Fashionist Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı Başladı - Son Dakika
Ekonomi

Fashionist Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı Başladı

Türkiye'de abiye, gelinlik ve damatlık modasının kalbi niteliğindeki Fashionist Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar salonlarında başladı.

14.01.2016 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'de abiye, gelinlik ve damatlık modasının kalbi niteliğindeki Fashionist Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı, İstanbul Kongre Merkezi ve Lütfi Kırdar salonlarında başladı. Fuar 16 Ocak'a kadar ziyaretçilerini ağırlayacak.

Üç kıta arasında 300 milyon dolarlık iş hacmi oluşturmayı hedefleyen ve bu yıl üçüncüsü düzenlenen tekstil ve konfeksiyon sektörünün önemli fuarlarından Fashionist başladı.

Patika Fuar AŞ ve Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD) iş birliğiyle düzenlenen Fashionist düzenlenen açılış töreniyle kapılarını açtı.

Törende konuşan Patika Fuar AŞ Genel Müdürü Didem Cılga, "Bu yıl farklı bir heyecanla fuarımızı açıyoruz. Henüz 3. yılında olmasına rağmen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından 'Uluslararası Fuar' kategorisine girmeye hak kazanan 'Fashionist Abiye Gelinlik ve Damatlık Fuarı'nın başarısı, ülkemiz adına bizleri de gururlandırarak büyüyor" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık bir yıldır yapılan saha çalışmaları sonucunda dünyanın farklı bölgelerinden pek çok satın almacıya ulaşmayı başardıklarını ve Fashionist'e bu yıl Türkiye'nin en büyük alım heyetini getirdiklerini belirten Patika Fuar A.Ş. Genel Müdürü Didem Cılga moda tutkunlarını fuara davet etti.

"120 marka ve 15 tasarımcı 2016 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını ilk kez sergileyecek"

OTİAD Yönetim Kurulu Başkanı İlker Karataş ise bu sene uluslararası kimliği Fashionist'in yeni tanışmalar ve yeni bağlantılar ile bir süredir durgunluk yaşayan tekstil ve hazır giyim sektörünü hareketlendireceğini umduklarını söyledi.

Karataş, "Fuar toplam 300 milyon dolarlık iş hacmi hedefliyor.Yeni pazarlara yönelik çalışmalar ve tekstille ilgili paydaşlarımızın desteği ile fuarı ziyaret etmesi beklenen yabancı alıcılar firmalarımıza yeni iş fırsatları sunmayı amaçlamaktadır" bilgisini verdi.

Abiye, gelinlik ve damatlık konusunda İstanbul'un fuar açığını kapatan Fashionist'te bu sene 120 marka ve 15 tasarımcının 2016 İlkbahar/Yaz koleksiyonlarını ilk kez sergileyeceğini aktaran Karataş, "Muhteşem defileler ve özel sunumlar misafirlerimize tam bir moda şöleni yaşatacak" dedi.

OTİAD Fashionist Fuarı İcra Komitesi Başkanı İnanç Ulu da bundan önceki iki fuarda 250 katılımcı marka firma ve 40 bine yakın ziyaretçiyle Türkiye ekonomisine 500 milyon dolarlık çok büyük bir ticari hacim ve katma değer sağladıklarına dikkati çekti.

Defileler sürecek

Açılış töreninin ardından Rengin markası açılış defilesini yaptı. Bugün Alchera, İmporta Fabrics By Serap Koç ve Sagaza Madrid defileleri gerçekleştirilecek. Uluslararası moda devlerinin defilelerinde yer alan ünlü mankenlerin katılacağı defilelere ilginin büyük olması bekleniyor.

Yarın ise Favore, Osmanlı Moda-Moda Turka ve Tasarımcı Banu Güven defileleri Fashionist'te ziyaretçilerle buluşacak. Ünlü Tasarımcı Tuvana Büyükçınar'ın TUVANAM markası ise fuarın son günü olan 16 Ocak Cumartesi saat 17: 00'de Fashionist'in kapanış gala defilesini yapacak.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Fashionist Abiye, Gelinlik ve Damatlık Fuarı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement