Emekli öğretmen çete kurup yaşlıları 1 milyon lira dolandırdı! - Son Dakika
3.Sayfa

Emekli öğretmen çete kurup yaşlıları 1 milyon lira dolandırdı!

Etiler'de 65 yaşındaki adam ile 78 yaşındaki kadını ağına düşüren telefon dolandırıcılığı çetesi, kendilerini polis olarak tanıtarak iki yaşlıyı toplam 1 milyon lira dolandırdı. Emekli öğretmen olduğu öğrenilen dolandırıcı yakalanıp cezaevine gönderilirken, çetenin paraları yanlış kişilere vermesinler diye dolandırdıkları yaşlı kişilerle arasında "Sarı saçlım, mavi gözlüm" diye parola belirlediği ortaya çıktı.

06.02.2022 14:03  Güncelleme: 14:07

Beşiktaş Etiler'de geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen olayda telefon dolandırıcılığı çetesi, akşam saatlerinde 65 yaşındaki Ömer Erdal Mertan'ın ev numarasını aradı. Kendisini "Polis memuru Volkan" olarak tanıtan dolandırıcı, Mertan'a parasının ve hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi.

Emekli öğretmen çete kurup yaşlıları 1 milyon lira dolandırdı! Parola; ''Sarı saçlım, mavi gözlüm''

YAŞLI ADAMIN HESAP BİLGİLERİNİ ALDILAR

Mertan'a hangi bankalarda kaç tane hesabı olduğunu söyleyen dolandırıcı, başka hesapları olup olmadığını sordu. Dolandırıcı ardından tüm paralarının bir hesapta birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

Emekli öğretmen çete kurup yaşlıları 1 milyon lira dolandırdı! Parola; ''Sarı saçlım, mavi gözlüm''

''SARI SAÇLIM, MAVİ GÖZLÜM'' PAROLASINI KULLANDILAR

Daha sonra dolandırıcı yaşlı adama aralarında bir parola belirleyeceklerini telefonda ve yüz yüze yapacakları görüşmelerde bu parola sayesinde birbirlerini tanıyacaklarını belirtti. Parolanın da "Sarı saçlım, mavi gözlüm" olduğunu söylemesinin ardından ertesi gün Mertan, 5 bankadaki hesaplarının dökümlerini ve hesap cüzdanlarını aldı. Ardından da dolandırıcıyı arayarak yaptığı işlemleri anlattı.

Emekli öğretmen çete kurup yaşlıları 1 milyon lira dolandırdı!
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Emekli öğretmen çete kurup yaşlıları 1 milyon lira dolandırdı! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Süreyya Cende: 38 sene Devlet memurluğu ve cumartasi pazar günü çalışan Maddî durumu iyi olan ülkücü olan.Pandemide evden dışarı cıkmiyen dürüst insanın tuzağa nasıl düşürmemişler inanamak çok zor. 0 0 Yanıtla
  • Süreyya Cende: Memurluk hayatında cumartesi pazar günlerinde 38 sene duraksız çalışan dürüst paraya ihtiyaci olmayan ve ülkücü olan insanın evden dışarıya çıktına inanmak çok zor.Artık dinlenmek istiyorum.diyordu.Allah yardımcısı olsun. 0 0 Yanıtla

Advertisement