Gündem Özeti / 22 Mayıs 2015 - Son Dakika
Güncel

Gündem Özeti / 22 Mayıs 2015

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920 1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk'ta - Çiçek, Zyber Halluli Yetimhanesi'ni ziyaret edecek, TİKA tarafından yetimhaneye bağışlanan aracın teslim törenine katılacak.

22.05.2015 00:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk/ 6 Nisan 1920

1- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Arnavutluk'ta

- Çiçek, Zyber Halluli Yetimhanesi'ni ziyaret edecek, TİKA tarafından yetimhaneye bağışlanan aracın teslim törenine katılacak.

TİKA Tiran Koordinatörlüğü'nü ziyaret edecek Çiçek, Cumhurbaşkanı Buyar Nişani ve Meclis Başkanı İlir Meta ile bir araya gelecek.

(Tiran)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Elmadağ, Kırıkkale, Kırşehir ve Aksaray mitinglerine katılacak.

(Ankara/13.45/Kırıkkale/14.30/Kırşehir/16.00/Aksaray/18.00)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Stratejik Araştırma Merkezince Büyükhanlı Park Hotel'de düzenlenen "Uluslararası Ermeni Sorunu Konferansı: Sanallık ve Gerçeklik" başlıklı programa katılacak.

(Ankara/09.00)

2- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, TAV Holding yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları ile sohbet toplantısında yer alacak, Bakırköy'de esnafı ve Bakırköy AK Nokta standını ziyaret edecek, Laleli Sanayici ve İşadamları Derneği üyeleri ile sohbet toplantısına katılacak, Trabzon Öğrenci Yurdu'nu ziyaret edecek.

(İstanbul/15.00/16.00/17.00/18.00/20.00)

3- Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bartın'da sanayici ve iş adamlarıyla toplantı yapacak, valiliği ve Şadırvan ve Hükümet caddelerindeki esnafları ziyaret edecek. Zonguldak'ta Çaycuma ve Ereğlili sanayici ve iş adamlarıyla bir araya gelecek Işık, Erdemir Ar-Ge Merkezi'nin açılışını gerçekleştirecek.

(Bartın/09.15-11.30-12.00/Zonguldak/14.00-16.30-17.30)

4- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Güney Kore'nin başkenti Seul'da yapılacak MIKTA (Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya) Oluşumu'nun Beşinci Dışişleri Bakanları Toplantısı'na katılacak.

(Seul)

5- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, 34. Uluslararası Kabuklu Yemiş ve Kuru Meyve Birliği Kongresi ile Antalya Serbest Bölgesi süre uzatımı hakkında ön protokol imza törenine katılacak, Ticaret ve Sanayi odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeleriyle bir araya gelecek.

(Antalya/11.30-12.30/Muğla/20.00)

6- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, STK temsilcileriyle kahvaltı programında buluşacak, Söke ilçesinde esnaf ziyaretinde bulunacak, Senkron ve Güriş Elektrik Enerjisi Santralleri açılış törenlerine katılacak.

-Yıldız, AK Parti Aydın İl Başkanlığını ziyaret edecek ve Adnan Menderes Üniversitesi UNİAK Toplantısı'nda yer alacak.

(Aydın/09.00-19.00)

7- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fatih Projesi kapsamında tablet dağıtım törenine katılacak, Kemeraltı esnafını ziyaret edecek.

(İzmir/10.00/14.00)

8- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şentop, Bakırköy'de Mardinli işadamları ve dernek temsilcileriyle  bir araya gelecek, Bakırköy Basın Camii Erkek Kur'an Kursu kermes açılışını gerçekleştirecek, Arnavutköy'de İstanbul 3. Bölge muhtarları ile buluşacak, Arnavutköy'de Balkan Türkleri Derneği'ni ziyaret edecek.

(İstanbul/10.00/14.00/17.00/19.00)

9- MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan, Kağıthane Sanayi Mahallesi Merkez Camisi önünde basın açıklaması yapacak ve esnafı ziyaret edecek.

(İstanbul/14.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Yemen'deki çatışmalar ve yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Sana)

2- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları takip ediliyor.

(Şam/Halep)

3- ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun DAEŞ hedeflerine düzenlediği hava saldırıları ve Irak'taki çatışmalara ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Erbil/Bağdat)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası, mayıs ayına ilişkin imalat sanayi kapasite kullanım oranı ile iktisadi yönelim anketi ve reel kesim güven endeksini açıklayacak

(Ankara/ 14.30)

2- TÜİK, Mayıs ayına ilişkin sektörel güven endekslerini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

3- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Sırbistan ve Kosova Ticaret ve Sanayi Odaları Başkanları ile bir araya gelecek

(Ankara/11.00)

GÜNCEL

1- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına seçilen Mehmet Akarca için mazbata ve cübbe giyme töreni düzenlenecek.

(Ankara/10.00)

SPOR

1- Spor Toto Süper Lig'de 33. haftanın ilk maçında Gençlerbirliği ile Mersin İdmanyurdu karşı karşıya gelecek.

(Ankara/20.00)

2- TSYD-Tivibu Spor Yazarları Armağanı Yarışması'nın ödül töreni Türkiye Spor Yazarları Derneği Sosyal Tesisleri'nde yapılacak.

(İstanbul/19.30)

***

Anadolu Ajansının yayımladığı haber, görüntü, fotoğraf ve internet ile wap için oluşturduğu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafından hiçbir şekilde kullanılamaz. Abonelerimiz de sözleşme kapsamı dışında bu yayınları çoğaltamaz, başka kurum ve kuruluşlara aktaramaz. Aykırı davrananlar hakkında, hukuki ve cezai her türlü başvuru hakkımız saklıdır.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gündem Özeti / 22 Mayıs 2015 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement