Dil Bilen İmamlar Geliyor - Son Dakika
Yerel

Dil Bilen İmamlar Geliyor

Dil Bilen İmamlar Geliyor

Antalya'da müezzinden imama müftülük personeli yabancı dil öğrenecek, diksiyon dersleriyle birlikte Osmanlı Türkçesi eğitimi alacak.

29.01.2013 15:22  Güncelleme: 15:17

Foto: Açılış kurdelesi kesilirken, Başkan Akaydın ve beraberindekiler merkezi gezerken

===

Vali'nin 'hayalet bina' rahatsızlığı

ANTALYA Valisi Ahmet Altıparmak, İl Genel Meclisi'ne 'Tekrar görüşülsün' yazısı gönderdiği eski İl Özel İdare binasıyla ilgili, "Bundan ben mutlu muyum, rahatsızım aslında. Bu süreçleri sevmeyen bir insanım. Kısa sürede süreçlerin sonlandırılıp yapılacak işin yapılmasını beklerim" dedi.

Vali Altıparmak, kentin tam merkezindeki 14 katlı eski İl Özel İdare binası için ilk çalışmayı Yıldız Teknik Üniversitesi'nin yaptığını söyledi. Bilim adamlarının çalışması sonunda güçlendirme kararı alındığını hatırlatan Vali Altıparmak, Van depreminden sonra, kolonları patladığı için yıllardır atıl duran bir binanın güçlendirilerek de olsa kullanılmasının yaratacağı psikolojik etkiyi düşünerek karardan vazgeçtiklerini söyledi.

Bu kapsamda daha önce İl Genel Meclisi'nin aldığı güçlendirme kararının yeniden değerlendirilmesi için ilgili birim tarafından meclise yazı yazıldığını belirten Vali Altıparmak, "Gerekirse mecliste tekrar görüşüp karar vereceğiz. Bundan ben mutlu muyum, rahatsızım aslında. Bu süreçleri sevmeyen bir insanım. Kısa sürede süreçlerin sonlandırılıp yapılacak işin yapılmasını beklerim. Arzum da buydu. Ama olmadı" diye konuştu.

Vali Altıparmak, bina hakkında güçlendirme kararı gündeme geldiği zaman meclisin 'Yıkalım' görüşünde ısrar ettiğini, ardından fikir değişikliği sonrası meclisin bu kez 'Güçlendirilelim' görüşünde ısrar ettiğini kaydeden Vali Altıparmak, "Her şey sizin istediğiniz gibi olmuyor" dedi. Vali Altıparmak, "İdarenin bina için TOKİ'yle anlaşması mümkün mü" sorusuna ise konuyla ilgili pazartesi günü Özel İdare'de bir toplantı yaptıklarını ve işin hukuki boyutlarının araştırıldığını kaydetti.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Fotosuz

===

Dil bilen imamlar geliyor

ANTALYA'da müezzinden imama müftülük personeli yabancı dil öğrenecek, diksiyon dersleriyle birlikte Osmanlı Türkçesi eğitimi alacak. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü, din adamlarının eğitimi için protokol imzaladı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay ve İl Müftüsü Ahmet Çelik'in Vali Ahmet Altıparmak nezaretinde imza altına aldığı protokolle, özellikle merkez camilerde görevli din adamları için İngilizce, Rusça, Almanca, Arapça dil kurslarıyla birlikte diksiyon dersleri ve Osmanlı Türkçesi eğitimleri verilecek.

Vali Altıparmak, protokolun hedef kitlesinin farklı toplum kesimleri ve turistlere hitap eden din adamları olduğunu söyledi. 'Hayat boyu öğrenme' anlayışı içinde yaşama geçirilen bu çalışmayla din adamlarına iletişim kolaylığı sağlamayı hedeflediklerini belirten Vali Altıparmak, gönüllülük esasıyla başlayacak eğitimleri, tüm müftülük personeline yaymayı hedeflediklerini söyledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Gülay, kursların Halk Eğitim çalışmaları kapsamında yapılacağını kaydetti. Gülay, kurslar için altyapı anlamında bir sıkıntıları bulunmadığını ve İl Müftülüğü'nün talep edeceği okullarda akşam saatleri ve hafta sonları eğitimlerin verilebileceğini söyledi. İl Müftüsü Çelik ise kursa katılmak isteyen din adamları için başvuruları almaya başladıklarını belirterek, yoğun bir ilgi oluştuğunu söyledi.

Emre BAYLAN/ANTALYA, (DHA)

Foto: Protokol imza töreninden

===

Alanya'ya Tıp Fakültesi Bakanlar Kurulu'nca onaylandı

AKDENİZ Üniversitesi Senatosu'nun Alanya'da Tıp Fakültesi kurulması için yaptığı başvuru Yükseköğretim Kurumu (YÖK) Genel Kurulu'nun onaylanmasının ardından Bakanlar Kurulu tarafından da kabul edildi. Kabul müjdesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan alan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, "Bundan sonraki süreç Tıp Fakültesi'yle ilgili Alanya'nın dinamikleri ile çalışmaları sürdürüp, kısa süre içerisinde önce fakülteyi ardından üniversiteyi kazandıracağız" dedi.

Tıp fakültesi müjdesini Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın kendisine telefonla verdiğini belirten Hüseyin Güney, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç uzun süredir takip ettiğimiz Tıp Fakültesi'nin Bakanlar Kurulu'nda onaylandığı müjdesini dün gece verdi. Kendisi çalışmalara en başından beri ilgi gösterdi. Artık son aşamaya gelindi. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe'ye, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kerim Aydoğan'a, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Çavuşoğlu ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a teşekkür ederiz" dedi.

Yer tahsisi konusunda ön çalışmaların yapıldığına dikkati çeken Ak Parti İlçe Başkanı Güney, "Daha önceden incelenen bazı yerler konusunda üniversite yönetimi ve Alanya'da yetkili mercilerle birlikte değerlendirip beraber karar verilecek. Tıp Fakültesi'ne onay verilmesiyle, devlet üniversitesinin kurulması için en önemli aşama geçilmiş oldu. Bu onayın ardında devlet üniversitesi diğer fakültelerle birlikte kısa sürede açılır" diye konuştu.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Hüseyin Güney

===

Kızılay Yönetim Kurulu Üyesi Çetin, Akkaya'yı ziyaret etti

TÜRK Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hayati Çetin, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret etti. Kızılay Burdur Şube Başkanı İbrahim Ekici ile birlikte Başkan Akkaya'yı ziyaret eden Çetin Kızılay'ın Burdur'daki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Ziyaret sırasında Burdur'da yapılacak Kızılay Afet Deposu konusunda da görüş alışverişinde bulunuldu.

Çetin Kızılay şubelerinin işleyişi, eksiklerin tesbiti için zaman zaman şubeleri ziyaret ettiklerini bu amaçla Burdur'a geldiklerini ve Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'yı ziyaret ettiklerini bildirdi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya'da Burdur Belediyesi ile Kızılay'ın işbirliği içerisinde çalıştığını kaydetti.

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)

Foto: Ziyaretten

===

Mut Deresi'nin ıslahı için çalışmalar başladı

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde denize taşıdığı çamur ve çöplerin yanı sıra körfezde çevre kirliliğine neden olan zeytin yağı atıkları ile gündeme gelen Mut Deresi'nin ıslah çalışmalarına hız verildi. Fethiye Körfezi'nin çamurla dolup kirlenmesine neden olan derelerin ıslah edilmesi için Eylül ayında başlatılan ihale süreci tamamlandı. DSİ Fethiye Müdürlüğü çalışmaların körfeze taşıdığı zeytin yağı atıklarıyla çevre kirliliğine neden olan Çalış bölgesindeki Mut Deresi'nden başlatılacağını açıkladı.

Fethiye geneline yayılması planlanan çalışma ile denize dökülen derelerin çamurdan arındırılması ve alüvyon taşımasının önlenmesi sağlanacak. Derelerin ıslahını yapacak şirketin kısa süre içerisinde bölgeye şantiye kurarak çalışmalara başlayacağı kaydedildi. Çalışmaların dere ıslahında kullanılacak taşların kullanımı için gerekli izin alınır alınmaz başlayacağı bildirildi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa, prosedürlerin biran evvel tamamlanarak çalışmalara başlanılacağını açıkladı. Son olarak hafta sonu Mut Deresi'nden denize akan çamur ve atıkların göz önüne alınarak prosedürlerin biran evvel tamamlanması gerektiğini vurgulayan Boğa, bu çalışmanın Fethiye Körfezi'nin kurtulması açısından büyük önem taşıdığını anlattı.

Derelerin ıslahı gerçekleşmeden körfezde yapılacak temizliğin kalıcı olmayacağını dile getiren Boğa şunları söyledi: "Öncelikli işimiz derelerin ıslahı olmalıdır. Sonra el birliğiyle körfezi temizleyeceğiz. İşte o zaman Fethiye'nin güzelliği net bir şekilde ortaya çıkacak. Başta turizm olmak üzere bölgeye çok ciddi bir katkısı olacak. Bu çalışmalar bittiğinde körfeze kruvaziyer gemi yanaşma yerleri de yapılabilecek. İşi yapacak firmanın ellerinden geleni yaparak bir an önce projeyi tamamlamaları hayati önem taşımaktadır."

Ergün TOS/FETHİYE, (DHA)

Foto: Mut Deresi'ndeki kirlilik

===

Ağlasun'da tekel büfesi soyuldu

BURDUR'un Ağlasun İlçesi'nde bir tekel büfesine gece yarısı giren hırsızlar, yaklaşık 35 bin lira değerinde sigara ve alkollü içkiyi alarak kaçtı. Hırsızlar, Cumhuriyet Meydanı'ndaki, Ahmet Akdoğan ile Erol Ayaz'a ait tekel büfesinin çelik kilidini keserek ve kapıyı bir metal çubuk yardımıyla açarak büfeye girdi. Sabah işyeri önünde yol çalışması yapmaya gelen Ağlasun Belediyesi işçileri tarafından fark edilen olayda, işçiler işyeri sahibini arayarak bilgi verdi.

Olay yerine çağrılan Ağlasun Emniyet Müdürlüğü ekipleri işyerinin soyulduğunu belirledi. Yapılan incelemede bütün sigara paketleri, içki şişelerinin alındığını, kredi kartlarının ise alınmadığı tespit edildi. Yerde kırık alkol şişeleri de görüldü. Bucak Olay Yeri İnceleme Ekibi işyerinde parmak izi ve diğer delil arama çalışmalarını yaptı. İşyerini soyan şüphelilerle ilgili olarak Emniyet geniş çaplı çalışma başlattı.

Sadun KILIÇ/AĞLASUN, (DHA)

Foto: Tekel büfesi

===

Manavgat Asım Okur Meydanı açılıyor

MANAVGAT Belediyesi, kentin en işlek noktasında bulunan ve ticari faaliyetlerin yoğun olarak devam ettiği Asım Okur Meydanı'ndaki çalışmalarını tamamladı. Meydan alanı düzenlemeleri kapsamında şehrin merkezinde Aşağıpazarcı Mahallesi'nde bulunan 3 bin 500 metrekarelik alan yeniden düzenlenerek hizmete açılırken vatandaşların da büyük beğenisini topladı. Asım Okur Parkı'nın 4 Şubat 2013 Pazartesi günü Saat 16.00'da halkın katılımıyla açılışının yapılacağı açıklandı.

MANAVGAT'A YAKIŞTI

Çalışma kapsamında su gösterileri, yeşil alanlar, aydınlatma sistemi ve pergole sistemleri yer alarak meydan, yeni ve modern şekline kavuşmuştu. Alan düzenlemesi içerisinde kalan ve görüntü kirliliğine neden olan trafo belediye tarafından hediye paketi şeklinde boyanarak hoş bir görünüm sağlandı. Ticari alanın can damarı olan bölge şimdiden vatandaşların dinlenme, soluklanma ve gezinti alanı haline geldi. Özellikle yapılan su oyunları çocukların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Kontrollü araç ringinin de sağlandığı düzenlemede kullanılan yaprak deseni işlemesi kente yeni bir estetik görüntü kazandırdı.

ESNAFA KATKI SAĞLAYACAK

Belediye Başkanı Şükrü Sözen, amaçlarının kent merkezinde düzenli kent meydanları yaratarak cazibe merkezi haline getirmek olduğunu söyledi. Esnafın yoğun olduğu Asım Okur Meydanı'nın eskidiğine değinen Sözen, "Esnaftan gelen yoğun istek üzerine bölgeyi yeniden düzenleme kapsamına almak zorundaydık. İşlerimizi kısa sürede tamamlayarak kente yeni bir meydan kazandırdık. Düzenlemenin turizme da katkı sağlayacağı inancındayım. Tüm Manavgat halkını 4 Şubat Pazartesi günü saat 16.00'da yapacağımız Asım Okur Parkı açılışımıza bekliyorum" dedi.

MANAVGAT, (DHA)

Foto: Meydan

===

Başkan Evcilmen'den özel sporculara destek

ÖZEL Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü'ne spor malzemeleri armağan eden Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, başarılarından dolayı özel sporcuları kutladı. Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü yönetimi, sporcular ve aileleri, Başkan Evcilmen'i ziyaret etti. Başkan Evcilmen, sporculara maç forması, eşofman ve spor malzemeleri hediye etti.

Spor Kulübü Dernek Başkanı Yasemin Yaraşır ve sporcularla spor yaşamı üzerine sohbet eden Başkan Evcilmen, "Muratpaşa Belediyesi olarak biz hep yanınızdayız. Spora gönül vermeniz beni çok mutlu ediyor. Bu örnek alışkanlığınızdan dolayı sizleri kutluyorum. Bugün olduğu gibi bundan sonra da sizleri desteklemeye devam edeceğim" dedi.

Özel sporcuların, sporla yaşamlarını keyifli hale getirdiklerini vurgulayan Yasemin Yaraşır ise "Başkan Evcilmen, 2008 yılından beri elimizden tuttu, devamlılığımızı sağladı. Bugün onun sayesinde varız. Tüm çocuklar ve velilerimiz adına teşekkür ediyorum" diye konuştu. Özel Sporcular Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları da Başkan Evcilmen'e plaket ve tişört hediye ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

ANTALYA, (DHA)

Foto: Ziyaretten foto - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dil Bilen İmamlar Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement