Belediyelerin Elektriği Kesildi Güneydoğu Susuz Kaldı - Son Dakika
Güncel

Belediyelerin Elektriği Kesildi Güneydoğu Susuz Kaldı

Yapılan tüm bilgilendirmelere rağmen elektrik borcu bulunan belediyeler ödeme yapmayınca, Dicle EDAŞ en son çare olarak kesintiye gitti.

20.01.2015 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belediyeler, yapılan bilgilendirmelere karşın neden elektrik borçlarını ödeyemediklerini açıklamaya çalışırken Dicle EDAŞ, kesintiler ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, kesintilerin şirket için yaşamsal, ticari zorunluluktan kaynaklandığı bildirildi. 

DİCLE EDAŞ’TAN KESİNTİLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Dicle EDAŞ’tan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“2014 yılı içerisinde bir çok kez ve son olarak da 2015’in ilk günlerinde belediyelerin içme suyu şebekelerinde kullandıkları elektrikten doğan borçlarının 260 milyon lirayı aştığını açıkladık. Ancak ödeme yönünde herhangi bir çaba görülmemesi halinde bu ay içerisinde elektriklerin zorunlu olarak kesileceğini duyurduk. Maalesef defalarca yaptığımız çağrılar, ödemeleri kolaylaştırmak adına hayata geçirdiğimiz kampanyalar sonuç vermeyince, istemeyerek de olsa belediyelerin elektriğini kesmek durumunda kaldık. Kesintilerin olmaması için şirket olarak biz, her şeyi yaptık.

Ticari bir işletmenin yapabileceği her türlü fedakarlığı gerçekleştirdik. Bizim kimseye karşı olumsuz bir tavrımız da, ayırımımız da yoktur, olamaz. Ancak, aradan geçen süre içerisinde ödeme konusunda belediyelerden herhangi bir çaba göremedik. Elektrikleri kesmek son çaremizdi. Halkların bu nedenle susuzlukla karşı karşıya kalmasını, mağdur olmasını asla istemiyoruz. Temennimiz, en kısa sürede belediyelerin ödeme konusunda gerekli girişimlerde bulunması ve yaşanan ya da yaşanacak mağduriyetlerin sonlanmasıdır. Şirket olarak asla vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemiyoruz.” 

ANKARA, YAŞANAN SORUNA ÇÖZÜM BULABİLİR

Belediyelerden yapılan, “Yapılandırma yaptık, buna rağmen elektriklerimiz kesildi” açıklamalarına da yanıt veren Dicle EDAŞ, “Belediyelerden birçoğunun, elektrik borcu ile ilgili yapılandırmaya gittiği doğrudur. Ancak, yapılandırmaya giden belediyeler, ya 1-2 taksit ödemiş ardından ödeme yapmamış veya ödemeyi taahhüt ettiği rakamların çok altında ödeme yapmıştır. Bunun da ‘Borcumuzu ödüyoruz’ şeklinde yansıtılması doğru değildir” ifadelerine yer verdi.

Öte yandan uzmanlar, çözümün adreslerinden birinin Ankara olduğunu, iller bankasının devreye girerek kredi verebileceğini kaydetti. 

HANGİ BELEDİYELERİN ELEKTRİĞİ KESİLDİ?

Dicle EDAŞ’ın, Ocak ayı başına yaptığı uyarıların ardından, borcu bulunan belediyelerin elektrikleri de kesilmeye başlandı. İçme suyu şebekelerinin de elektriği de kesildiği için su kesintilerine yol açması beklenen kesintilerin yapıldığı il ve ilçeler şunlar:

“Diyarbakır’ın merkez Kayapınar, Sur, Yenişehir ve Bağlar ilçelerinin yanı sıra Eğil, Ergani, Hani, Kocaköy, Silvan, Kulp, Bismil, Çermik, Çüngüş ilçeleri. Şanlıurfa merkez ve Akçakale, Birecik, Bozova, Ceylanpınar, Halfeti, Harran, Hilvan, Siverek, Suruç, Viranşehir ilçeleri. Mardin Merkez Artuklu ve Dargeçit, Derik, Kızıltepe, Mazıdağı, Midyat, Nusaybin, Ömerli, Savur, Yeşilli ilçeleri. Şırnak merkez ve İdil ilçesi.”

Bu arada, elektriği kesilen Silvan Belediyesi’nin, ruhsatı gerekçe göstererek Dicle EDAŞ İşletme Şefliği’nin idare binasını mühürlediği öğrenildi. 

Belediyelerin Elektriği Kesildi Güneydoğu Susuz Kaldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belediyelerin Elektriği Kesildi Güneydoğu Susuz Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Gerçeküstü : Adamlar Haklı ellerinden geleni yapmışlar bir süre de tolerans tanımışlar son çareyi de ellerinde olan şarteli indirmişler. Olan gene zavallı halka oluyor bu karda Kışta elektriksiz kaldılar Allah yardımcıları olsun vesselam!!!! 0 1 Yanıtla
  • Ercan Kayran: elektrik sorunu bu gidişle hiç çözülmeyecek kimse borcunu ödemiyor milletini hakkına giriyorlar 0 0 Yanıtla
  • halil köse: iyi güzel diyorsunuz da çiftçiler borçlarını ödemiolar sonra da halk olarak ayaklanırız diyorsunuz neden acaba çünkü çiftçiler borçlarını çdemeyince siz de bundan zarar görüyorsunuz çiftçi borcunu öderse halkın elektriği kesilmez dedaş kimseyle uğraşmaz. çiftçiler sulama birlikleri borçları ödemeyince onlar da ödemeyenlerle uğraşşıyorlar. . . . !! tarım elektrik borçları için son tarih 2 şubat bu cumaya kadar işinizi halledin işiniz rast getsin 0 0 Yanıtla

Advertisement