CHP İl Başkanı Keskin: 'Hiç Kimse, 'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız' Diyemez - Son Dakika
Güncel

CHP İl Başkanı Keskin: 'Hiç Kimse, 'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız' Diyemez

CHP İl Başkanı Keskin: \'Hiç Kimse, \'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız\' Diyemez

Chp Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini eleştirerek, "Hiç kimse 'Laik olmayan bir Anayasa yapacağız' diyemez" dedi.

28.04.2016 15:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklikle ilgili sözlerini eleştirerek, "Hiç kimse 'Laik olmayan bir Anayasa yapacağız' diyemez" dedi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, laikliğin, demokrasinin temel taşı olduğunu söyledi. Keskin, laik olmayan bir Anayasa yapma düşüncesini taşıyan AK Parti ve kadrolarının, Cumhuriyet rejimini hedef alan Anayasa değişikliği için AKP iktidarının gizli ajandasını gözlerinin önüne serdiğini anlatan Keskin, şöyle konuştu:

"Tekçi ve mezhepçi bir anlayışla hazırlanacak 'Dindar bir Anayasa' ile getirilecek başkanlık rejiminin her türlü inanç ve ifade özgürlüğünü yok eden bir baskı rejimi olacağının itirafı niteliğinde açıklamalar yapan bu şahıs, TBMM Meclisi'nin Başkanlık kürsüsünden derhal inmelidir. 7'den 70'e bu topraklarda yaşayan tüm insanlarımızın ortak mücadelesi ile yokluklara rağmen büyük bir özveriyle kurulan Cumhuriyetimizin kazanımlarının ilk ve temel dayanağı olan laiklik ilkesi bu ülkenin olmazsa olmazıdır. Yıllardır sistemli ve planlı şekilde hedef alınan aydınlarımızın uğruna can verdiği laiklik ve aydınlanma hareketi bugün artık fütursuzca ve doğrudan hedef alınmaktadır. Meclis Başkanı'nın bu çıkışı aynı zamanda bugüne kadar ( Türkiye'de laiklik ile ilgili bir tehdit yoktur) diyebilen kullanışlı, işbirlikçi aydınlara da bir cevap niteliğindedir. Üzülerek ifade ediyorum ki ilimiz AKP milletvekili Emrah Karayel'in de haddini aşarak bu açıklamaya desteklerini bildirmiştir. Kendisini şiddetle kınıyorum."

Laikliğin; adalet ve vicdan ve özgürlüğün eşit şartlarda gerçekleştirilebilmesi demek olduğunu vurgulayan Feyzullah Keskin, şunları kaydetti:

"Hiç kimse (laik olmayan bir Anayasa yapacağız) diyemez. Laiklik, yalnız din ve dünya işlerinin ayrılması demek değildir. Tüm yurttaşların vicdan, ibadet ve din özgürlüğü de demektir. Artık Türkiye, din ve şeriat oyunlarına sahne olmaktan çok yüksektir. Bu gibi oyuncular varsa, kendilerine başka taraflarda sahne arasınlar. Biz de Cumhuriyet Halk Partisi Kayseri İl Örgütü olarak laikliğe karşı açılmış her cephede en ön safta yer alırız. Bu devleti kabile devleti sananlara Mustafa Kemal Atatürk'ü ve bu yoksul halkın Cumhuriyet'i nasıl kurduğunu yeniden milyonlarla hatırlatırız."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP İl Başkanı Keskin: 'Hiç Kimse, 'Laik Olmayan Bir Anayasa Yapacağız' Diyemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement