Sarımsak toplamak için evden ayrılan 2 kardeşten birinin cansız bedeni bulundu - Son Dakika
3.Sayfa

Sarımsak toplamak için evden ayrılan 2 kardeşten birinin cansız bedeni bulundu

Tunceli'de sarımsak toplamak için Munzur Vadisi Milli Parkı'nda gittikten sonra haber alınamayan 2 kardeşten birinin cansız bedenine ulaşıldı.

20.09.2020 16:55  Güncelleme: 18:05

Elazığ'dan 8 gün önce Tunceli'ye gelerek Munzur Vadisi'ne sarımsak toplamaya giden Mehmet (37) ve Bozkurt Aydemir (45) kardeşlerin kaybolması üzerine başlatılan arama çalışmalarında 2 kardeşten birinin cansız bedenine ulaşıldı.

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü koordinesinde başlatılan arama çalışmalarında, Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK) timleri, Türk Kızılay, AFAD gönüllüleri, Doğal Afet Arama Kurtarma (DAK) eğitmenleri, Munzur Arama Kurtarma Derneği, Munzur Doğa Sporları Kulübü (MUDOSK) personelinden oluşan yaklaşık 250 kişilik ekip yer aldı.

İz arama köpekleri, İHA ve dronelerin de kullanıldığı çalışmalarda ekipler, kayıp 2 kardeşten Bozkurt Aydemir'in cesedini, araçlarını park ettikleri Munzur Vadisi'ndeki Venk köyü mevkisinden 600 metre uzaklıkta suda buldu.

SUDA BOĞULARAK HAYATINI KAYBETMİŞ

Ekiplerce yapılan ilk kontrolde suda boğularak hayatını kaybettiği anlaşılan Bozkurt Aydemir'in suda akıntıya kapılıp sürüklendikten sonra cansız bedenin bir ağaca takıldığı öğrenildi. Aydemir'in cansız bedeni, Munzur Çayı'nda ekiplerce takıldığı yerden çıkarılarak, botla kıyıya taşındı. Olan yerine gelen Cumhuriyet Savcısı tarafından yapılan inceleme sonrası, Aydemir'in cenazesi AFAD ekiplerince olay yerinde bekletilen ambulansa konuldu.

Aydemir'in cenazesi, ön otopsi yapılmak üzere Tunceli Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Günler önce kaybolan 2 kardeşten birinin cansız beden bulundu

VALİLİK'TEN AÇIKLAMA GELDİ

Valilik'ten yapılan açıklamada, iki kardeşin 13 Eylül tarihinde Munzur Vadisi'nde dağ sarımsağı aramaya çıktığı ve kendilerinden bir daha haber alınamadığı belirtildi. Ekiplerce 7 gündür havada, karada ve suda aramaların devam ettiği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"AFAD, AFAD gönüllüleri, emniyet ve jandarma su altı ekipleri, yerel dağcı ekipleri, civar köydeki vatandaşlarımızın katılımıyla devam eden arama çalışmaları neticesinde bugün kayıp olan 2 vatandaşımızdan birinin cansız bedenine, kendilerine ait araçlarının bulunduğu bölgenin 750 metre ilerisinde, suyun yaklaşık 1,5 metre altında ulaşılmıştır. Vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Kayıp olan diğer vatandaşımızın bulunması için arama çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir."

Kayıp Mehmet Aydemir'i arama çalışmaları ise ekiplerce sürüyor.

Sarımsak toplamak için evden ayrılan 2 kardeşten birinin cansız bedeni bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika 3.Sayfa Sarımsak toplamak için evden ayrılan 2 kardeşten birinin cansız bedeni bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Allah Rahmet Eylesin: Gercekten Bir Dersim'li olarak cok Üzüldüm,Allah Rahmet Eylesin, Tunceli'de Bir Asker Bir KuS Bir Can yaralansa icimiz Kan Agliyor,Terörüstler Tarafindan Öldürülen Nehire Atilan Ögretmenimizi Unutmadik, iki Askerimizin Tunceli'de Soguktan Donarak Ölmesine icimize sindiremiyoruz,Aracacin Carpip Munzur Nehirine düsen Engin Kardesimidi unutamiyoruz, Bir Diyarbakirli Kizimiz Aylardir Kayip, Allah'im Insanlara Sahip cik,Hepimiz Insaniz 86 6 Yanıtla
    adana: Aminnn 0 0
  • DÜŞÜNMEK LAZIM: Allah rahmet eylesin ... 1 0 Yanıtla
  • SAVAS: SENIN GIBI DUSUNENLERIN ALLAH SAYISINI ARTTIRSIN COK GUZEL BI ACIDAN BAKMISSINIZ. ELİNİZE YUREGINIZE SAGLIK OLENLERİN AİLELERİNE SABIR DILIYORUM 1 0 Yanıtla
  • Fatih turhan : Sevgili kardeşim ne güzel ne içten paylaşmışsın yorumunu Rabbim gönül gözünü açık eylesin birbirimize böyle içten kardeşce duygular besliyoruz ya kim bizi yıkabilir kim bizi ayirabilir keşke hepimiz birbirimizin acılarını hüzünlerini sevinçlerini senin gibi yaşayabilsek 0 0 Yanıtla

Advertisement