Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (2)

Foto.SANDIKLI İlçe Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda huzur toplantısı düzenledi.

16.10.2012 10:12

Foto: Kemal Kılıçdaroğlu, Cengiz Aşıklı

===

Sandıklı'da şiddet patladı

SANDIKLI İlçe Emniyet Müdürlüğü, Halk Eğitim Merkezi Toplantı Salonu'nda huzur toplantısı düzenledi.

Toplantıya Kaymakam Ali Candan, Emniyet Müdürü Hakan Berber, Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Aycan, okul müdürleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Toplantıda Emniyet Müdürü Hakan Berber, ilçedeki asayiş olayları hakkında bilgi verdi.

Huzur toplantılarının tüm birimlerin kendilerini değerlendirmeleri açısından iyi bir fırsat olduğunu anlatan Emniyet Müdürü Hakan Berber, ülke geneli baz alındığında Sandıklı'nın sakin bir ilçe olduğunu söyledi. Buna rağmen geçen yılan oranlar yaşanan kavga olaylarında yüzde 50 artış olduğunu vurgulayan Berber, telefonla dolandırıcılıkla ilgili de 27 şikayet geldiğini belirtti.

Bu konuda kendilerine gelmeyen şikayetlerin de olduğuna dikkati çeken Berber, "Bu tür dolandırıcılık olayları konusunda vatandaşları el broşürü ve mesajla uyardık. Ancak buna rağmen vatandaşlarımız önlemlerini almadı" dedi. İlçede hırsızlık olaylarında yüzde 50 azalma olduğunu kaydeden Berber, bunda işyerlerine takılan güvenlik kameralarının etkisinin olduğunu söyledi.

Okullarda yaşanabilecek olaylarına karşı öğrencileri el ilanlarıyla uyardıklarını vurgulayan Berber, ailelerin de çocuklarını motosiklet kullanmamaları konusunda uyardı. Bu konuda ciddi destek beklediklerini anlatan Berber, "Vatandaşları huzursuz edici ses çıkaran, kask takmayan, trafiği tehlikeye düşüren çocukların bilinçlendirilmesi konusunda aileler üzerine düşeni yapsın" dedi.

Ahmet DAĞLI/SANDIKLI, (DHA)

Foto: Huzur toplantısından

===

Huzurlu bir kent inşa edeceğiz

YALVAÇ Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Salih Ayaz, ilçeye gelerek görevine başladı. Şarkikaraağaç İlçesi'nde görev yaparken Yalvaç'a atanan Ayaz, polis teşkilatında 1993 yılında göreve başladı. Komiser muavini olarak ilk Kırıkkale'de görev yapan Ayaz, sırasıyla Batman, Hakkari, Yüksekova, Ankara, Antalya, Kars ve Kağızman'da görev aldı. Ayaz, 2011'de Şarkikaraağaç'a emniyet müdürü olarak atandı.

Evli ve 2 çocuk babası Ayaz, huzurlu bir kent inşa etmek için teşkilat olarak hazır olduklarını söyledi. Salih Ayaz, halkın can ve mal güvenliğini en iyi şekilde sağlamak için gece-gündüz çalışacaklarını belirtti. Bazı olayların meydana gelmeden önlenmesinin mümkün olduğunu ifade eden Ayaz, buna da halkın duyarlılığı sayesinde engel olabileceklerini söyledi.

Bazen bir şüpheli davranışın ihbar edilmesi sayesinde çok önemli suçları önlendiğini vurgulayan Ayaz, "Bu nedenle lütfen halkımız çevrelerinde cereyan eden olağan dışı şüpheli olayları '155 Polis İmdat'a bildirsin. Emniyet hiçbir zaman ihbarcının kimliğini deşifre etmemektedir. Bu ayrıntıya dikkat ederek halkımızın çekinmeden aramalarını rica ediyoruz" dedi.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Ayaz'dan foto

===

Afyon'da yıldız geçidi

AFYONKARAHİSAR'da oteller, Kurban Bayramı'na özel kampanyalar için hazırlık yapmaya başladı. 5 yıldızlı otellerde her bayram olduğu gibi yıldızlar geçidi yaşanacak. Güral Afyon Termal Otel'de 27 Ekim'de Emel Sayın sahneye çıkacak. Oruçoğlu Termal Otel de Kurban Bayramı'nda hayli iddialı. Oruçoğlu'nda, televizyon ve müzik dünyasının en çok eğlendiren sanatçıları arasında yer alan Fatih Ürek konser verecek. Ürek, 28 Ekim'de sahneye çıkacak.

NOSTALJİ VE SOHBET BİR ARADA

Korel Termal Otel ise Kurban Bayramı için iki günlük özel bir program hazırladı. 26 Ekim'de Erol Evgin'in konser vereceği otel, müşterilerine farklı ve nostaljik bir gece yaşatacak. Korel'de 27 Ekim'de ise Nihat Hatipoğlu, sevenleri ve takipçileri ile sohbet edecek. İkbal Termal Otel'de ise 27 Ekim'de Türkan Kandıralı ve Saz Ekibi sahne alacak.

Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Sanatçı fotoları

===

Gelecek AR-GE'ye bağlı

ISPARTA'da, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 'Teknogirişim Sermayesi Desteği Programı' ile ilgili konferans düzenlendi. Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Prof. Dr. M. Lütfü Çakmakçı Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansa, SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldı. Konferansı Göller Bölgesi Teknokenti Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu verdi.

Yrd. Doç. Dr. İrfan Ateşoğlu, destek programına, bir yıl içinde mezun olabilecek durumdaki lisans, yüksek lisans, doktora öğrencisi ya da lisans, yüksek lisans veya doktora derecelerinden birini ön başvuru tarihinden en çok 5 yıl önce almış olanların başvurabileceğini belirtti. Ateşoğlu, programın, yenilik odaklı iş fikirlerini, katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmelerini teşvik etmek için düzenlendiğini söyledi.

Konferansta konuşan Rektör İbicioğlu ise Türkiye'nin geleceğinin Ar-Ge'ye bağlı olduğunu vurguladı. Prof. Dr. İbicioğlu, önceden sermaye birikimi sorunu yaşayan Türkiye'nin, artık hangi sektörde olursa olsun çok cazip ve uygun sermaye imkanlarına sahip olduğunu söyledi. Proje üreten bir insanın kendisine ülkesine ve insanlığa katkı sağladığını savunan İbicioğlu, Türkiye'nin kalkınmasında bilişim ve hizmet sektöründeki atılımların ekonomik ve siyasi istikrarın devam ettirmesinin önemli olduğunu kaydetti.

SDÜ'nün başarılarına da değinen Prof.Dr. İbicioğlu, SDÜ'nün yayınlanan yenilikçilik ve girişimcilik endeksine göre bilimsel yayınlar, yenilik ve patent üretebilme kapasitesi açısından 14'üncü sırada yer aldığını, TÜBİTAK projelerinde de en ön sıralarda bulunduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından SDÜ Kimya Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mehmet Gönen, Teknogirişim desteği alan 'Platin, Pladyum, Rodyum'un Atık Katalik Konvertörden Geri Kazanımı' isimli projesi hakkında bilgi verdi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: SDÜ'den gelen fotolar

===

SDÜ'ye ödenek morali

SÜLEYMAN Demirel Üniversitesi'nin (SDÜ) 2012-2013 akademik yılı açılışına katılan Maliye Bakanı Şimşek'in talimatıyla SDÜ'ye 10 milyon lira ödenek çıkartıldı. Ödenek, geçen ay meydana gelen yağan yağmur sonrasında yaşanan su baskınında kullanılmaz hale gelen SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ndeki tıbbi malzemelerinin yenilenmesi için kullanılacak.

Bakanlıktan gelen ödenekle selde zarar gören cihazların yenileneceğini anlatan SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, "Sayın Bakanlarımızla görüşmelerimiz son derece olumlu geçti. Maliye hastanenin eksiklerinin giderilmesi için 10 milyon lira tahsis etti. Kalkınma Bakanlığı'nda da destek sözü aldık. En kısa zamanda alım yaparak yeniden hastalara hizmet vereceğiz" dedi.

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, (DHA)

Foto: Bakanın ziyaretinden foto

===

Küçük Hatice'nin büyük çabası

AFYONKARAHİSAR Ticaret Borsası İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Hatice Kubaş, evlerinin önündeki direğe astığı bidona her gün mavi kapak bırakarak engellilere umut olmaya çalışıyor. Atatürk Caddesi'ndeki evlerinin önüne astığı bidona her gün topladığı mavi kapakları atan Hatice, vatandaşlardan da destek bekliyor.

Engellilere destek olabilmek için mavi kapak toplamaya başladığını anlatan Hatice Kubaş, bu sayede en az bir engelliye tekerlekli sandalye almak istediğini söyledi. Ailesi ve mahalle sakinlerinin de destek olduğunu belirten Hatice, "Bu çabanın sonunda Afyonkarahisar'daki engelli vatandaşlarımız tekerlekli sandalyeye kavuşacak. Bu konuda herkesin duyarlı olmalarını istiyorum" dedi.

Gökhan KOCAASLAN/AFYONKARAHİSAR, (DHA)

Foto: Hatice Kubaş ve mavi kapaklar

===

Çizgi Kukla Tiyatrosu geliyor

İSTANBUL'da kukla tiyatrosuna yeni bir soluk getirmek amacıyla kurulan 'Çizgi Kukla Tiyatrosu' düzenleyeceği turne kapsamında kasım ve aralık aylarında Burdur ile Antalya'da sahneye çıkacak. 'Black Light' adı verilen özel bir ışık tekniği sayesinde birçok masal kahramanına can veren Çizgi Kukla Tiyatrosu yurtdışı turnesinde Avusturya'ya gitti. 7 günlük turne kapsamında Viyana'da sahneye çıkan grup, Türk ve Avusturyalı çocuklarla bir araya geldi.

'Bremen Mızıkacıları'nı sahneleyen 'Çizgi Kukla Tiyatrosu' Türkçe ve Almanca olmak üzere iki farklı dil seçeneği ile seyirci karşısına çıktı. Genel Sanat Yönetmeni Burhan Gün, daha önce Danimarka'da Bornholms Kukla Festivaline katıldıklarını, yurt dışı turneleri için İngiltere, Belçika, Almanya ve İspanya gibi ülkelerde oyunlarını Türkçe, İngilizce ve Almanca sahnelediklerini belirtti.

Önümüzdeki günlerde tekrar edecek Avusturya turnesinin ardından Almanya'ya da bir turne düzenleyeceklerini vurgulayan Gün, "Ekibimizde Abdullah Gün, Sacide Soylu, Yaşar Başkal, Hasan Gündoğdu, Burçak Biçer, Hakan Gün gibi kukla oynatıcıları yer alıyor. Anadolu'da da oyunlarımızı sahnelemek için hazırlıklara başladık. Burdur ve Antalya başta olmak üzere il il dolaşacağız" dedi.

Onur ÖZKAN/BURDUR,(DHA)

Foto: Çizgi Kukla oyuncuları

===

Ha gayret 2 bine az kaldı

TBMM Başkanlığı'na gönderilen ve nüfusu 2 binin altında olan beldeleri kapatmayı öngören yeni Büyükşehir Yasa Tasarı'na tepkiler sürüyor. Belde belediye başkanlarının 'ikametgahınızı beldenize taşıyın' çağrısında bulundu. Yalvaç'ta beldelerinin kapanmasını istemeyen vatandaşlar, nüfus müdürlüklerine giderek kayıtlarını yeniliyor. Pek çok vatandaş, ilçe merkezinde ikametgah kayıtlarını yeniden beldelerine taşıyor.

Nurettin ARKAN/YALVAÇ, (DHA)

Foto: Nüfus müdürlüğünden foto

===

Sokaklar asfaltla kaplanıyor

KORKUTELİ Belediyesi tarafından ilçede altyapısı tamamlanan mahalle aralarındaki sokaklarda asfalt çalışmaları başladı. Belediye Başkanı Hasan Gökce, 5 mahallede daha önceden yapılan stabilize çalışmanın ardından asfalt çalışmaları başladıklarını söyledi. Belediye ekipleri tarafından yapılan asfalt çalışmasında şu ana kadar ara sokaklarda 35 kilometre asfaltlama yapıldığını anlatan Başkan Gökce, çalışmaların Kurban Bayramı'na kadar tamamlanacağını söyledi.

Eksik kalan asfalt ve stabilizenin 2013 yılı Mayıs ayında tekrar başlayacağını anlatan Başkan Gökce, "Hava şartları müsait oldukça yol çalışmalarının süreceğiz. Ancak biz bu cadde ve sokaklar içerisinde ilk önce aciliyet arz eden bölgelerde çalışma yapacağız. Amacımız, çalışma programına aldığımız tüm cadde ve sokakları, kar yağmadan önce bitirip, yaşanır hale getirmek. Yetiştiremediğimiz cadde ve sokaklarda ise mayıs ayında çalışma programına alacağız" dedi.

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)

Foto: Çalışmalardan foto

===

Otel inşaatından korkutan yangın

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi Side Beldesi'nde yapımı süren 5 katlı 'Defne Defnem Oteli'nde çıkan yangın büyük çapta maddi hasara yol açtı. Sabah saatlerinde işlerin çalıştığı sırada henüz nedeni belirlenemeyen yangına, Manavgat, Evrensek, Ilıca, Sarılar ve Side Belediye itfaiyeleri müdahale etti. Kısa sürede kontrol altına alınan yangında inşaat malzemeleri yandı. Ölen ya da yaralanan kimsinin olmadığı yangının nedeni araştırılıyor.15 bin metrekare alan üzerine kurulan ve 351 odalı otel'in 2013 yılında açılması planlanıyordu.

Mehmet ÇELİKTEN/SİDE, (DHA)

Foto: Yangından - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement