Bocce Türkiye Finalistleri Belli Oldu - Son Dakika
Yerel

Bocce Türkiye Finalistleri Belli Oldu

Bocce Türkiye Finalistleri Belli Oldu

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Gençler, Yıldızlar ve Küçükler Kız-Erkek Bocce Grup Müsabakaları tamamlandı.

26.03.2015 17:25

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılı Gençler, Yıldızlar ve Küçükler Kız-Erkek Bocce Grup Müsabakaları tamamlandı.

Adıyaman Eğri Çayı Booce oyun alanında büyük bir heyecanla 4 gün süren Bocce grup müsabakalarına 19 farklı ilden bay ve bayan olmak üzere 102 takım, toplam 612 sporcu, antrenör ve idareci katıldı.

Bocce grup müsabakaları sonrasında düzenlenen madalya töreninde konuşan Vali Yardımcısı Levent Öztin, "Hoşgörü ve barış Kenti Adıyaman'da gün boyunca centilmence mücadele eden 19 ilden 102 takım 612 sporcu ve konuklarımızı ağırlanmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. İlimizde düzenlenen Bocce Grup müsabakalarını spor gençliğimiz açısından çok önemli bir organizasyon olarak görüyoruz. Ben dereceye giren tüm sporcularımızı ve bu organizasyona emek veren herkesi kutluyor, Türkiye Finallerine katılmaya hak kazanan takımlarımıza da başarılar diliyorum" dedi.

Bocce spor dalında Adıyaman ilk kez bu kadar büyük bir organizasyona ev sahipliği yaptıklarını belirten Adıyaman Gençlik ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı ise, "Adıyamanlı gençlerin yoğun ilgi gösterdiği Bocce aynı zamanda çok eğlenceli bir spor dalı olarak dikkat çekiyor. Adıyaman'da düzenlenen böylesine büyük bir organizasyona 19 farklı ilden toplam 612 sporcu ile rekor bir katılım sağlandığı için çok mutluyuz. Belediyemizin imkanlarıyla çok kısa bir süre içerisinde hazırlıkları tamamlayarak müsabakalara hazır hale getirdiği Eğri Çayı Booce Oyun alanından dolayı Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu'ya da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çünkü ilimiz yeni ve önemli bir spor alanına kavuşmuş oldu" dedi.

Adıyaman Eğri Çayı Bocce Sahasında düzenlenen grup müsabakaları sonrasında, Vali Yardımcısı Levent Öztin, Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Sait Kutlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Seyit Ahmet Bağcı, İpekyolu Kalkınma Ajansı Genel Sekteri Bülent Özkan, Gençlik Merkezi Müdürü Fikret Keleş, Okul Sporları Şube Müdürü Ömer Faruk Dursun ve Spor Lisesi Müdürü Murat Aksoy tarafından takımlara ve sporculara madalya ve başarı belgelerini takdim ederek hatıra fotoğrafı çektirdi. Protokol üyeleri ayrıca ödül töreninin ardından Bocce oynamayı da ihmal etmedi. Protokol Bocce oynarken renkli görüntüler ortaya çıktı.

2014 - 2015 Eğitim ve Öğretim yılı Gençler, Yıldızlar ve Küçükler Kız - Erkek Bocce Grup Müsabakaları sonrasında Türkiye Finallerine Katılmaya hak kazanan takım sıralaması şöyle:

Gençler Kategorisinde, Erkek Grubunda: A Grubunda Adıyaman, B Grubunda Siirt, C Grubunda Diyarbakır oldu. En iyi 2 Takım ise, Ankara oldu.

Kızlar Grubunda: A Grubunda Mersin, B Grubunda Mersin C, Grubunda Kilis, En iyi 2 Takım ise, Hatay oldu.

Yıldız Kategorisinde, Erkek Grubunda, A Grubunda Diyarbakır, B Grubunda Kayseri, C Grubunda Adana, En İyi 2 takım ise Osmaniye seçildi.

Kız Grubu: A Grubunda Gaziantep, B Grubunda Siirt, C Grubunda Mardin, En iyi 2 takım ise Şırnak oldu.

Küçükler Kategorisinde, Erkekler Grubu: A Grubunda Mardin, B Grubunda Antalya, C Grubunda Kilis, En iyi 2 takım ise Adana seçildi. Kızlar Grubunda: A Grubunda Kayseri, B Grubunda Mardin, C Grubunda Hatay En iyi 2 takım ise, Antalya oldu. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Bocce Türkiye Finalistleri Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement