Sanık Koca: Ben Onun Sarı Saçlarına Kıyamazdım - Son Dakika
3.Sayfa

Sanık Koca: Ben Onun Sarı Saçlarına Kıyamazdım

Sanık Koca: Ben Onun Sarı Saçlarına Kıyamazdım

İzmir'de, cezaevinden izinli çıkıp, boşanma davası açan eşi Simge Alay'ı öldüren Kadir Alay, yargılandığı davada, "Ben onun sarı saçlarına vuruldum. Ölecek kadar seviyordum" dedi.

15.02.2017 17:36  Güncelleme: 19:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Seferihisar İlçesi'nde, hükümlü bulunduğu cezaevinden izinli çıkıp, boşanma davası açan eşi 23 yaşındaki Simge Alay'ı pompalı tüfekle öldüren, yanında bulunan arkadaşı Hakan Çakırca'yı da yaralayan Kadir Alay'ın, biri ağırlaştırılmış iki kez ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılannasına başlandı. Duruşmaya tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevinden SEGBİS sistemiyle katılan sanık Alay, "Ben onun sarı saçlarına vuruldum. Ölecek kadar seviyordum" dedi. Mahkeme heyeti, sanığın tutukluluk halinin devamına ve İzmir'deki cezaevine nakline karar vererek duruşmayı erteledi.

ŞİDDET GÖRMEYE BAŞLADI

Olay, 25 Nisan 2016 yılında, Payamlı Mahallesi 5001 Sokak'ta meydana geldi. İlk evliliğinden iki çocuk dünyaya getiren Simge Alay, şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşandı. Çocuklarının velayeti babalarına verilirken, Simge Alay, olaydan 8 ay önce, ailesinin karşı çıkmasına rağmen sevip, mutluluğu yakalayacağını düşündüğü Kadir Alay ile evlendi. Alay'ın hayatı, ikinci evliliğinin ilk günlerinden itibaren gördüğü şiddet nedeniyle kabusa döndü.

UZAKLAŞTIRMA CEZASI ALDI

Bu süreçte karnından bıçaklanan Simge Alay, korktuğu için şikayetçi olamadı. İlerleyen günlerde şiddet görmeye devam eden Simge Alay, dayanamayıp boşanma davası açtı ve eşi hakkında şikayette bulundu. Bunun üzerine mahkeme, Kadir Alay'a uzaklaştırma cezası verildi ve çeşitli suçlardan arandığı tespit edilince de tutuklandı.

Evini ayıran Simge Alay'ın eşi Kadir Alay, hapis yattığı İzmir Aliağa'daki Şakran Cezaevi'nden 18 Nisan 2016'da izinli çıktı. Evine giden Kadir Alay'a annesi Cemile Alay, eşinin Hakan Çakırca ile birlikte olduğunu söyledi. Bunun üzerine bir plan yapan Kadir Alay, eşi ve sevgilisinin cezaevinden izinli çıktığını anlamamaları için sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan 'Şakran cezaevindeymiş gibi' paylaşım yapıp, onların rahat davranmalarını sağladı.

Sanık Koca: Ben Onun Sarı Saçlarına Kıyamazdım
EŞİNİ VURUP, ERKEK ARKADAŞINI YARALADI

Bundan habersiz Simge Alay'ı, sevgilisi Hakan Çakırca, olay gecesi motosikletiyle evine barıktı. Dışarada sohbet eden ikiliye, ağaç arkasında pusu kuran Kadir Alay pompalı tüfekle ateş açtı. Kadir Alay, eşi Simge Alay ve Hakan Çakırca'yı vurduktan sonra otomobille kaçtı. Simge Alay, olay yerinde yaşamını yitirirken, ayağından yaralanan Hakan Çakırca, hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

2 KEZ ÖMÜR BOYU HAPİSLE YARGILANIYOR

Jandarmanın takibi sonucu Kadir Alay olaydan yaklaşık 4 ay sonra 22 Ağustos'ta yakalandı. Cumhuriyet Savcısı Özlem Eğridere, Kadir Alay hakkında 'tasarlayarak eşini kasten öldürme' ve 'kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından biri ağırlaştırılmış 2 kez ömür boyu hapis cezası istedi. Sanığa yardım ettikleri iddiasıyla Münir B., Faruk Ş., Üzeyir K., Aykan K. ve Miyase D. hakkında ise 'suçluyu kayırma' suçundan 5'er yıla kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesinin ardından, sanık Kadir Alay'ın tutukluluk halinin devamına, İzmir'deki cezaevine nakline karar verip duruşmayı erteledi.

EVLENME TEKLİFİNİ REDDEDEN BAŞKASINI DA VURMUŞ

Öte yandan eşi Simge Alay'ı öldürerek yanında bulunan Hakan Çakırcı'yı da ayağından vurduğu iddiasıyla tutuklu yargılanan Kadir Alay'ın 4 yıl önce de evlenme teklifini kabul etmediği için Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nde, emlakçılık yapan 40 yaşındaki Banu Güney'i, otomobilinde bacaklarından pompalı tüfekle vurduğu ortaya çıktı. Bu olayla ilgili tutuklanan ve daha sonra tahliye Alay'ın bu davasının devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Sanık Koca: Ben Onun Sarı Saçlarına Kıyamazdım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement