Gündem / 17 Temmuz 2014 - Son Dakika
Güncel

Gündem / 17 Temmuz 2014

Gündem / 17 Temmuz 2014

ANADOLU AJANSI.

17.07.2014 09:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi ile beraberindeki yönetim kurulu üyelerini ve Tunus Nahda hareketi lideri Raşid Gannuşi ile beraberindeki heyeti, Tarabya Köşkü'nde kabul edecek.

Gül, Diyanet İşleri Başkanlığınca Dolmabahçe Sarayı'nda verilen iftara katılacak.

(İstanbul/16.00/17.00/20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Japonya Üst Meclisi İçtüzük ve İdari İşler Komitesi Başkanı Mitsuhide İwaki ile KKTC Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı Mücahitler Derneği Genel Başkanı Yılmaz Bora'yı ayrı ayrı kabul edecek.

(TBMM/11.00/16.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "Dünya İslam Bilginleri Barış, İtidal ve Sağduyu İnisiyatifi Toplantısı"na katılacak.

Erdoğan, daha sonra Tekirdağ'a geçerek valilik önündeki mitingde halka hitap edecek, valiliğe ziyarette bulunacak.

Erdoğan, TÜRGEV'in Fatih semtindeki Mevlanakapı Kız Öğrenci Yurdunun bahçesinde düzenlediği iftara katılacak.

(İstanbul/14.00/Tekirdağ/17.30/19.00/İstanbul/20.43) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Beylikdüzü'nde şehit ve gazi yakınları, din adamları ve muhtarlarla iftarda bir araya gelecek, Gürpınar sahilindeki mitinge katılacak.

(İstanbul/20.45/22.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Cumhurbaşkanlığı seçimine doğru

Cumhurbaşkanı adayı ve HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, cumhurbaşkanlığı seçim kampanyası kapsamında çıkacağı Avrupa turunun ilk durağı İsviçre'de seçmenlerle bir araya gelecek.

(Basel) (Fotoğraflı-Görüntülü)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- AB Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu ve beraberindeki heyet resmi temaslarda bulunmak üzere Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gidecek. Çavuşoğlu, Kırım Tatar Türkleri önderi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve Ukrayna Dışişleri Bakanı Pavlo Klimkin ile bir araya gelecek.

(Kiev) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Avustralya'da G-20 Ticaret Bakanları Toplantısı'na katılacak, bakanlarla bir araya gelecek, Türk-Avustralya İş Konseyi'nin çalışma yemeğine katılacak.

(Sidney) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye İstiklal Gazileri İstiklal Madalyalılar Derneği üyelerini kabul edecek.

(Ankara/14.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 alanında incelemelerde bulunacak, EXPO 2016 Yönetim Kurulu Toplantısı'na katılacak.

(Antalya/15.30/16.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Arhavi, Hopa, Borçka ve Murgul ilçelerini ziyaret edecek, il belediyesinin verdiği halk iftarına katılacak.

(Artvin/12.00-) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- İçişleri Bakanı Efkan Ala, valilik, belediye, AK Parti il başkanlığı, seçim koordinasyon merkezi ve esnaf ziyareti gerçekleştirecek, iftara ve ramazan etkinliğine katılacak.

(Erzincan/16.00-20.45) (Fotoğraflı-Görüntülü)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, iki kentte toplu temel atma ve açılış törenlerine katılacak, valilik ve AK Parti il başkanlıklarını ziyaret edecek, iftarda yer alacak.

(Iğdır/11.00-14.00/Kars/15.45-19.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

8- TBMM Genel Kurulu'nda, Torba Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine devam edilecek.

(TBMM/14.00) (Fotoğraflı)

9- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, İran ve İngiltere büyükelçilerini kabul edecek.

(Ankara/11.00/12.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

10- CHP Genel Başkan Yardımcısı Yakup Akkaya, basın toplantısı yapacak, ziyaretlerde bulunacak, CHP il başkanlığınca verilen iftara katılacak

(Rize/10.30-16.00/Gümüşhane/20.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Suriyeli sığınmacılar sorunu ve güncel konularla ilgili basına açıklama yapacak.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları

- Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Gazze'deki gelişmeleri değerlendirecek.

(Ramallah/Kudüs/Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Irak'taki çatışmalarla ilgili gelişmeler izleniyor.

(Bağdat) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Mısır'da darbe karşıtı Ulusal İttifak Hareketi'nin çağrısıyla ülke genelinde "Asker fakirleri eziyor" adı altında gösteriler düzenlenecek.

(Kahire) (Fotoğraflı-Görüntülü)

5- Ukrayna'nın doğusundaki gelişmeler izleniyor. (Fotoğraflı-Görüntülü)

EKONOMİ

1- Türkiye İstatistik Kurumu, mayıs ayı motorlu kara taşıtları istatistikleri ile 2013 yılı karayolu trafik kaza istatistiklerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- UEFA Avrupa Ligi 2. ön eleme turu ilk maçında Bursaspor, Gürcistan'ın Chikhura Sachkere takımıyla Atatürk Stadında karşı karşıya gelecek.

(Bursa/21.30) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- "TEB BNP Paribas İstanbul Cup" uluslararası kadınlar tenis turnuvasına ana tablo maçlarıyla Koza World of Sports Arenada devam edilecek.

(İstanbul/15.00) (Fotoğraflı)

3- Genç Milli Kız Basketbol Takımı, Portekiz'de düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda A Grubu ilk maçında Slovenya ile karşılaşacak.

(Motosinhos/20.30)

4- Vefat eden Fenerbahçe Kulübü eski başkanlarından Faruk Ilgaz'ın cenazesi, Dereağzı Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'ndeki törenin ve Şakirin Camisinde kılınacak namazın ardından Sahrayıcedid Merdivenköy Aile Kabristanında toprağa verilecek.

(İstanbul/11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem / 17 Temmuz 2014 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement