Turkcell'li Bayramda En Fazla Amerika'dan Aradı - Son Dakika
Güncel

Turkcell'li Bayramda En Fazla Amerika'dan Aradı

Turkcell\'li Bayramda En Fazla Amerika\'dan Aradı

Bayram tatili boyunca yurt dışından Türkiye'ye en çok arama, tatil için en fazla tercih edilen Amerika ve İtalya ile onbinlerce Türk hacının bulunduğu Suudi Arabistan'dan yapıldı

22.10.2013 10:48

MUSAB TURAN - Bayram tatili boyunca yurt dışından Türkiye'ye en çok arama, Turkcell verilerine göre Amerika Birleşik Devletleri'nden yapıldı. Yurt dışına çıkan Turkcell'lilerden Türkiye'ye en fazla arama, tatil için en fazla tercih edilen Amerika ve İtalya ile onbinlerce Türk hacının bulunduğu Suudi Arabistan'dan gerçekleştirildi.

AA muhabirinin Turkcell'den edindiği "Bayram tatili iletişim trafiği" verilerine göre, bayramda elinden telefonu düşürmeyen Turkcell kullanıcıları 12-20 Ekim arasında toplamda 2 milyar 293 milyon 663 bin 565 dakika telefon görüşmesi yaparken, aynı tarih aralığında 2 milyar 282 milyon kısa mesaj (SMS), 3 milyon 152 bin de görüntülü mesaj (MMS) attı. Data tüketiminde ise toplamda 2 milyon 180 bin 856 gigabyte kullanım düzeyine ulaşıldı.

En çok konuşan ilk 10 il listesinde ilk sırayı en kalabalık ilimiz olan İstanbul alırken, onu, Ankara, İzmir, Antalya, Bursa, Adana, Diyarbakır, Mersin, Hatay ve Kocaeli takip etti. Bayram tatilinde en çok data tüketen ilk 10 il ise İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya,Bursa, Muğla, Kocaeli, Adana, Mersin ve Hatay olarak sıralandı.

Tatil döneminde Turkcell Europe'dan Türkiye'ye yapılan konuşmaların toplam süresi 1 milyon 236 bin 495 dakika olurken, Turkcell Europe'dan Türkiye'ye yapılan aramalarda ilk 10 il, İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara, Hatay, Trabzon, Adana, Bursa, Mersin ve Kayseri şeklinde sıralandı.

"Onbinlerce Türk hacının bulunduğu Suudi Arabistan 3. sırada kaldı"

"Bayram tatili iletişim trafiği" verilerinden en çok dikkati çeken sonuç ise bayram tatili boyunca yurt dışından Türkiye'ye en çok arama sıralaması oldu. Tatilde Türkiye'ye en çok arama, tatil için en çok tercih edilen ülkelerin başında gelen Amerika ve İtalya ile onbinlerce Türk hacının bulunduğu Suudi Arabistan'dan gerçekleştirildi. Bu ülkeleri sırasıyla Almanya ve Yunanistan izledi.

Turkcell Şebeke Operasyonlarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Elönü konuya ilişkin "Turkcell'lilerin güvenine layık olabilmek için bayram boyunca 7/24 çalıştık. Bu sayede, iletişim trafiğinin çok yoğun olduğu bayram günlerinde müşterilerimiz hiçbir sorun yaşamadan bayram tebriklerini sevdikleriyle paylaştılar. Her özel günde olduğu gibi bu bayramda da yine bütün Türkiye'yi birbiri ile konuşturduk ve uzakları yakın hale getirdik" değerlendirmesini yaptı.

Bayram tatili boyunca en çok SMS atan ilk 10 il ise, İstanbul, Bursa, Kocaeli, Diyarbakır, Ankara, Mersin, Antalya, İzmir, Hatay ve Adana olarak sıralandı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Turkcell'li Bayramda En Fazla Amerika'dan Aradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement