Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-6

Şehit polis, baba ocağına helallik için getirildiAdana'da terör örgütü PKK yandaşlarınca yapılan izinsiz gösteride güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu şehit olan Elazığ'ın Baskil ilçesi nüfusuna kayıtlı, 22 yaşındaki çevik kuvvet polisi Mustafa Yeli'nin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez...

07.11.2016 13:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehit polis, baba ocağına helallik için getirildi

Adana'da terör örgütü PKK yandaşlarınca yapılan izinsiz gösteride güvenlik güçlerine açılan ateş sonucu şehit olan Elazığ'ın Baskil ilçesi nüfusuna kayıtlı, 22 yaşındaki çevik kuvvet polisi Mustafa Yeli'nin Türk Bayrağı'na sarılı tabutu son kez baba ocağına helallik için getirildi.

Adana'da uğurlama töreninin ardından Hava yolu ile Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesine getirilen şehit Mustafa Yeli'nin naaşı, baba ocağına getirildi. Burada tekbirlerle karşılanan şehidin naaşı oturduğu evin önüne getirildiğinde anne Funda, baba Nurettin Yeli ve 2 kardeşi yanındakilerin desteği ile güçlükle ayakta durabildi.

Şehit Çevik kuvvet polisi Mustafa Yeli, 1 buçuk yıldır polis ve bekar olduğu öğrenildi.

Şehir Yeli, bugün ikindi namazına müteakip Malatya şehir mezarlığında düzenlenecek cenaze namazının ardından Malatya şehir mezarlığında bulunan şehitlikte toprağa verilecek.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

Haber-Kamera: Mikail PELİT/MALATYA, -

======================================

Silopi'ye sevk edilen askeri araçlar Gaziantep'te

ANKARA ve Çankırı'dan, Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne sevk edilen 28'inci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı Barış Gücü bünyesindeki zırhlı araçları ve personelleri taşıyan 40 vagonluk tren, Gaziantep Garı'na ulaştı. Vagonlardan indirilerek TIR'lara yüklenen araçlar, güvenlik gerekçesiyle yoluna karayoluyla devam etti.

Irak'ın Musul kentinin terör örgütü IŞİD'den temizlenmesi için başlatılan harekatın ardından 28'inci Mekanize Tugay Komutanlığı Barış Gücü'nden sınırdaki Şırnak'ın Silopi İlçesi'ne askeri araç ve personel sevkiyatı sürüyor. Bu kapsamda Ankara ve Çankırı'dan yola çıkan çoğunluğu Zırhlı Personel Taşıyıcıların (ZPT) bulunduğu 40 vagondan oluşan tren öğle saatlerinde Gaziantep Garı'na ulaştı. Zırhlı araçlar, burada askerler tarafından vagonlardan indirilerek TIR'lara yüklendi. Askeri konvoy, güvenlik gerekçesiyle Silopi'ye karayoluyla devam etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Gaziantep Garı

Vagonlardaki araçlar

Araçların indirilmesi

Araçların TIR'lara yüklenmesi

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Metin Faruk TAMER-Ahmet SOYDOĞAN-GAZİANTEP-

=====================

Kilis'te 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulaması uzatıldı

KİLİS Valiliği, Suriye sınırında 'Özel Güvenlik Bölgesi' uygulamasını, aldığı kararla 15 gün daha uzattı.

Kilis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sınır güvenlik durumunu desteklemek amacıyla Öncü Hudut Karakolu ile Yalçın Nane Hudut Karakolu arasında bölgenin 15 gün süreyle daha 'Özel Güven Bölgesi' olarak ilan edildiği duyurularak şöyle denildi: "Suriye sınırında güvenlik durumunu desteklemek, ayrıca vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak, olası tehdit ve tehlikeleri bertaraf etmek için 2565 sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; Şehit Astsubay Kıdemli Çavuş Yalçın Nane Hudut Karakolunun geri bölgesi ile Öncü Hudut Karakolunun geri bölgesinde 05 Kasım 2016 günü saat 17.00'den başlayıp 19 Kasım 2016 günü saat 17.00'de bitecek şekilde 15 gün süreyle Valiliğimizce 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmesine karar verilmiştir."

Haber: KİLİS

==============================

Yüksekova'daki yıkım çalışmaları sürüyor

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde 30 Mayıs'ta operasyonların durmasından sonra başlatılan yıkım çalışmalar sürüyor. Yoğun çatışmalar nedeniyle yaklaşık 2 bin binada ağır hasar meydana geldiği ve şu ana kadar bu binalardan 700'nün yıkıldığı belirtildi.

Yüksekova'da kurulan barikat ve hendeklerin kaldırılması için 13 Mart'ta kapsamlı bir operasyon başlatıldı. Kurulan barikat ve hendekler kapatılırken, yaşanan yoğun çatışmalar, cadde ve ara sokaklara kurulan tuzakların temizlenmesi sırasında özellikle Cumhuriyet, Göngür, Mezarlık, Orman, Eski Kışla, Dize ve Kuruköy mahallelerinde yaklaşık 2 bin bina büyük hasar gördü.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı ekiplerin hasar tespit çalışmalarından sonra ise bu binalar için yıkım kararı verildi. Yetkililer, şu ana kadar 700'nün üzerinde binanın yıkıldığını belirtilidi. Yıkılan binaların hafriyatları ise Şemdinli yolu üzerinde bulunan boş arziye dökülüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-Yıkım çalışmalarının yapıldığı binalar

-Yıkımlardan detaylar

Haber-Kamera: Yaşar KAPLAN- Erkan ÇOBANOĞLU/ YÜKSEKOVA (Hakkari), -

=======================================

Ayının saldırısına uğrayan avcı öldü

KOCAELİ'nin Gölcük İlçesi'nde geçen ay domuz avına çıkan Bilal Yalta, ayının saldırması sonucu yaralandı. Yalta, tedavi gördüğü hastanede yaşamını kaybetti.

Gölcük'te bir fabrikada çalışan Bilal Yalta, 22 Ekim tarihinde iki arkadaşı ile birlikte Lütfiye Mahallesi'nde ormanlık alanda domuz avına çıktı. Bilal Yalta ormanda önüne çıkan ayının pençe atması sonucu yaralandı. İzmit'te bulunan özel bir hastaneye kaldırılan Bilal Yalta dün gece hayatını kaybetti. 2 çocuk babası Bilal Yalta'nın ölümü üzüntü yarattı.

Haber: Soner GÜLEZER/GÖLCÜK(Kocaeli), -

==========================================

Katil, ağlayan koca çıktı

ADANA'da göğsünden yaralı halde getirildiği hastanede hayatını kaybeden 45 yaşındaki İmhan Kılıç'ın katili, "Karım can çekişiyor" diyerek acil serviste gözyaşı döken eşi 53 yaşındaki Ahmet Kılıç çıktı. Suçunu itiraf eden Ahmet Kılıç, "Tartıştık, odaya kendini kilitledi, korkutmak için tabancayla 2 el ateş ettim, kapının arkasındaymış bilemedim"dedi.

Merkez Yüreğir İlçesi Tahsilli Mahallesi'nde oturan İmhan Kılıç, dün akşam eşi Ahmet ile kızı Medine Kılıç tarafından yaralı olarak Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Vücudunda 2 kurşun yarası olan İmhan Kılıç, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı. İmhan Kılıç'a müdahale yapılırken, eşi Ahmet ile kızı Medine ise acil servis önünde gözyaşı döküp, sinir krizleri geçirdi.

Olayı araştıran polis ekipleri, 3 çocuk annesi İmhan Kılıç'ın nasıl vurulduğunu belirlemek için Ahmet Kılıç ile kızı Medine Kılıç'ı ayrı ayrı dinleyip, bilgi aldı. Baba ile kızın çelişkili ifadeler vermesi üzerine, Ahmet Kılıç gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Polislere 'Karım can çekişiyor, siz beni nereye götürüyorsunuz' diyen Ahmet Kılıç'ın elinde barut izi bulundu.

'KORKUTMAK İSTEDİM'

İfadesinde karısını istemeden vurduğunu itiraf eden Ahmet Kılıç, aralarında tartışma çıktığını söyledi. Tartışma sırasında eşinin odaya girip üzerine kapıyı kilitlediğini anlatan katil zanlısı koca, "Boşanmak istediğini söyledi. Ben de korkutmak için kapıya doğru tabancayla 2 el ateş ettim. Mermiler kapının diğer tarafındaki eşime isabet etmiş. Kapının arkasındaymış, bilemedim" dedi.

Katil zanlısı eşinin sorgusu sürerken Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi tamamlanan İmhan Kılıç'ın cenazesi toprağa verilmek üzere Şanlıurfa'nın Birecik İlçesi'ne götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Yaralı karının otomobilden alınıp sedyeye yatırılması

Sağlık görevlilelerinin yaralı İmhan Kılıç'ı acil servise taşıması

Eşi Ahmet Kılıç'ın ağlayarak acilden çıkması

Ahmet Kılıç'ın polislere,'Beni niye götürmek istiyorsunuz, eşimi ben vurmadım' diye konuşması

Ahmet Kılıç ile kızı Medine'nin gözyaşı dökmeleri

Polislerin bilgi alması

Ahmet Kılıç ile kızının ağlamaları

Katil zanlısı Ahmet Kılıç'ın ekip aracına götürülmesi

Hastane Acil Servisi'nin genel görüntüsü

Haber- Kamera: Fatih KARAÇALI/ ADANA,

==============================================

Kızılaydan mehteranlı 'Merhamet yürüyüşü'

TÜRK Kızılayı Samsun Şubesi tarafından düzenlenen ve Mehteran Takımı'nın da eşlik ettiği 'Merhamet Yürüyüşü' ilgi gördü.

Türk Kızılayı Samsun Şubesi tarafından 29 Ekim-4 Kasım 'Kızılay Haftası' nedeniyle 'Merhamet Yürüyüşü' etkinliği düzenlendi. Şehir Kulübü önünden başlayan yürüyüşe Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Kızılay gönüllüleri ve çok sayıda kişi katıldı. Mehteran Takımı'nın eşlik ettiği yürüyüşe halk da ilgi gösterdi. Türk Bayrakları, Türk Kızılayı afişleri taşıyan grubun yürüyüşü İstiklal Caddesi güzergahından devam edip cadde sonunda sona erdi.

Görüntü Dökümü:

----------------------

-Yürüyüşten detay

-Mehtetan takımından detay

Haber-Kamera: Yaprak KOÇER/SAMSUN, -

==============================================

İntihar girişiminde bulunan kişiyi polis ve gazeteciler ikna etti

İZMİR'in Konak İlçesi'nde, sabıkası olduğu için iş verilmediği gerekçesiyle İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü'nün teras katına çıkıp intihar girişiminde bulunan evli ve 4 çocuk babası S.A.'yı (Sebahattin Aslan) (33) polis ve gazeteciler ikna edip çıktığı yerden indirdi. Binaya gelen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, daha önce de intihar girişiminde bulunan ve verilen iş sözünün yerine getirilmediğini öne süren S.A.'ya en kısa sürede iş bulunması için çaba harcayacağını söyledi.

Konak Meydanı yakınlarındaki İZSU Genel Müdürlüğü'nün teras katına çıkıp intihar girişiminde bulunan kişiyi görenler, polis, itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polis çevre güvenliğini alırken, itfaiye ekipleri de hava yastığı açtı. Teras katına çıkan polis ekipleri, S.A.'yı ikna etmek için çaba harcadı. Ancak, daha önce de intihar girişiminde bulunan ve iş sözü verilmesine rağmen yerine getirilmediğini öne süren S.A., çıktığı yerden inmek istemedi. S.A.'nın gazetecilerle görüşmek istediğini söylemesi üzerine, polis, olay yerindeki bir gazeteciden kamerasını aldı, ayrıca gazeteciler de S.A.'nın yanına çıktı. Valilik, Kaymakamlık ve Büyükşehir Belediyesi'ne gittiğini, ancak sabıkalı olduğu için iş verilmediğini söyleyen S.A., yalnızca çocuklarının karnını doyurmak istediğini belirtti.

"YALNIZCA İŞ İSTİYORUM"

Polis ve gazetecilerin, çıktığı yerden inmeye ikna ettiği S.A., "Yaklaşık 7 ay önce cezaevinden çıktım. Geçmiş yıllarda karıştığım suçlar nedeniyle hapis cezam vardı. Ama çocuklarım olduktan sonra suça karışmamaya yemin ettim. En küçüğü 2 en büyüğü 10 yaşında 4 çocuğum var. 2'si okula gidiyor. Daha önce seyyar satıcılık yaptım ama orada da rahat bırakmıyorlar, sürekli kavga çıkıyor. İsterse tuvalet temizliği olsun yeter ki maaş alabileceğim bir iş olsun. Tek derdim çocuklarımın karnını doyurmak. Artık cezaevine girmek istemiyorum. Kendimi aileme adayıp evime ekmek götürmek istiyorum" diye konuştu.

Polislerin haber vermesi üzerine binaya gelen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı da S.A. ile görüştü ve en kısa sürede iş bulunması için çaba harcayacağını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-S.A.'dan görüntü

-S.A.'nın ikna edilmesinden görüntü

-Memiş Sarı ile S.A.'nın görüşmesi

-S.A. ile röp.

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Tufan HAMARAT, Kamera: Bahri KARATAŞ/ İZMİR,

==============================================

Öğretmenleri için eylem yaptılar

MUĞLA Anadolu Lisesi'nde bir grup öğrenci, geçen yıl aralık ayında yaptıkları bir günlük iş bırakma eylemi nedeniyle Eğitim-Sen'e üye 8 öğretmenlerinin diğer illere atanacağını öne sürüp, derslere girmeme eylemi yaptı.

Muğla Anadolu Lisesi'nde 8 görevli öğretmen, üye oldukları Eğitim-Sen'in çağrısıyla 2015 yılının Aralık ayında 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı. Muğla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı. Okulda eğitim-öğretim gören bir grup öğrencisi ise, öğretmenlerinin diğer illere atanacağını öne sürerek derse girmeme eylemi yaptı. Kendileriyle görüşen okul idaresinin 'Derse girin' çağrısına rağmen öğrenciler eylemlerini sürdürdü. Eyleme bazı veliler de destek verdi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir veli, "Öğrenciler dışarıda. Yıllarca emek vermiş öğretmenlerimiz sürgün cezası görmektedir. Türkiye demokratik olarak sürekli geriye gidiyor. Çocuklarımızın gelecekleri için büyük kaygı duyuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Öğrencilerin bahçedeki görüntüsü

-Velilerin açıklaması

-Okuldan görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Cavit AKGÜN/ MUĞLA,

=========================================================

Organ bağışı için Volkicar gösterisi

Donanım var ama organ bağışı yetersiz

İZMİR'de, organ bağışına dikkat çekmek için, Konak Meydanı'nda yarış otomobilleriyle gösteri yapıldı. Etkinlikte konuşan İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, "Türkiye'de yaklaşık 30 bin kişi, İzmir'de 3 bin 800 kişi organ bağışı bekliyor. Her gün 5 kişi organ bağışı beklerken hayatını kaybediyor. Biz ülke olarak organ nakli konusunda her türlü donanıma sahibiz. Ancak bağış konusunda yetersiz kalıyoruz" dedi. Otomobillerle gösteri yapan MÜSİAD Başkanı Ümit Ülkü ise etkinlikte organ bağışında bulunanlara güvenli sürüş eğitimi hediye edeceklerini söyledi.

İzmir İl Sağlık Müdürlüğü'nün 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında düzenlediği etkinlikler çerçevesinde Konak Meydanı'nda yarış otomobillerinin gösterisiyle organ bağışına dikkat çekildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu'nun da katıldığı etkinlikte Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ve oğlu Muhammet Ali Ülkü, Volkicar ile gösteri yaptı. İzmir Saat Kulesi etrafında oldukça hızlı şekilde tur atan baba-oğula bir sokak köpeğinin de eşlik etmesi renkli görüntüler oluşturdu. Meydan etrafında toplanan vatandaşlar gösteriyi ilgiyle izledi. Kendi etrafında dönen, meydanın etrafında drift yapan otomobilleri ilgiyle izleyen kalabalık, cep telefonlarıyla da görüntü aldı. Ümit Ülkü gösterinin ardından standa giderek organlarını bağışladı.

Etkinlikte konuşan İl Sağlık Müdürü Ayhan İzzettinoğlu, "Organ bağışı logolarıyla giydirilmiş Volkicar araçları ile organ bağışına daha çok dikkat çekmek için buradayız. Türkiye'de yaklaşık 30 bin kişi, İzmir'de 3 bin 800 kişi organ bağışı bekliyor. Her gün 5 kişi organ bağışı beklerken hayatını kaybediyor. Biz ülke olarak organ nakli konusunda her türlü donanıma sahibiz. Ancak bağış konusunda yetersiz kalıyoruz. Aslında birçok hayat kurtarabiliriz. Diliyorum ki organ bağışı beklerken insanlar hayatını kaybetmesin. Öldükten sonra organlarımız toprak olmaktansa bir insanda yeniden filizlenen hayat olsun diyoruz" diye konuştu.

İZMİR 4 YILDIR BİRİNCİ

İzmir'in 4 yıldır organ bağışında birinci sırada olduğunu belirten İzzettinoğlu sözlerini şöyle sürdürü:

"İlimizde 30 bin bağışçı var. Sayıyı arttırmak için yıl boyunca etkinliklerimizi sürdürüyoruz. İnsanların en çok kaygılandığı konu inanç konusu. Müftülüğümüz ile sürekli bu konuyu işliyoruz. Bizim inancımızda ve geleneğimizde başkalarına el uzatmak var. Bizim ülkemizde bağışlara baktığımızda yüzde 75'i canlıdan oluyor. Canlıdan bağış, böbrek ve karaciğerde geçerli, onun için kadavradan bağış sayısını arttırmalıyız. Canlı olarak sevdiğimize organımızı bağışlayabiliyorsak öldükten sonra da bağışlayabiliriz."

ORGAN BAĞIŞLAYANA GÜVENLİ SÜRÜŞ EĞİTİMİ

Oğlu Muhammet Ali Ülkü ile Volkicar gösterisini gerçekleştiren MÜSİAD İzmir Şubesi Başkanı Ümit Ülkü ise, "3-9 Kasım organ bağışı haftasına İzmir Ülküpark ve MÜSİAD olarak katkı sağlamak, farkındalık yaratmak istedik. Burada organ bağışı yapan vatandaşlarımıza güvenli sürüş eğitimi hediye ediyoruz. Sporcu olduğumuz için, spor ve sağlıklı yaşamın bir arada olduğunu da vurgulamış oluyoruz. Herkesin organ bağışına destek olması ve hastalarımıza yardımcı olması için biz de yıl boyunca desteklerimizi sürdüreceğiz" diye konuştu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Ayhan İzzettinoğlu ile röp.

-Ümit Ülkü ile röp.

-Otomobil gösterisinden görüntü

-Gösteriyi izleyen vatandaşlar

-Ümit Ülkü organ bağışı yaparken görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber: Timur TARLIĞ Kamera: Mücahit BEKTAŞ/ İZMİR,

======================================

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-6 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement