"Ahilik Şurası" OSTİM Teknik Üniversitesinde başladı - Son Dakika
Güncel

"Ahilik Şurası" OSTİM Teknik Üniversitesinde başladı

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Ahiliğin, mesleki değerlerle, çalışma hayatıyla, ekonomiyle ahlakı ve sosyal dayanışmayı bütünleştirdiğini belirtti.

02.12.2022 12:43  Güncelleme: 14:40

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz, Ahiliğin, mesleki değerlerle, çalışma hayatıyla, ekonomiyle ahlakı ve sosyal dayanışmayı bütünleştirdiğini belirtti.

Türkiye Yazarlar Birliği, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, Hamilik Okulu Vakfı, OSTİM Teknik Üniversitesi, Ortadoğu Sanayi ve Ticaret Merkezi işbirliği ile OSTİM Teknik Üniversitesinde "Ahilik Şurası" düzenlendi.

Şuranın açılışında konuşan Yılmaz, geçmişten alınan ilhamla geleceğin kurulacağını dile getirdi.

Geleneğe ve sağlam temele sahip olmayanların yenilik yapamayacağına işaret eden Yılmaz, bugünün dünyasıyla Ahiliğin ilişkisinin tartışılması gerektiğini kaydetti.

Cevdet Yılmaz, "Ahiliği, bugünkü dünyanın, insanlığın meselelerine çözüm ararken konuşmak durumundayız. Bugüne bu değerleri nasıl taşırız, geleneği nasıl güçlü hale getiririz diye konuşmak durumundayız. Ahiliğin, mesleki değerlerle, çalışma hayatıyla, ekonomiyle ahlakı ve sosyal dayanışmayı bütünleştirdiğini görmemiz lazım. Tam da bunlara bugünkü insanlığın ihtiyacı var. Dini, ırkı, dili, cinsiyeti ne olursa olsun bütün insanlığa bizim bu değerleri taşımamız, aktarmamız lazım." diye konuştu.

Şuranın açılışına, AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, OSTİM Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Yülek, Hamilik Okulu Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Albayrak, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü ve Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, OSTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın, Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı Mehmet Doğan, Ahi Evran Anadolu Müteşebbisliği Araştırmaları Merkezi Müdürü Dr. Hacı Bayram Bulgurlu, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Şura, pazar günü sona erecek.

"Ahilik Şurası" OSTİM Teknik Üniversitesinde başladı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ahilik Şurası' OSTİM Teknik Üniversitesinde başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement