Ağabeyinin Öldüğü Ocakta Çalışan Madenci: Malzemelerin Eskilerini Taşeron İşçiler Kullanıyordu - Son Dakika
Güncel

Ağabeyinin Öldüğü Ocakta Çalışan Madenci: Malzemelerin Eskilerini Taşeron İşçiler Kullanıyordu

Ağabeyinin Öldüğü Ocakta Çalışan Madenci: Malzemelerin Eskilerini Taşeron İşçiler Kullanıyordu

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında 7 Ocak 2013'de 8 taşeron işçisinin öldüğü iş kazasıyla ilgili tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi.

01.04.2015 16:13

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Kozlu Müessesesi Müdürlüğü maden ocağında 7 Ocak 2013'de 8 taşeron işçisinin  öldüğü iş kazasıyla ilgili tutuksuz 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ölen işçilerden Satılmış Arslan'ın, aynı ocakta TTK bünyesinde çalışan kardeşi 35 yaşındaki Sedat Arslan, "Koşullarımız kesinlikle aynı değil. Maske ve malzemelerin eskilerini taşeron firma çalışanları kullanıyordu" dedi.

Maden ocağında ani metan gazı püskürmesi sonucu meydana gelen 8 madencinin öldüğü kazayla ilgili 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada 10 tutuksuz sanıktan taşeron firma görevlileri Mustafa Ünlü, Ersin Koparan, Yüksel Keskin, Uğur Öztürk, Murat Çınar ve TTK Kozlu Müessesesi Şube Müdürü Ahmet Aktaş hazır bulundu. Kozlu Müssese Müdürü Kazım Eroğlu ve yardımcısı Nurettin Yılmaz, taşeron firma Star İnşaat Genel Müdürü Şafak Sırrı Demirel ve şirket ortağı Hilal Köksal ise duruşmaya katılmadı.

Daha önceki duruşmada savunma yapmayan sanıklardan Yüksel Keskin, Uğur Öztürk ve Murat Çınar, iddianamede yer alan suçlamaları kabul etmediklerini, savunlarını yazılı olarak mahkemeye sunacaklarını söyledi ve süre istediler.

'ESKİLERİ TAŞERON FİRMA İŞÇİLERİ KULLANIYORDU'

Tanıkların dinlenmesinden sonra duruşmaya katılan ölen işçilerden Satılmış Arslan'ın kardeşi 35 yaşındaki Sedat Arslan söz istedi. Ağabeyinin öldüğü ocakta TTK bünyesinde çalıştığını belirten Sedat Arslan, ocakta çalışan taşeron işçiler ile koşullarının aynı olmadığını söyledi. Arslan, "Maske ve malzemelerin eskilerini taşeron firma çalışanları kullanıyordu. Ayrıca ben kendim de sondajcıyım. Sondaj yapıldıktan sonra ne kadar yapıldığının ölçülmesi mümkün değildir. Bu nedenle sondaj yapılırken başlarında bir amir bulunması ve ne kadar sondaj yapılması gerektiğini ölçmesi gerekir. Ben sanıklardan şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme heyeti, diğer tanıkların dinlenmesi, eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı erteledi. Adliye çıkışında ölen işçilerin yakınları, işveren lehine ifade verdiğini ileri sürdükleri tanıklara tepki gösterdi. - Zonguldak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ağabeyinin Öldüğü Ocakta Çalışan Madenci: Malzemelerin Eskilerini Taşeron İşçiler Kullanıyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement