Afganistan'da Hayatını Kaybeden Türk Vatandaşlarının Cenazeleri Türkiye'ye Gönderildi - Son Dakika
Dünya

Afganistan'da Hayatını Kaybeden Türk Vatandaşlarının Cenazeleri Türkiye'ye Gönderildi

Afganistan\'da Hayatını Kaybeden Türk Vatandaşlarının Cenazeleri Türkiye\'ye Gönderildi

Afganistan’ın doğu vilayetlerinden Celalabad’da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 Türk vatandaşının cenazeleri Türkiye’ye gönderildi.

05.06.2014 09:53

Afganistan'ın doğu vilayetlerinden Celalabad'da meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 3 Türk vatandaşının cenazeleri Türkiye'ye gönderildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Afganistan'ın Pakistan sınırında bulunan Celalabad vilayetine bağlı Behsud ilçesinde, Afgan Milli Polisi'ne ait bir kampın inşasını gerçekleştiren bir Türk firmasının çalışanlarını taşıyan aracın geçişi sırasında, yol kenarına park etmiş bir motosiklete yerleştirilen bomba uzaktan kumanda ile patlatılmıştı. Saldırıda proje müdürü Fuat Taş, Ümit Ünal, Halil Gül isimli 3 Türk vatandaşı hayatını kaybetmişti. Ahmet Şahinoğlu ise saldırıdan yaralı kurtulmuştu.

Saldırıda hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının cenazeleri ailelerine teslim edilmek üzere bugün başkent Kabil'den Türk Hava Yolları Kabil-İstanbul seferini yapan uçakla İstanbul'a gönderildi. Ahmet Şahinoğlu'nun tedavisine ise Afganistan'da devam ediliyor ve hayati tehlikesi bulunmuyor.

Saldırıyı Taliban dahil hiçbir örgüt üstlenmedi.

2001 yılında başlayan ABD operasyonundan bugüne kadar Afganistan'da bir çok Türk inşaat şirketi ülkenin yeniden inşasında görev alıyor. Afganistan'da 5 bin'e yakın Türk vatandaşı çoğunlukla inşaat ve ticaret sektöründe çalışıyor. - KABİL

Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya Afganistan'da Hayatını Kaybeden Türk Vatandaşlarının Cenazeleri Türkiye'ye Gönderildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement