20 yıl önce öldürülen er davasında yasak aşk iddiası - Son Dakika
3.Sayfa

20 yıl önce öldürülen er davasında yasak aşk iddiası

Kocaeli'de 20 yıl önce askerden izne gelen 20 yaşındaki Kasım Aydın'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 2 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. İddiaya göre cinayetin sebebi Kasım Aydın'ın sanıklardan birinin ablasıyla yaşadığı yasak ilişki..

14.04.2021 18:23  Güncelleme: 16:58

Kocaeli'de 20 yıl önce askerden dağıtım iznine gelen er Kasım Aydın'ın öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 2 sanık yeniden hakim karşısına çıktı. Taraf avukatı, cinayet sebebinin, Kasım Aydın'ın sanıklardan birinin ablasıyla yaşadığı ilişki olabileceğini söyledi.

FAİLİ MEÇHUL DOSYA YENİDEN AÇILDI

Olay, 30 Haziran 2001 tarihinde Kocaeli'nin Derince ilçesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, asker olan Kasım Aydın, izne geldiği sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından darp edildikten sonra boğuldu. Bunun üzerine durumu gören çevredeki vatandaşlar polis ekiplerine ihbarda bulundu. 2001 yılında faili meçhul olarak kapatılan dosya, Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yeniden açıldı. Dosyayı titiz bir şekilde inceleyen ekipler, yeni deliller ışığında farklı bilgilere ulaştı. Zanlının o dönem arkadaşı olan iki şüpheli üzerinde yoğunlaştı. T.K. ve H.İ'nin, 'birden fazla kişi tarafından silahla yağma', 'canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçlarından Kocaeli 7. Ağır Ceza Mahkemesince yargılanmalarına devam edildi.

''SANIĞIN AVUKATI BEYAN DEĞİŞİKLİĞİ YAPMAMIZI İSTEDİ''

Savunmasında üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini ifade eden T.K.,
''Birlikte bulunduğumuz dönemde Kasım Aydın sürekli birileriyle mesajlaşıyor ve konuşuyordu. Olay günü de kız arkadaşıyla görüşeceğini söyleyerek yanımızdan ayrıldı, daha sonra H.İ'de yanımdan ayrıldı. Bu benim Kasım'ı son görüşümdü. H.İ'nin avukatı beni cezaevinde ziyaret etti. H.İ'nin telefon konusunda saçma sapan ifade verdiğini, beni ve kendisini zor durumda bıraktığını bu konuda kendi beyanları doğrultusunda ifade vermem gerektiğini söyledi. Telefon hususunu inkar etmem halinde ortada çelişki olacağını, savunmamın zora gireceğini söyleyerek telefonu 3'ümüz birlikteyken maktul tarafından sanık H.İ'ye satıldığı yönünde beyan değişikliğine gitmemiz istedi. Bütün bu süreç boyunca taleplerini kabul ettiğimi veya reddettiğimi açıklar bir beyanda bulundum.'' dedi.

20 yıl önce öldürülen er hakkında sır perdesi aralandı

''KASIM'IN CENAZESİNE RASTLADIM, ÖLDÜĞÜNÜ ANLADIM''

Suçsuz olduğunu savunan H.İ ise savunmasına şöyle devam etti:

"O gün bir işim olmadığı için T.K'nın yanına gittim. Bir süre yürüdükten sonra daha önce hiç tanımadığım maktul Kasım Aydın ile karşılaştık. Daha sonra T.K'nın evine doğru yürüdük. Olay gününe gelecek olursak, olay günü Kasım yanımızdan ayrıldı, kendisini bir daha görmedim. Bu olaydan 2,3 gün sonra Kasım'ın cenazesine rastlayarak öldürüldüğünü anladım. Ancak kimseye Kasım'ı olay günü gördüğümü söyleme gereği duymadım. Olaydan 2014 yılına kadar ifadem alınmadı. Telefon olayı ile ilgili ya T.K. hatırlayamamakta, ya da farklı beyanda bulunmaktadır. Bu nedenle onun ifadelerini kabul etmiyorum."

ÖLÜMÜN ARDINDAN ''YASAK İLİŞKİ'' İDDAİSI

Sanık H.İ'nin avukatı ise polis raporunda yer alan ifadeye değindi: "Maktulün H.İ'nin ablası olan A.İ. ile arasında bir ilişki olduğunu ve onu hamile bıraktığını, cinayetin sebebinin bu olabileceği polis raporunda mevcuttur. T.K'nın dayısı olan H.K. ise A.İ'nin dini nikahlı eşidir. O dönemde H.K'nın maktulün ölümünü organize ettiği yönünde iddialar mevcuttur. Maktulün yağmaya uğradığı yönünde iddialar var ise de bu yönde hiçbir delil yoktur.'' dedi.

Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesine ve sanıkların tutukluluğunun devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

20 yıl önce öldürülen er hakkında sır perdesi aralandı
20 yıl önce öldürülen er hakkında sır perdesi aralandı
20 yıl önce öldürülen er hakkında sır perdesi aralandı
20 yıl önce öldürülen er davasında yasak aşk iddiası
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa 20 yıl önce öldürülen er davasında yasak aşk iddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement