Kurumsal hatları kullanarak, yabancı uyruklu şahısları 3 milyon TL dolandıran çete çökertildi - Son Dakika
3.Sayfa

Kurumsal hatları kullanarak, yabancı uyruklu şahısları 3 milyon TL dolandıran çete çökertildi

Ankara'da yabancı uyruklu şahısları ikamet tezkeresi işlemleriyle ilgili arayarak kendilerini yetkili kurum gibi tanıtıp, işlem ücreti adı altında toplam 3 milyon lira dolandıran çeteye yönelik operasyon düzenlendi. Siber Suçlarla Mücadele ekibi tarafından yakalanan çetenin, kurbanlarına güven vermek için 0 850'li hatları tercih ettiği anlaşıldı.

14.10.2020 11:08  Güncelleme: 13:18

Ankara Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nce 6 aylık çalışma neticesinde Türkiye genelinde ikamet eden yabancı uyruklu şahısları dolandırdıkları tespit edilen 9 şirkete eş zamanlı yapılan operasyon kapsamında 36 şüpheli yakalandı.

YABANCI UYRUKLU KİŞİLER HEDEF ALINIYOR

Şüphelilerin, yabancı uyruklu şahısları ikamet tezkeresi işlemleri ile ilgili, kendilerini yetkili kurum gibi göstermek için göç idaresine ait resmi internet adreslerinin benzerini açarak, şahıslardan işlem ve harç ücreti adı altında para talep ettikleri öğrenildi.

KURUMSAL İMAJ İÇİN, 0850'Lİ HAT KULLANIYORLAR

Bununla yetinmeyen şüpheli şahısların kendilerine kurumsal bir imaj vermek için 0 850'li hatlardan mağdurlara geri dönüş yaptıkları, bu şekilde güven kazanmaya çalıştıkları ve bu yöntemle yaklaşık 3 milyon TL haksız kazanç elde ettikleri tespit edildi. Ev ve iş yerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ve dokümanlara el konuldu.

FİRARİ ŞÜPHELİLER ARANIYOR

Şüphelilerden M.C isimli şahsın evinde yapılan aramada ayrıca narkotik madde imali yaptığı tespit edilirken, konu ile ilgili narkotik suçlarıyla mücadele şube müdürlüğünce ayrıca işlem başlatıldı. Firari şüphelileri yakalamaya yönelik çalışmalar ise devam ediyor.

Kurumsal hatları kullanarak, yabancı uyruklu şahısları 3 milyon TL dolandıran çete çökertildi
Kaynak: İHA

Son Dakika 3.Sayfa Kurumsal hatları kullanarak, yabancı uyruklu şahısları 3 milyon TL dolandıran çete çökertildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Kıvırcık : 0850 li hatlar kurumsal değil adresi mekanı belli olmayan hiç bir zaman adresine ulaşamayacağın numaralardır dikkat edin. 0 0 Yanıtla
  • IM: KURUMSAL HATLARLA BIZDE DOLANDIRILDIK GITTI PARAMIZ ADAMLAR YAKALANINCA NOLUYOR BIZIM PARALAR ODETILIYORMU HAYIR.BU HIRSIZLAR KIS GELDIMI YAKALANIR KISIN NASIL OLSA YEMEK VAR ICAK YERDE VAR BEDAVAYA BUNLARA ÖDÜL OLUYOR.BIZ KERIZLER DOLANDIRILDIGIMIZLA KALIYORUZ.BUNLARIN HICMI VALI ARABASI EVI YOK BUNLARI DEVLET SATIT MAĞDUR OLANLARA NEDEN ÖDEMIYOR.İŞTE O ZAMAN ADALET VARMIS DERIM. 0 0 Yanıtla

Advertisement