Son Dakika: Rusya'dan misilleme geldi! ABD Başkanı Biden dahil 13 üst düzey isim yaptırım listesinde - Son Dakika
Ekonomi

Son Dakika: Rusya'dan misilleme geldi! ABD Başkanı Biden dahil 13 üst düzey isim yaptırım listesinde

Son dakika: Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşının başlamasının ardından ABD, Rusya lideri Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov ve Kremlin Sözcüsü Peskov'a yaptırım kararı almıştı. Rusya bu karara misilleme olarak ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkilinin yaptırım listesine alındığını duyurdu.

15.03.2022 18:05  Güncelleme: 19:19

Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya havadan ve karadan harekat başlatmasından sonra ABD; Rusya lideri Putin, Dışişleri Bakanı Lavrov, Kremlin Sözcüsü Peskov ve çok sayıda Rus yetkili ile Rus oligarklara ağır yaptırımlar uyguladı. ABD Başkanı Joe Biden, bu yaptırımların amacının Rus ekonomisini çökertmek olduğunu belirtti.

13 İSİM KARA LİSTEDE

Rusya, ABD Başkanı Joe Biden, Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve CIA Direktörü William Burns dahil 13 ABD'li yetkiliyi yaptırım listesine aldı. Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, ABD'nin Rus üst düzey yetkililerine yönelik ABD'ye giriş yasağı ve diğer bazı yasakları içeren benzeri görülmemiş yaptırımlarına cevap olarak 15 Mart'tan itibaren ABD'li üst düzey yetkililerin yaptırım listesine dahil edildiği bildirildi.

Açıklamada, "Karşı tepki olarak atılan bu adım, Rusya'nın cepheden çevrelenmesi konusunda tüm nezaketi bir kenara bırakarak, Amerikan hegemonyasını sürdürmek için umutsuz bir girişimde bulunan mevcut ABD yönetiminin Rusya karşıtı anlayışının kaçınılmaz sonucudur." ifadelerine yer verildi.

LİSTE GENİŞLEYECEK

Aynı zamanda, Rusya'nın ulusal çıkarlarını karşılaması halinde resmi ilişkileri sürdürmeyi reddetmeyecekleri belirtilen açıklamada, gerekirse üst düzey organizasyonlarda "kara listede" yer alan kişilerin statüsünden kaynaklanan sorunların çözülebileceğine dikkat çekildi.

Yakın gelecekte, Rus düşmanı olan veya Rusya'ya karşı nefreti körüklemeye katkıda bulunan üst düzey ABD'li yetkililer, askeri yetkililer, milletvekilleri, iş insanları, uzmanlar ve medya mensuplarının da dahil edildiği yaptırım listesinin duyurulacağı kaydedilen açıklamada, halihazırda yaptırım listesine dahil edilen isimler şöyle sıralandı:

  • ABD Başkanı Joe Biden
  • ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken
  • CIA Direktörü William Burns
  • ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin
  • ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley
  • ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan
  • Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki
  • Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Danışman Yardımcısı Daleep Singh
  • ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı Başkanı Samantha Power
  • Joe Biden'ın oğlu Hunter Biden
  • Eski ABD başkan adayı Hillary Clinton
  • ABD Maliye Bakan Yardımcısı Adewale Adeyemo
  • ABD Export-Import (EXIM) Bankası Başkanı Reta Jo Lewis

KANADA BAŞBAKANI DA YAPTIRIM LİSTESİNDE

Rusya, Kanada Başbakanı Trudeau ve bazı yetkililerin bulunduğu 313 Kanada vatandaşının yaptırım listesine alındığını açıkladı.

Son Dakika: Rusya\'dan misilleme geldi! ABD Başkanı Biden dahil 13 üst düzey isim yaptırım listesinde

Son Dakika Ekonomi Son Dakika: Rusya'dan misilleme geldi! ABD Başkanı Biden dahil 13 üst düzey isim yaptırım listesinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement