbet 4-5 tane ağır müebbet hapis cezasına çarptırılmış bir adam akılsızmı gelsin polise imza verecek, tabi ki kaçar. Yani bunlar cezaevini yarıp kaçmak isteyen adamlar böyle bir nimet gelmiş adamlara niye gelsin. Benim şahsi değerlendirmem kaçmışlardır" diye yanıt verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel MHP'li Çakır'dan, Arınç'a: 'Aç Tavuk Kendisini Buğday Ambarında Zanneder' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement