İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi

Hatay ve Şanlıurfa'da saldırılar protesto edildi.

07.08.2014 20:52

Hatay ve Şanlıurfa'da İsrail'in Gazze'ye saldırıları protesto edildi.

Antakya Rüstem Tümer Paşa Caddesi'nde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyeleri, İsrail karşıtı dövizler taşıyarak, tekbirler eşliğinde Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

AGD Antakya Temsilcisi Mehmet İncecik, grup adına yaptığı açıklamada, Ramazan Bayramı'nın neredeyse tüm İslam coğrafyasında kan ve gözyaşı içinde geride bırakıldığını belirtti.

İncecik, Çin'in Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ettiğini ve Doğu Türkistan'da yaşayan 45 milyon Müslümanın sadece Müslüman oldukları için Çin hükümeti tarafından tamamen yok edilmek istendiğini kaydetti.

Suriye ve Irak'ta tamamen ABD ve İsrail hesabına çalışan birtakım örgütlerin vahşetinin sürdüğünü, başta Türkmenler olmak üzere bölgedeki grupların bu örgütlerin tehdidi altında yaşam mücadelesi verdiğini ifade eden İncecik, şöyle konuştu:

"Mezhep ya da yöntem farklılıklarını bahane ederek Müslüman kanı dökmekten çekinmeyen bu örgütlerin İsrail'e karşı tek hamle yapmamaları, hangi güçler tarafından finanse edildiklerini göstermektedir. Afganistan'da, Pakistan'da, Yemen'de ABD'nin insansız hava araçları marifetiyle işlediği cinayetler son bulmuş değildir. Orta Afrika Cumhuriyeti'nden Arakan'a, Libya'dan Sri Lanka'ya, Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik şekilde terör olayları sürmektedir. Diğer taraftan İsrail, toprak işgaline ve vahşete devam ediyor. İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı iki bine yaklaştı. Yaralıların sayısı ise on bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan, küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken otuz binden fazla ev de hasarlı vaziyette."

İncecik, başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede yirmi günü aşkın zamandır gösterilere, basın açıklamalarına ve resmi demeçlere karşın İsrail'in çocuk ve kadınları öldürmeye devam ettiğini söyledi.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Şanlıurfa

Karaköprü ilçesi önünde toplanan araç sahipleri, Filistin ve Türkiye bayraklarıyla çevre yolunda ve şehir merkezinde konvoy oluşturarak İsrail'i protesto etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Şanlıurfa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Osman Çiftçi, AA muhabirine, Gazze'deki kardeşlere destek olmak amacıyla organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Vatandaşların Gazze'deki insanlık dramına duyarlılığını arttırmayı hedeflediklerini ifade eden Çiftçi, ülke genelinde araç konvoyu oluşturulduğunu belirtti.

Çiftçi, kentte vatandaşların konvoya büyük ilgi gösterdiğini vurgulayarak, "Sivil toplum kuruluşlarının da desteğiyle araç konvoyu oluşturduk. Amacımız Gazze'de yaşananları bir kez daha dünyaya duyurmaktır. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz, bu da bir tepki şeklidir. Katılım güzeldi, destek verenlere teşekkür ediyoruz" dedi. - Hatay

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement