Diyarbakır'daki Dev Operasyon Sona Erdi, 'Küçük Kandil' Dağıtıldı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Dev Operasyon Sona Erdi, 'Küçük Kandil' Dağıtıldı

Diyarbakır'daki operasyonlarda, Lice, Kulp ve Bingöl'deki 'küçük Kandil' olarak bilinen Şenyayla bölgesinde, aralarında keskin nişancı ve bombacıların da bulunduğu terörist gruplara ağır darbe vuruldu.

03.07.2016 10:52  Güncelleme: 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'ın Lice ilçesi ve çevresinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar sona erdi. AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Lice'nin dağlık ve ormanlık alanında bulunduğu değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını tahrip ve örgütün finans kaynağı uyuşturucu ekim alanlarını imha etmek amacıyla Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı idaresinde başlatılan "Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik" ile 8. Kolordu Komutanlığı sorumluluğundaki "Şehit Piyade Binbaşı Turgay Çelik - 1" operasyonları tamamlandı.

"KÜÇÜK KANDİL" DAĞITILDI

Operasyonlarda bombalı araçların düzeneklerinin hazırlandığı Lice, Kulp ve Bingöl'de yer alan ve 'küçük Kandil' olarak bilinen Şenyayla bölgesindeki terörist gruplara ağır darbe vuruldu. Şenyayla bölgesinde aralarında keskin nişancı ve bombacıların da yer aldığı 3 gezici terörist grup, etkili nokta operasyonları ve anlık hava harekatlarıyla dağıtıldı.


6 teröristin etkisiz hale getirildiği, 8 teröristin yakalandığı operasyonlarda 19 bin 265 kilogram işlenmiş amonyum nitrat ile terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen, çeşitli markalarda çoğunluğu lüks 22 araç ele geçirildi.

8 ŞEHİDİN FAİLİ ÖLDÜRÜLDÜ

Etkisiz hale getirilen teröristlerin arasında Bağlar ilçesinde 8 polis memurunun şehit edildiği saldırıda bomba yüklü aracı olay yerine bırakan, yine 12'si polis 45 kişinin yaralandığı saldırının talimatını veren "Masiro" kod adlı terörist Mervan Erdem'in de olduğu belirlendi.


Örgütün finans kaynağı uyuşturucuya da büyük darbe vurulan çalışmalarda yaklaşık 70 milyon kök Hint keneviri ile 5 bin 89 kilogram toz ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

'İN'LERİNE GİRİLDİ

Diyarbakır 7'nci Kolordu Komutanlığı'nın sevk ve idaresinde zırhlı araçlar desteğinde ve Askeri Birlikler, Jandarma, Emniyet ve Geçici Köy Korucularından oluşan güvenlik kuvvetlerinin katılımıyla başlatılan Bayrak-14 Şehit Jandarma Teğmen Abdülselam Özatak Müşterek Özel Birlik Operasyonu kapsamında bölücü terör örgütü PKK'nın 11 sığınağı ele geçirildi. Operasyonda bir terörist ölü olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi.


Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Seyrek, Sivrice ve Bayırlı köyü kırsalında icra edilen arazi arama ve taraması esnasında ortaya çıkarılan 11 sığınakta ele geçirilen malzemeler şöyle:


"37 adet el yapımı patlyayıcı (EYP) yapmak için tüp,
1 adet sığınak girişine tuzaklanmış EYP,
27 adet EYP için hazırlanmış düzenek,
116 adet EYP düzeneği hazırlamak için büyük ve küçük pil,
2 adet telsiz,
6 adet batarya,
1 adet dürbün,
40 adet EYP düzeneği için hazırlanmış pil bloğu,
17 takım BTÖ kıyafeti,
10 adet kaleşnikof şarjörü,
240 adet kaleşnikof fişeği,
1 adet silah üstü gece görüş dürbünü,
4 adet EYP düzenekleri için akü,
10 adet hava görüntülerini engellemek maksatlı kullandıkları şemsiye,
1 adet güneş paneli,
Çeşitli ebat ve boylarda çadır, sığınak yapımında kullanılmak üzere muhtelif malzemeler, EYP düzenekleri için kullanılan kablo,
EYP döşemekte kullanılan alet ve malzemeler,
Çok sayıda muhtelif örgütsel doküman,
Çok sayıda muhtelif yaşam malzemesi,
Çok sayıda muhtelif giyim malzemesi,
Çok sayıda muhtelif gıda maddesi,
Çok sayıda muhtelif tıbbi malzeme."


1 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 2'Sİ YAKALANDI

Açıklamaya göre, Seyrek köyü kırsalında devam eden arazi arama ve taraması esnasında ise bölücü terör örgütü mensupları ile yaşanan sıcak temas sonrasında bir terörist ölü olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Ölü ele geçirilen teröristin üzerinden bir adet kaleşnikof tüfek, 5 adet dolu şarjör, 1 adet el bombası ele geçirildi.

PKK'NIN BOMBALI SALDIRILARDA KULLANACAĞI LÜKS ARAÇLARI YAKALANDI

Lice'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda, 19 bin 255 kilogram patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi. Teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22 araç yakalandı. Operasyonda imha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.


Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, terör örgütü PKK ve örgütün en büyük finans kaynağı uyuşturucuya yönelik operasyonda, yaklaşık 20 ton patlamaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildi, teröristlerce bombalı saldırıda kullanılacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks 22 araç yakalandı.

BEYAZ CİP SİYAH RENKLE KAPLATILMIŞ

Bölücü terör örgütü mensuplarınca çalınan ve bombalı saldırılarda kullanacağı değerlendirilen çoğunluğu lüks çeşitli markalarda 22 araç bulunarak güvenli noktaya çekildi. Söz konusu araçlardan beyaz renkli bir cipin, güvenlik güçlerini aldatmak için siyah renkle kaplatıldığı tespit edildi.


Ayrıca, güvenlik güçlerinin dikkati olası birçok bombalı saldırının da önüne geçti. Operasyonda 10 günde 19 bin 255 kilogram patlatılmaya hazır hale getirilmiş amonyum nitrat ele geçirildiği bildirildi.


62 MİLYON KÖK HİNT KENEVİRİ

Operasyonda bugüne kadar 62 milyon 584 bin 15 kök Hint keneviri, 5 bin 89 kilogram toz esrar ve 8 bin 260 kilogram kubar esrar imha edildi. İmha edilen uyuşturucuların piyasa değerinin 16 milyar 11 milyon 356 bin lira olduğu bildirildi.

Diyarbakır\'daki Dev Operasyon Sona Erdi, \'Küçük Kandil\' Dağıtıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Dev Operasyon Sona Erdi, 'Küçük Kandil' Dağıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • özo: çok güzel zaten uyuşturucu bitiği anda pkk da bitmiştir 28 14 Yanıtla
  • FANTOMA KAMİL: 40 YIL AYNI YALAN BU KOYUNLAR HİÇ DEĞİŞMEDİ,1000 YIL DAHA SAVAŞSANIZ ELİNİZE 3-1 GEÇERR,KENDİ YALANLARINA İNAN YALANCILAR,OĞLUM BEN PKK Lİ DEĞİLİM AMA SİZDE PKK DA YALANCI OĞLU YALANCISINIZ 27 12 Yanıtla
  • bismilli: Yav ne kadar yalancı bi medya , hâlbuki tc nin gücü yetmedi onlara 4 31 Yanıtla
  • sozdar: Aksam semdinli tokati size agir geldi galiba 9 21 Yanıtla
  • ZAZ. 13: Bitmedi. Bitmiyecek. Yvuzdan teyıbe kadar. Bitirmek istediğiniz Bitmedi bitmiyecek kürdler. Sizin azrailiniz olmayadevamedecek 1 27 Yanıtla
  • Fethiyeli: Nw gerek var böyle operasyonlara.hdp li siyasileri alıp idam edeceksin.vatana ihanet eden çocuk tecavüzcülerini sorgusuz sualsiz asacaksın.polise askere taş atılan yere tank la müdahele edeceksin.pkk sempatizanlarını sınır dışı edeceksin.adam gibi kanunlar oldumu zırhlı araçlar a gerek yok kanunların zırh gibi olacak.ama bunu kim yapacak kimse.o zaman boşuna yazdım galiba 18 2 Yanıtla
  • Zor bitirirsiniz...: 11 sığınak 3 terörist miş ulan o bölgede en az 150 sığınak 400 e yakında terörist oldugunu o bölgedeki 15 yaşındaki köylü bir çocuk bile bilir 1 aydır 10 tabur asker ..helikopter.. iha lar ile bula bula Bunları mi buldunuz peehhh.... 6 11 Yanıtla
  • ...: TÜRKİYEYE GİREN GİRMİŞ ZATEN... BU SAATTEN SONRA BÖYLE HABERLERE YORUM YAPMAYA BİLE GEREK YOK... TOPLAMDA AZ BİR ZAMANINIZ KALDIĞI İÇİN... SİZİ ÜZMEYEYİM... TAKILIN KENDİNİZE... ŞEBEKLER... BİR DE MİĞFER GİYMİŞ... HAHAHAHAHA 3 12 Yanıtla
  • Pilot: Sonunda bitecek bu bela er yada geç... 11 1 Yanıtla
  • Mehmet Akkaya: Cok yalan haber uyduruyorsunuz Bu haberi derhal kaldırmalısınız Lice dagları sadece operasyon yapıldıgı yer ile sınırlı degil Pkk geri cekilde operasyon oldugu yerde bittigi zaman gene oralarda tıklım tıklım olacak 3 7 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement