Galatasaray Spor Kulübü'nün futbolcuları ile teknik heyete özel üretilen kıyafetleri tesislerden çalarak internet aracılığıyla sattıkları belirlenen 6 sanığın "hırsızlık" suçundan yargılanmalarına başlandı.
Bakırköy 44. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar Ahmet Kör, Turgut Uygun, Sedat Peker, Buğra Fatih Ünsal, Gürsel Polat ve Yılmaz Yanık katıldı. Duruşmada taraf avukatları da hazır bulundu.
Savunma yapan sanık Polat, müşteki kurumun altyapısında malzeme sorumlusu olarak çalıştığını söyledi.
Her yılın başında müşteki kurumun ambleminin olduğu, yasal olarak verilmesi gereken formalar dağıtıldığını ifade eden Polat, "Bu formalar sezon bittikten sonra bizde kalır. Kesinlikle takım için verilen ürünlerden almadım. Depodan sorumlu iki müdür vardır. Müdürlerin haberi olmadan ürün çıkarmak mümkün değildir. Depoda her gün Hüseyin Genç tarafından sayım yapılır ve sayım sonuçları bildirilir. Depoda kamera sistemleri de mevcuttur." dedi.
Polat, sanıklardan Ünsal'ın sosyal medyada hesabından kendisine yazarak koleksiyoncu olması sebebiyle ürün istediğini belirtti.
Ünsal'a ürün çıkaramayacağını söylediğini iddia eden Polat, "Ancak bize kullanmamız için verilen ve sezon sonunda bize kalan ürünlerden verebileceğimi söyledim. Para karşılığında herhangi bir satış yapmadım. Bir iki kez Buğra Fatih Ünsal'a ürün göndermişliğim var. Bunun karşılığında ben para istemememe rağmen para gönderdi. Hırsızlık suçunu işlemedim." diye konuştu.
Yanık, kuaför olduğunu, Polat'ın kendisine sezon sonunda birkaç ürün verdiğini söyledi.
Ünsal ile Instagram üzerinden tanıştıklarını aktaran Yanık, Polat'ın kendisine hediye verdiği ürünlerden birkaçını Ünsal'a yolladığını, kendisi istememesine rağmen ürünlerin ücretlerini gönderdiğini anlattı.
Kör ise kurumda 13 yıldır çalıştığını, 6 yıldır da idari işler uzmanı görevi yaptığını belirtti.
Her yıl sezon başında tüm personele bazı malzemeler verildiğini, sezon sonunda da bu ürünlerin kendilerine kaldığını anlatan Kör, kızının ikinci el eşya satılan bir uygulamada hesabı bulunduğunu söyledi.
Kör, 13 yıllık sürede kendisinde birçok ürünün kaldığını öne sürerek kızının da bu uygulamadan bazı ürünleri satışa çıkardığını, depoya girme yetkisinin bulunmadığını ve kesinlikle hırsızlık suçunu işlemediğini savundu.
Ünsal da koleksiyoncu olarak birçok dalda ürünlerinin bulunduğunu dile getirdi.
Bugüne kadar birçok Galatasaray ürünü topladığını ifade eden Ünsal şöyle devam etti:
"Bu olayı kolluk tarafından iş yerime gelindiğinde öğrendim. Evimin bir odası tamamen Galatasaray ürünlerine aittir. Kolluk kuvvetleriyle evime gittik. Evimde arama yaptılar. Ürünleri gösterdiğimde kolluk kuvvetleri 'Ürünleri bulduk.' diyerek evin dışında bulunan 6 koliye benim bütün ürünlerimi doldurdular. Savcıya da bu ürünleri sanki kolilenmiş bir şekilde hazır vaziyette bulunmuş şeklinde lanse ettiler. Ben zabıt katibiyim. Böyle bir suç işleyecek sosyal statüm yoktur."
Savunma yapan diğer sanıklar da suçlamaları reddetti.
Sanıklar Kör, Uygun, Ünsal, Polat ve Yılmaz Yanık zararı giderebileceklerini belirtirken Peker zararı gidermek istemediğini söyledi.
Mahkeme, bir sonraki celsede tanıkların dinlenmesine karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
İddianameden
Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Galatasaray Mağazacılık ve Perakendecilik AŞ tarafından, sponsor firmanın kulüp oyuncuları ile teknik heyeti için ürettiği orijinal yeni sezon forma, antrenman yeleği, şort, çorap gibi ürünlerin, şirketin rızası dışında üçüncü kişilerce internet ortamında satışa sunulduğu yönünde savcılığa şikayette bulunulduğu belirtiliyor.
Firmanın kulübe verdiği ürünlerin profesyonel standartlarda olduğu, özellikle antrenmanda ve müsabakada görev yapan futbolcuların performansını artırma ve terlemeyi önleme gibi birçok özelliği bulunduğu anlatılan iddianamede, bu ürünlerin piyasada satılmadığı anlatılıyor.
İddianamede, 13 Ocak 2022'deki sayımda tesiste bulunması gereken 2 bin 443 parça ürünün haksız şekilde kulüp dışına çıkarıldığının anlaşıldığı belirtilerek malzemelerin, ikinci el eşyaların sunulduğu internetteki bir sitede satıldığı aktarılıyor.
Araştırmada, Yanık'ın berber olduğu, bir kısım Galatasaraylı futbolcuyla tıraş yapmak için irtibat kurduğu anlatılan iddianamede, Peker'in kulüpte masörlük, Kör'ün de futbol takımında şoförlük yaptığı, Uygun'un çamaşırhanede çalıştığı, Polat'ın ise akademi sorumlusu olduğu kaydediliyor.
Kulüpte görev yapan sanıkların bir araya gelerek futbolcuların ve teknik heyetin kullanımına sunulmuş ürünleri hukuka aykırı şekilde ele geçirdikleri dile getirilen iddianamede, Ünsal'a satışı yapılarak özel nitelikteki ürünlerin piyasaya arz edildiği ve satıcıların haksız maddi kazanç sağladıkları aktarılıyor.
İddianamede sanıklar Kör, Ünsal, Polat, Peker, Uygun ve Yanık'ın "iştirak halinde zincirleme şekilde bina ve eklentileri içinde muhafaza altına alınmış olan eşya hakkında hırsızlık" suçundan altışar yıl üçer aydan on yedişer yıl 6 aya kadar hapsi isteniyor.
Son Dakika › 3.Sayfa › Galatasaraylı futbolculara özel üretilen giysileri internette satan 6 sanığa hırsızlık davası - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?