Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-11

1)ŞIRNAK'TA PKK'DAN BOMBALI TUZAK; 1 ASKER ŞEHİTŞIRNAK'ın Uludere İlçesine bağlı Andaç Köyü kırsalında gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, PKK'lı teröristler daha önce araziye döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1 asker şehit oldu.

30.11.2016 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

1)ŞIRNAK'TA PKK'DAN BOMBALI TUZAK; 1 ASKER ŞEHİT

ŞIRNAK'ın Uludere İlçesine bağlı Andaç Köyü kırsalında gerçekleştirilen arazi arama tarama faaliyeti sırasında, PKK'lı teröristler daha önce araziye döşediği el yapımı patlayıcıyı infilak ettirmesi sonucu 1 asker şehit oldu.

Uludere İlçesi Andaç Köyü Kokpi tepesinde arama tarama çalışması yürüten güvenlik güçlerin geçişi sırasında, teröristler tarafından daha önce araziye tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak ettirildi. Patlamada yaralanan ve helikopterle Şırnak Asker Hastanesine kaldırılan asker, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlerin etkisiz hala getirilmesi için bölgede başlatılan operasyon sürüyor.

ŞIRNAK,-

========================================================

Yurt yangınında ölen kızların cesetleri birbirine sarılı bulundu (EK)

2)DERNEK YÖNETİCİLERİNE DE GÖZALTI

Adana'nın Aladağ İlçesi'nde 11'i öğrenci, 1'i eğitmen 12 kişinin ölümü ile sonuçlanan yangınla ilgili Kozan Cumhuriyet Başsavcılığı 2. basın açıklamasında, öğrenci yurdunda görevliler ve yurdun sahibi olduğu dernek yöneticileridahil toplam 14 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini bildirdi. Soruşturma kapsamında şuana kadar 7 kişi gözaltına alındı.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI: DERS ÇIKARACAĞIZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile birlikte yanan yurt birasında incelemelerde bulundu. Çıkışta basın mensuplarının sorusunu yanıtlayan Yılmaz, "Biz bu olaydan ders çıkaracağız. Böyle bir acıyla bir daha karşılaşmayalım, evlatlarımızı kaybetmeyelim" dedi. Bir gazetecinin yurtla ilgili son denetlemenin haziran ayında yapılıp yapılmadığına ilişkin sorusu üzerine Bakan Yılmaz şunları söyledi: "O denetlemede hiç bir olumsuzluk ifade edilmedi. Bir yıl önce genel denetleme var. Yılda iki sefer idari amiriyle denetleme yapılıyor. Orada bir sıkıntı yok. 6 ay önce yani haziran ayında da yapılan denetlemede de bir sıkıntı yok. Savcılarımız burada. Adli ve idari soruşturma sonucunda bu olaydan ders alacağız. Bin daha tekerrür etmemesi için ne gerekiyorsa onu yapmaya çalışacağız. Evlatlarımız için öğrencilerimiz için. Ülkemizin geleceği onlar."

Görüntü Dökümü

-------------------------

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın gelişi

Bakan İsmet Yılmaz'ın açıklamaları

Haber: Murat KİBRİTOĞLU-Kamera: Çağlar ÖZTÜRK/ADANA,

==========================================================

3)BAKAN AKDAĞ'IN DAYISININ CENAZESİNDE YOĞUN ÖNLEM

SAĞLIK Bakanı Recep Akdağ'ın hayatını kaybeden dayısı İhsan Koca'nın cenaze töreninde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Cenaze namazının kılındığı caminin dört bir tarafı demir bariyerlerle kapatılırken, namaza gelenler tek tek aranarak içeriye girdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın akciğer kanseri tedavisi gören dayısı İhsan Koca, geçen 2 Kasım günü Erzurum Bölge eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisine alındı. Evli ve 4 çocuk babası olan 72 yaşındaki İhsan Koca dün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Bakan Akdağ'ın dayısı İhsan Koca için Lala Paşa Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Namaz öncesi Cumhuriyet Caddesi tek yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı cami etrafı demir bariyerlerle çevrildi. Caminin dört tarafında bekleyen polisler, namaz için gelen vatandaşları ve basın mensuplarını tek tek aradı. Cenaze namazına Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yanı sıra Vali Seyfettin Azizoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül ile Başkanı Mustafa Çetin, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Mehmet Metin Kahraman, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Lütfü Yücelik, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ve vatandaşlar ile yakınları katıldı. Öğlen namazı sonrası din adamı Veli Velioğlu tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından Bakan Akdağ, dayısının tabutuna omuz verdi. Cenaze aracında ön bölmeye oturan Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın üzgün olduğu görüldü. Cenaze aracı yine yoğun güvenlik önlemleri arasında defnedilmek üzere Asri Mezarlığa götürüldü. İhsan Koca burada toprağa verildi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Güvenlik çekilen bariyerler

-Camiye gelen vatandaşların polisler tarafından aranması

-Bakan Recep Akdağ'ın cenaze namazına gelmesi

-Cenaze namazını kılınması

-Recep Akdağ'ın cenazeyi taşıması

-Cenaze aracına konması

Haber: Hümeyra PARDELİ - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,

======================================================

4)TUNCELİ, ELAZIĞ VE BİNGÖL'E KAR YAĞMAYA BAŞLADI

TUNCELİ, Elazığ ve Bingöl'de, mevsimin ilk karı yağmaya başladı. Kent merkezlerinde hava sıcaklığının düşmesiyle birlikte başlayan kar yağışı, ağaçların beyaza bürünmesi, kartpostallık görüntülerin oluşmasını sağladı. Yetkililer, kar yağışının süreceğini belirterek, özellikle sürücülere uyarılarda bulundu.

Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası Doğu Anadolu Bölgesi'nde de etkisini göstermeye başladı. Hava sıcaklığının sıfırın altına düştüğü Tunceli, Bingöl ve Elazığ'da sabah saatlerinde başlayan sağanak yağmur öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Elazığ şehir merkezinde başlayan kar yağışı, bazı bölgelerde zaman zaman kar birikintisinin oluşmasına neden oldu. Şehir merkezine 2 kilometre mesafedeki yüksek kesimlerde kar kalınlığı 5 santimmetreye kadar ulaştı. Görüş mesafesinin bazı yerlerde 5-10 metreye kadar düşmesi sürücülere zor anlar yaşatırken, Meteoroloji 13'üncü Bölge Müdürlüğü, kar yağışı ve sis konusunda vatandaşları uyardı. Sabah saatlerinde başlayan kar yağışının önümüzdeki günlerde de devam edeceği belirten yetkililer, pus, sis, don ve buzlanmaya karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmalarını istendi. Tunceli'de de, sabah saatlerinde etkili olan yağmurdan sonra lapa lapa kar yağışı başladı. Kent merkezine yılın ilk karının yağmasıyla sokaklar beyaza bürünürken, yetkililer, soğuk hava dalgasıyla birlikte kar yağışının süreceğini, araç sürücülerinin zincirsiz yola çıkmamaları ve dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.Elazığ ve Tunceli'de olduğu gibi Bingöl'de de sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğlen saatlerine doğru yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışıyla birlikte kent merkezi ve çevredeki yüksek kesimler biranda beyaza büründü. Yetkililer, buzlanma ve don olabileceği ihtimaline karşı vatandaşlara ve araç sürücülerine uyarıda bulundu. Yaklaşık 5 santimetreyi bulan kar kalınlığı, yüksek kesimlerde 10 santimetreye kadar ulaştı. Kent merkezinde Bingöl Belediyesi ekipleri tarafından vatandaşların rahat yürüyebilmeleri için kar küreme çalışmaları yapıyor.

KARLIOVA

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde ise sabah saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı, hayatı olumsuz etkiledi. İlçe merkezinde kar kalınlığının 20 santimmetreyi geçmesiyle birlikte sürücüler zor anlar yaşadı. Kış lastiği takmayan sürücüler yollarda kalırken, Karlıova-Erzurum karayolunda ise onlarca araç mahsur kaldı. Yolda kalan TIR şöförü Bekir Korkmaz, Bingöl'den Erzurum'a giderken, Karlıova çıkışında kara saplandığını ve herhangi bir karayolu aracına rastlamadıklarını söyledi. Kimsenin kendisine yardım etmemesinden yakınan Korkmaz, bir çok aracın kendisi gibi yolun daha ileri bölümlerinde yolda kaldığını kaydetti. Yollarda kar araçların çalışmadığını iddia eden araç şoförleri, yetkililerin yolları denetlemesi gerektiğini savundu. Karlıova trafik ekipleri de Erzurum istikametine giden araçların kış lastiği takmalarını ve tedbirsiz yola çıkmamaları konusunda sık sık uyarılarda bulunuyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

ELAZIĞ

Kar yağışı

Araçların karlı yollardan geçişi

Çevredeki beyaz örtü

Genel ve detay görüntüler

TUNCELİ

Kar yağışı

Yüksek kesimden kar yağışı altındaki şehir görüntüsü

Araçların geçişi

Genel ve detay görüntüler

BİNGÖL

Kent merkezinde kar yağışı

Ekiplerin kar küreme çalışması

Genel ve detay görüntüler

KARLIOVA

Şoförlerin konuşmaları

Yolda kalan araçlar

İlçe merkezindeki kar yağışı

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ-Mesut BUDRAÇ-Serkan BİNGÖL/TUNCELİ-ELAZIĞ-BİNGÖL, -

=======================================================

5)KIRKAĞAÇ'TA KAR HAVASI

MANİSA'nın Kırkağaç ilçesindeki yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu.

Kırkağaç ilçesinde dün etkili olan yağmurun ardından yüksek kesimlere mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı ilçede hava sıcaklıklarının düşmesine neden oldu. Çiftlik mahallesi Kuruca mevkiinde kar kalınlığı yaklaşık 5 santimetreyi buldu. Çam ağaçları kartpostalı andıran görüntülere sahne oldu. Yağışın ilçe merkezi ile birlikte İstanbul İzmir yolu, Çanakçı ve Fırdanlar Rampaları dahil hiçbir kesimde görülmediği yalnızca Çiftlik mahallesinde etkili olduğu bildirildi.

Görüntü Dökümü

---------------------

-Çiftlik mahallesi Kuruca mevkiinden kar görüntüsü,

-Anons.

Haber - Kamera: Erdinç ALKAN/ KIRKAĞAÇ (Manisa),

========================================================

6)HDP'Lİ TUĞLUK VE KONCA'NIN CEZAEVİNE GİTMESİNE İZİN VERİLDİ

KOCAELİ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile milletvekili ve belediye başkanlarını ziyaret etmek isteyen HDP'lilerin cezaevine gitmesine engel olundu. Jandarma ekipleri, HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, HDP grup Başkanvekili Çağlar Demirel ve milletvekillerini cezaevi yolunda durdurarak geçişlerine izin vermedi. Bir süre sonra Aysel Tuğluk ve HDP eski Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'nın cezaevine gitmesine izin verilirken, milletvekilleri ise geri döndü.

HDP Eş Genel Başkanı Aysel Tuğluk, HDP Grup Başkanvekili Çağlar Demirel, Antep Milletvekili Mahmut Toğrul, Ağrı Milletvekili Dirayet Taşdemir, Mardin Milletvekili Ali Atalan ve Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Ayhan ile partililer, Kocaeli F Tipi Cezaevi'ne giden yolda polis ve jandarma engeline takıldı. Kandıra yolu girişinde polis ekiplerince araçları durdurulan HDP'liler burada yapılan kimlik kontrollerinin ardından cezaevi istikametine gitmelerine izin verildi. HDP'lilerin bulunduğu araçlar daha sonra jandarma ekiplerince cezaevine yaklaşık 2 kilometre kala Sarı Hocalar mevkiinde durduruldu.

Mahmut Toğrul yapılan yol kesmenin yasadışı olduğunu söyleyerek, "Yazılı bir belgeniz yok. Neye istinaden yolumuzu kesiyorsunuz. Yapılanlar hukuka aykırıdır. Sizin burada bizi durdurmanız suçtur. Siz buranın sahibi misiniz? Ne gerekçeyle yolumuzu kesiyorsunuz? Size verilen talimatın vekillere olduğuna yönelik evrak varsa bize gösterin" diyerek tepki gösterdi. Yapılanın yol kesmenin yasal olmadığını söyleyen Aysel Tuğluk ise, "Bizim geçişimize izin vermemeniz yasal değil. Neye istinaden yoldan geçişimize izin verilmiyor. Valilik kararına istinaden yolumuzu kestiğinizi söylüyorsunuz. Bu kararı bize gösterin" dedi.

Jandarma komutanı ise Valilik kararı nedeniyle yolun ulaşıma kapatıldığını söyledi. Yaklaşık 1 saat burada bekleyen HDP'li heyetten Aysel Tuğluk ve HDP eski Kocaeli Milletvekili olan avukat Ali Haydar Konca'nın cezaevine gitmesine izin verilirken, heyette bulunan diğer milletvekilleri geri döndü.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Heyetin önce polis tarafından yolu kesilmesi

-Ardından Jandarma tarafından durdurulmaları

-Beklemeleri

-Arada geçen konuşmalar

HABER: Ergün AYAZ/KAMERA: Orhan UZUN - İZMİT(Kocaeli), -

======================================================

7)SAMSUN'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE KAR YAĞIŞI

SAMSUN'un yüksek kesimlerinde dün gece kar yağışı etkili oldu. Ladik İlçesi'nde kar kalınlığı 20 santime kadar ulaştı.

Samsun'da dün gece başlayan kar yağışıyla kentin yüksek kesimleri beyaza büründü. Kar yağışı özellikle Ladik, Vezirköprü, Havza ve Kavak ilçelerinde etkili oldu. Ladik İlçesi'nde kar kalınlığı 20 santime ulaştı. İlçe merkezinde belediye tarafından greyderler ile yol açma çalışmaları yapıldı. Bazı vatandaşlar ise evlerinin önü ile araçlarının üzerini örten karı kendi imkanlarıyla temizledi. Çocuklar ise kar topu oynayarak karın tadını çıkardı. Öte yandan Samsun- Ankara karayolunda da kar temizleme çalışmaları yapıldı.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Kar topu oynayan çocuklar

-Bir vatandaşın karla kaplı aracını temizlemesi

-Karla kaplı yollardan detay

-Detaylar

-Muhabir anonsu

(SÜRE: 2.31 Dk) (BOYUT: 82 MB)

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/LADİK(Samsun),

=====================================================

8)DOĞU'DA KAR YAĞIŞI

SOĞUK ve kar yağışı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olmaya başladı.

Bugün sabah saatlerinden itibaren Erzincan, Erzurum, Ağrı'ya aralıklar kar yağışı düştü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü uzmanları, etkili olması beklenen kar yağışının üç gün süreceğini bildirdi. Kar yağışı ile birlikte hava sıcaklığının önemli ölçüde düşmesi bekleniyor. Soğuk ve kar yağışlı hava 2 Aralık günü yurdu terk edecek.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Hümeyra Pardeli'nin anonsu

-Kar yağışı altında yürüyen vatandaşlar

-Vatandaşlar ile röp.

-Sokaklarda kayan çocuklar

Haber-Hümeyra PARDELİ - Kamera: Zafer KUMRU/ ERZURUM,(DHA

SÜRE: 03.40 BOYUT: 222 MB

======================================================

9)GÖLCÜK'TE KAR GÜZELLİĞİ

BOLU'da, kar yağışı ile birlikte beyaza bürünen Gölcük Tabiat Parkı'nda eşsiz manzaralar ortaya çıktı.

Kent merkezine yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta çam ormanlarıyla çevrili Gölcük Tabiat Parkı, gece saatlerinde etkili olan kar yağışının ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığı yaklaşık 20 santime ulaştı. Beyaza bürünen çam ormanlarının göle yansımasıyla güzel görüntüler ortaya çıktı. Tabiat parkındaki kar güzelliği ziyaretçileri büyüledi. Ziyaretçiler, karla kaplı göl etrafında yürüyüp bol bol selfie çekti.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Gölcük kar manzarası

-Fotoğraf çekenler

-Sevgililerin yürüyüş

-Detaylar

Süre: 01.52 Boyut: 68.4 MB

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU,

======================================================

10)ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN YURT YANGINI PROTESTOSU

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, Adana'da meydana gelen yurt yangınının kaza değil katliam olduğunu belirterek protesto eylemi yaptı.

Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'ndeki yemekhane önünde toplanan 30 kadar öğrenci 'Tarikat, cemaat yurtları kapatılsın' yazılı pankart açtı. Grup adına konuşan Diren Yılmaz, Adana'nın Aladağ İlçesi'nde kız öğrencilerin kaldığı yurtta çıkan yangının kaza değil bir katliam olduğunu söyledi. Yılmaz şöyle konuştu:

"Adana'da küçücük çocuklar yanarak hayatını kaybetti. Dün televizyonlarda ne gördük? Televizyonda, çocuklar ölürken Mecliste vekillerin çift maaş için oylama yaptığını gördük. Çocuklar yanarken, buna 'kader' diyenleri gördük. Bir babanın isyanını görmedik. 'Bu yurtlar devlet yurduydu yıkıldı, Süleymancılara verildi' demediler."

Yapılan konuşmaların ardından 'Tarikat yurtları kapatılsın' ve 'Kaza değil cinayet, kader değil katliam' diye slogan atan öğrenciler daha sonra dağıldı.

Görüntü dökümü:

------------------------

-Basın açıklamasına katılan öğrencilerin,

-Öğrencilerin slogan atmaları,

-Diren Yılmaz adlı öğrencinin konuşmasından çekilen görüntüler buluunuyor.)

Haber-Kamera: Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,

======================================================

11)İSLAHİYE'DE, ÖĞRENCİLER FİDAN DİKTİ

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, anaokulu öğrencileri kendi okul bahçelerine fidan dikti.

İslahiye Belediyesi desteğiyle düzenlenen 'Her öğrencinin bir ağacı olsun' kampanyası kapsamında fidan dikimine; İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Demirtaş, Şube Müdürleri Mustafa Özdemir, Yüksel Beroje, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yüksel Şahin, TEMA Vakfı İslahiye Temsilcisi Fatma Handan Ulukan ve öğrenciler katıldı. Yeni yapılarak eğitim öğretime başlayan Yesemek Anaokulu öğrencileri kendi okul bahçesine fidan dikti. Minik öğrenciler okul bahçesine diktikleri defne ve çam fidanlarına can suyu verdi.

Okul Öncesi eğitimi bir ağacın köklerine benzettiklerini vurgulayan Okul Müdürü Müslüm Polat, "Orman İşletme şefliği tarafından sağlanan fidanlar okul bahçemizde toprakla buluşturduk. Burada amacımız beyinleri ve kalpleri saf ve temiz bir yaprak gibi olan öğrencilerimizin anılarını ölümsüzleştirmektir. Etkinlikle aynı zamanda ilçemizde toplam 80 okulu temsil eden fidanların her birini bir öğrencimizin sorumluluğuna verdik" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Okul bahçesi ve öğrenciler

Okul Müdürünün konuşması

Fidan dikiminin yapılması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU : 53 MB

=======================================================

12)FETÖ'DEN ARANAN FİRARİ AVUKAT TESLİM OLDU

NİĞDE'de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan avukat Ali Eroğul teslim oldu.

Eroğul'nun avukatı Erkan Şahin yaptığı açıklamada, "Ali Eroğul bugün kendi isteği ve rızasıyla teslim olmaya geldi. Kesinlikle yurt dışına kaçmadı. Niğde'deydi, sürecin durulmasını, sakinleşmesini bekledi. Daha öncede biliyorsunuz Balyoz ve Ergenekon davalarında hepimizin yaşadığı olaylar var. Yani yurt dışından gelen insanlar dahi tutuklandı . 4-5 yıl cezaevinde kaldı. Sonra beraat etti. Yoksa kaçmak gibi bir amacı olduğunu düşünmüyorumö dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Ali Eroğul'un avukatlarıyla birlikte Niğde Adliyesi'ne gelerek teslim olması

Adliyeden detay görüntü

SÜRE: 01'30" BOYUT: 98 MB

Haber-Kamera: Ali KADI/NİĞDE,

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-11 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement