Bakan Yardımcısı Kafkas: Binali Yıldırım İzmir İçin Fırsat - Son Dakika
Yerel

Bakan Yardımcısı Kafkas: Binali Yıldırım İzmir İçin Fırsat

Bakan Yardımcısı Kafkas: Binali Yıldırım İzmir İçin Fırsat

Sağlık Bakan Yardımcısı Kafkas, Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının kent için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

11.03.2014 23:00  Güncelleme: 23:26

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Binali Yıldırım'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasının kent için önemli bir fırsat olduğunu belirterek, Türkiye'ye genelinde yapılan yatırımları örnek gösterdi.

Beydağ'da Ödemiş Devlet Hastanesi bünyesinde yaptırılan Sağlık Merkezi'nin açılışı için ilçeye gelen Sağlık Bakan yardımcısı Agah Kafkas, merkezin açılışını gerçekleştirdi, Ödemiş'te devlet hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu ardından da Ak Parti ilçe seçim bürosunu ziyaret etti.

Kafkas buradaki konuşmasında, üniversiteyi İzmir'de okuduğunu, 30 yıl sonra geldiği İzmir'i daha geri gitmiş halde bulduğunu, 30 yıl önceki İzmir'i özlediğini belirtti.

Türkiye üzerinde oyun oynandığını, vatandaşlardan buna izin vermemelerini isteyen Kafkas, "Menderes bu ülkeyi düzlüğe çıkartmak istedi, idam ettiler. Özal bu ülkeyi ayağa kaldırmaya kalktı onu da öldürdüler. Şimdi Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı da aynı yöntemle harcamak istiyorlar ama yedirtmeyeceğiz" dedi.

Yakın tarihe kadar Ödemiş'e, Kiraz'a hastaneyi yapamayan bir devletin olduğunu, AK Parti iktidarı dönemindeyse Türkiye'nin yanı sıra Somali, Sudan ve Lübnan'a hastane yapıldığını ifade eden Kafkas, Türkiye'de bu istikrarın devam etmesi gerektiğini belirtti.

"Birisi kalkıyor, İzmir bizim kalemiz diyor. Kale yok artık, kaleyi insanların yüreğine koyalım" ifadesini kullanan Kafkas, şunları söyledi:

"İdeolojik varsayımlarla artık bir yere varmak mümkün değil. Birbirimize düşman olmak yerine, gel kardeş olalım, bir olalım, İzmir'i geliştirelim ve Ödemiş'i geliştirelim. İzmir Bayraklı'da 3 bin yataklı hastane yapıyoruz. Ödemiş devlet hastanesinin 12 katı ve Avrupa'nın en büyük hastanesi. Onlar hayal ediyor, biz yapıyoruz. Hepimiz belediye başkan adayı gibi çalışacağız. İzmir'i marka kent yapacağız, Ödemiş'i de İzmir'in incisi yapacağız. Binali Yıldırım İzmir'in en büyük şansı."

Sağlık alanında yapılan yatırımlara değinen Kafkas, anne karnından 18 yaşına kadar hiçbir masraf yaptırmadan çocukların bakımının gerçekleştirildiğini, ilaç fiyatlarının 10 yıl öncesine oranla 3'te 1 oranında ucuzladığını, hastanelerin inşaatının yıllarca değil 15 ayda tamamlandığını söyledi.

Kafkas, ilçede aynı dönemde askerlik yaptığı arkadaşı Mehmet Dinçer'le karşılaşıca, sarılarak hasret giderdi. - İzmir

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bakan Yardımcısı Kafkas: Binali Yıldırım İzmir İçin Fırsat - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement