Türkçe Konuşan İş Adamları Malatya'da - Son Dakika
Güncel

Türkçe Konuşan İş Adamları Malatya'da

Türkçe Konuşan İş Adamları Malatya\'da

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin "Türkçe konuşan iş adamları "projesi kapsamında ile 21 ülkeden 31 iş adamı Malatya'ya geldi.

20.09.2012 11:47

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda düzenlenen törende konuşan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, Bu proje kapsamında Türkiye'ye bugüne kadar Türkçe konuşan 500 iş adamının geldiğini belirterek,"Şunu açıkça ifade etmek isterim ki, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin organize ettiği bu proje, Türk iş adamları için hayırlara vesile olan bir projedir. Bugüne kadar bu proje kapsamında 500 den fazla iş adamı ülkemizdeki diğer iş adamları ile iş görüşmeleri yapmış ve bu görüşmeleri ileri aşamalara taşımışlardır" dedi.

Malatya son yıllarda Anadolu'nun en hızlı kalkınan kentlerin başında geldiğini ifade eden Erkoç sözlerini şöyle sürdürdü," Tarımdan Gıdaya, Tekstilden Sağlığa kadar oldukça geniş bir sektör yelpazesine sahip olan Malatya ekonomisi dingin, dingin olduğu kadar da geleceğe emin adımlarla yürüyen bir dinamizme sahiptir. Halen Faaliyette olan 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde 250'ye aşkın tesisimiz ilimizin sanayileşmesine büyük katkılar sunmaktadır. Kalkınma modelini "üretim" üzerine kuran Malatya, teşvikleri en iyi kullanan illerin başında gelmektedir.."Güvenli liman" diye yatırımlarını Malatya'ya getiren yatırımcılara her türlü destek fazlasıyla sağlanmaktadır. 2023 yılı ihracat hedefini 1,5 milyar doların üzerinde belirleyen Malatya'da şu an itibariyle sadece kayısıdan yıllık ortalama 400 milyon dolarlık bir gelir elde edilmektedir. Yine Sağlık sektöründe sadece bölgesinin değil Avrupa'nın sayılı Karaciğer Nakli Merkezi'ne sahip olan Malatya'da bu sektörden dolayı yıllık ortalama 300 milyon dolarlık bir ticari hacim oluşmaktadır.Bugün Turgut Özal Tıp Merkezi'nin Türkiye'de 1.nci Dünya'da ise nakil konusunda ikinci konumdadır. Malatya sanayisinin bel kemiğini oluşturan tekstil sektörü de Malatya'nın ticari markalarının başında gelmektedir. Yine Dört bir tarafında yer altı zenginliğine sahip olan Malatya'da maden sektörü, Malatya'nın temel ekonomik ayaklarından birini oluşturmaktadır. "

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve Türkçe konuşan iş adamlarını ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını sözlerine ekledi.

Heyetin Başkanlığını yapan Veli Karakaya ise, Malatya'yı çok sıcak ve içten bulduklarını belirterek, "Gördüğümüz Odur ki, Malatya doğum öncesi sancıyı yaşıyor. Sanayisi doğuma ramak kala bir durumda. Umuyoruz ki Malatya'da çok daha büyük markalar çıkacıktır"şeklinde konuştu.

Toplantıda, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'a Heyet Başkanı Veli Karakaya tarafından ziyaret anısına hediye takdim edilirken, Erkoç'da Malatya kayısısı hediye etti. Özbek iş adamları ise Erkoç'a Özbek Kaftanı giydirdi.

Malatya ile ilgili geniş bir brifingin verildiği toplantı sonrası iş adamları ikili görüşmelere geçti. Heyet bugün Organize Sanayi Bölgesi'ndeki fabrikaları da ziyaret edecek.

Heyette, Afganistan, Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Irak, İran, Karadağ, Kazakistan, Kırgızistan, Kosova, KKTC, Moldova, Özbekistan, Romanya, Rusya Federasyonu, Tacikistan, Türkmenistan, Ukranya- Kırım ve Yunanistan'dan 31 iş adamı bulunuyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Türkçe Konuşan İş Adamları Malatya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement