Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika
Güncel

Dha Yurt Bülteni-4

Dha Yurt Bülteni-4

1)ANTALYA' DA ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞA UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİANTALYA'da arazi taraması sırasında açılan ateş sonucu şehit düşen uzman çavuş 28 yaşındaki Fazıl Doğruöz için tören düzenlendi.

15.11.2016 11:25

1)ANTALYA' DA ŞEHİT UZMAN ÇAVUŞA UĞURLAMA TÖRENİ DÜZENLENDİ

ANTALYA'da arazi taraması sırasında açılan ateş sonucu şehit düşen uzman çavuş 28 yaşındaki Fazıl Doğruöz için tören düzenlendi. Şehidin oğlu 5 yaşındaki Furkan, babasının tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Konyaaltı ilçesi Çakırlar mevkiinde dün arazi taraması sırasında açılan ateş sonucunda başından vurularak şehit düşen Fazıl Doğruöz için Antalya İl Jandarma Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene şehidin Niğde'de oturan annesi Fadime Doğruöz, İzmir'de oturan eşi Ebru Doğruöz, oğlu 5 yaşındaki Furkan Doğruöz ile Vali Münir Karaloğlu, Garnizon Komutanı Albay Tahir Savran, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Antalya protokolunun diğer üyelerinin yanı sıra, şehidin birlikte görev yaptığı komando askerler katıldı.

KOMANDOLAR TABUTU OMUZLADI

Törende İl Müftüsü Osman Artan dua okurken, bazı kadınlar şehidin gelişi sırasında asker selamı verdi. Müftünün duasının ardından şehidin ailesi tabutun başına gelerek ağıt yaktı. Şehidin oğlu Furkan da göz yaşlarını tutamadı. Törenin ardından şehidin cenazesini görev yaptığı komanda arkadaşları omuzlayarak askeri araca taşıdı. Şehidin eşi de bu esnada Fazıl Doğruöz'ün fotoğrafını kucakladı. Jandarmadaki törenin ardından şehidin naaşı, Antalya Askeri Havalimanı'na götürüldü.

Şehit Doğruöz, bugün Niğde'de düzenlenecek törenle öğle vakti defnedilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------

Töreden detay

Şehidin eşi

Şehidin oğlu

Şehidin annesi

Şehidin yakınları

Töreden ve protokol

Cenazenin taşınması

Haber: Hasan DEMİRBAŞ- İbrahim LALELİ- Kamera: Emrah GÜL/ANTALYA,

====================================================

2)TEKİRDAĞ'DA EYLEM HAZIRLIĞINDAKİ DEAŞ OPERASYONU

TEKİRDAĞ'da eylem hazırlığında olduğu belirlenen Suriye uyruklu DEAŞ üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 3 şüpheliden 2'si tutuklandı. Tutuklanan 2 kişinin DEAŞ'in Suriye emiri ile yazıştıkları ve Türkiye'de saldırılarda bulunmak için talimat bekledikleri belirtildi. Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube ekipleri yaptıkları teknik ve istihbari çalışmalarda, Suriye'nin Halep kentinden çalışmak üzere Tekirdağ'a gelen Suriye uyruklu A.O., M.C., ve M.A.'nın ikinci el eşya satan bir işyerinde çalışmaya başladıklarını belirledi. Yakın takibe alınan 3 kişinin DEAŞ'ın Suriye emiri ile Arapça yazışmaları deşifre edildi. Yazışmalarda şüphelilerin Türkiye'nin batı illerinde saldırılar yapmak için talimat bekledikleri tespit edildi. Polis, 4 gün önce şüphelilerin ev ve işyerlerine operasyon düzenleyerek A.O., M.C., ve M.E.'yi gözaltına aldı. Emniyet Müdürlüğü'ndeki soruşturmalarının ardından sıkı güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edilen IŞİD'lilerden A.O. ile M.C., tutuklandı. M.E.'nin ise Tekirdağ Göçmen Kabul Merkezi'ne gönderildiği ve buradan sınır dışı edileceği belirtildi. Soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'nın M.E.'nin serbest kalmasına itiraz ederek, tutuklanmasını istedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

-Adliye tabela

-Zanlıların adliyeden çıkışları

-Zanlıların polis aracına bindirilmeleri

-Aracın hareket etmesi

-Detaylar

Haber-Kamera: Ruhan YALÇIN/TEKİRDAĞ,

========================================================

3)BOLU'DA FETÖ SORUŞTURMASINDA 12 ÖĞRETMEN ADLİYEDE

BOLU'da FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 öğretmen, adliyeye sevk edildi. Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, geçen hafta kentte çeşitli okullarda görev yapan 36 öğretmen polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Emniyette işlemleri tamamlanan öğretmenlerden 12'si, sabah hastanedeki sağlık kontrolleri ardından adliyeye sevk edildi. Şüpheliler polisler eşliğinde içeriye götürülürken, yakınları adliye önünde bekledi. Polis, şüpheli yakınlarının adliyeye girmesine izin vermedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Şüphelilerin adliyeye götürülüşü

-Şüphelilerin yakınlarından görüntü

-Polis ekiplerinden ve adliyeden görüntü

Haber-Kamera: Mutlu YUCA-Murat KÜÇÜK/BOLU

========================================================

4)EVLERİ YANAN AİLE YARDIM BEKLİYOR

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi'nde Yılmaz ailesinin oturduğu ev yanarken, aile yakınlarının yanına sığındı. 24 yaşındaki Betül Yılmaz evlerindeki tüm eşyalarının yandığını belirterek, kendilerini yardımcı olunmasını istedi.

29 Ekim gecesi Gebze Tatlıkuyu Mahallesi'nde bir apartmanın 4'üncü katında oturan Yılmaz ailesine ait evde yangın çıktı. Elektrikli ısıtıcıdan kaynaklandığı belirlenen yangında evde bulunan Dilek Yılmaz komşuları tarafından dışarı çıkarıldı. Yangında evdeki tüm eşyalar yandı. Yılmaz ailesi akrabalarının yanında kalmaya başladı. Yangının olduğu gece annesi Dilek Yılmaz'ın evde tek başına bulunduğunu belirten Betül Yılmaz, "Yangından 3 ay önce bu eve taşınmıştık. Evde kiracı olarak oturuyorduk. Yangının olduğu gece annem evde tek başınaydı. Komşularımız kapıyı kırarak annemi dışarı çıkardı" dedi.

Evlerindeki eşyaların tamamının yandığını söyleyen Betül Yılmaz, "Ertesi gün eve geldiğimizde ev tamamen yanmış haldeydi. Daha 3 ay önce taşınmıştık bu eve. Birçok eşyamız da yeniydi. Ama elimizde şu anda hiçbir şey kalmadı. Zor durumdayız. Belediyeye ve birçok yere başvurduk. Yardım yapacağız dediler. Aradan 2 hafta geçti ama siz evi bulup tutun, ondan sonra bir eşya yardımı yapılacaksa yapılır diyorlar. Ama şu anda bizim ev tutacak kadar da bir maddi durumumuz yok. Hiçbir şeyimiz kalmadı. Yardıma ihtiyacımız var" diye konuştu.

Annesinin yangından önce bir kuaförde, kendisinin ise bir muhasebe bürosunda çalıştığını belirten Betül Yılmaz, yangından sonra işlerini bıraktıklarını ifade ederek, kendilerine yardımcı olunmasını istedi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

Betül Yılmaz'ın yanan eve bakması

Betül Yılmaz ile röp.

HABER-KAMERA: Mesut IŞIK-Büşra KAYA- GEBZE(Kocaeli), -

============================================================

5)DİYABETLİLERİN HAYATINI KOLAYLAŞTIRACAK MOBİL PROGRAM ÜNİVERSİTELİLERE BİRİNCİLİK GETİRDİ

EDİRNE'de Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi öğrencileri İrem Tunalı ve Beşir Sefa Mumay tarafından tasarlanan ve diyabet hastalarının marketlerde alacakları yiyeceklerin besin değerini gösteren 'TİP'ine bakmadan alma' isimli cep telefonu uygulaması, Türkiye Diyabet Vakfı servis kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2'nci sınıf öğrencileri İrem Tunalı ve Beşir Sefa Mumay, diyabet hastalarının hayatlarını kolaylaştırabilmek için yiyeceklerin besin değerlerini gösteren bir cep telefonu uygulaması hazırladı. Yaklaşık 5 ay süren hazırlığın ardından tamamlanan proje ile Türkiye Diyabet Vakfı ve Sanafi İlaç firmasının birlikte düzenledikleri 'Sen Bul Diyabet kolaylaşsın' isimli proje yarışmasına katılan üniversiteli gençler 169 proje arasından birinci seçildi.

'Tükettiğini inceleme Platformu' başlıklı projeleriyle birinci olan eczacılık öğrencileri İrem Tunalı ve Beşir Sefa Mumay, programın diyabet hastaları için büyük kolaylık olacağını söyledi. En kısa zamanda tamamlanacak proje uygulamasının akıllı cep telefonları programları arasında yer alacağını ifade eden Beşir Sefa Mumay, "Mesleğimiz gereği hastalarla iç içeyiz. Hastaların ihtiyaçlarını biliyoruz, hastaların hastalıkla yaşama zorluklarından haberimiz var. Proje yarışmasını duyunca böyle bir zorluklarını olduğunu bilerek bu fikir üzerinde durduk. Diyabet hastalarının marketlerdeki ürünlerini daha iyi incelemesi açısından bir platform hazırladık. Bu 'Tükettiğini inceleme platformu' oldu. Sloganımızda baş harflerinden oluşan 'TİP'ine bakmadan alma' oldu. Hazır pakette gıda tüketimini daha kolay bir şekilde ve çok zahmetli olmayan bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlıyoruz. Diyabet hastaları özellikle hazır paket gıdalara çok dikkat etmeleri gerekiyor. Biz fikri 5 ayda tamamladık, etiket ve mobil uygulama taslağımız var. Biz diyabet hastalığının bilimselliğini biliyorduk. Ama diyabet hastalığı ile yaşamayı, sosyal yaşamını bilmiyorduk. Bu hastalığın sosyal yaşamını doktor ve eczacı bilmiyormuş biz bunu anladık. Çok büyük kazanımlarımız oldu. Bu sene 169 proje katıldı ve biz onların arasında 'servis' kategorisinde birinci olduk" dedi.

"HANGİ ÇİKOLATAYI YEMEMİZ GEREKTİĞİNİ GÖSTERECEK"

Eczacılık öğrencisi İrem Tunalı ise amaçlarının diyabet hastalarını marketlerden ve hazır gıdalardan korkmaz hale getirmek olduğunu söyledi. Marketlerde çok fazla ürün çeşitliliğini olduğunu hatırlatan Tunalı, "Diyabetliler için hazır gıda paketlerini kullanmak zorken, bir de bunların arasından ayrım yapmaları gerekiyor. Ürünlerin iki yanına etiket düşündük. Uyarılar bir çok üründe küçük harflerle yazılı. Bir çoğunda yok bile. Bir paket içerisinde ne kadar şeker var gibi bilgilerin hepsi yer alması gerekiyor. Etiketlerdeki en önemli parçamız karekodlarımız. Karekodla bağlantılı bir mobil uygulama geliştirdik. ilacını aldın mı seçeneği ve alarmı olan bir bölümümüz var. İnsülün dozu hesaplama, kan şekeri geçmişiz, 'bir diyabetli neleri bilmeli' bölümünde pratik bilgiler yer alıyor. Ürünün TİP'ne bak bölümünde telefonu salladığımızda kamera açılıyor ve etiket üzerinden karekod okutarak ürünlerin diyabetle ilgili tüm bilinmesi gerekenleri çıkartabiliyoruz. Örneğin diyabetli olarak bir markete gidip çikolata almak istediğimiz bir sürü çeşit olabiliyor. Bunlardan hangisi bize daha uygun, o an ki kan şekerimize göre hangisini tüketmemiz gerekiyor, hepsini incelemek yerine bu program sayesinde 'hesaplama' bölümüyle mobil olarak hesaplanmış ve bize gösterilmiş oluyor" şeklinde konuştu.

Trakya Üniversitesi Eczacılık Fakültesi 2'nci sınıf öğrencileri İrem Tunalı ve Beşir Sefa Mumay, birinci oldukları mobil uygulamanın çok kısa bir süre içerisinde akıllı cep telefonu program sayfalarında yerini alacağını da sözlerine ekledi.

Görüntü Dökümü

---------------------------

-Üniversite öğrencileri

-Programı incelemeleri

-Cep telefonu uygulaması

-Sefa'nın proje sürecini anlatması

-İrem'in programı anlatması

-Öğrenciler ve program detay

-Mobil uygulama detayları

-Öğrenciler detay

-Ellerinde telefonla uygulama görüntüsü

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,-

=========================================================

6)KAPADOKYA'DA SÜPER AY HEYECANI

KAPADOKYA bölgesinin değişik yerlerinde süper ay her zamankinden daha büyük ve oldukça ışıltılı bir şekilde göründü.

Kapadokya bölgesinde süper Ayı görüntülemek isteyen vatandaşlar, bölgenin değişik yerlerinde görüntü ve fotoğraf çekti. Havanın bulutlu olması nedeniyle net görüntü çekilmese de, bölgeye civar illerden gelen fotoğraf meraklıları da oldu. Turizmci Bekir Acar, Süper Moon'u (Ay) çekmek için Üç Güzeller mevkiindeki peribacalarının bulunduğu bölgeye geldiklerini belirterek, "68 yıl sonra ilk defa oldu. Bir daha olacak görür müyüz, görmez miyiz bilmiyoruz. Bu anı ölümsüzleştirmek için geldik. Çok güzeldi, her zamankinden daha büyüktü oldukça ışıltılı bir görüntüsü vardı" dedi.

Muhasebeci Nilgün Acar ise bu anı yakalamak için geldiklerini söyledi. Acar, "Güzel görüntülere sahip olduk, çok güzel görüntüler çektik. İnşallah yine görürüz" şeklinde konuştu.

Görüntü Dökümü:

-------------------------

- Ürgüp Üç güzeller mevkinde Süper ayı görüntüleyen vatandaşlardan genel ve detay görüntü

Turizmci Bekir Acar ve eşi Muhasebeci Nilgün Acar ile röportaj

Haber - Kamera: Sinan KORKMAZER/NEVŞEHİR,DHA)

DV 1 Dosya 1 Dakika 54 Saniye 112 - MB

========================================================

7)SEVGİNİN MELEKLERİNDEN ÖĞRENCİLERİ ISITAN KAMPANYA

İSTANBUL'da yaşayan Vanlı işkadını Sevgi Başıbüyük, "Sevginin melekleri" adı altında başlattığı kampanya çerçevesinde topladığı giyim ve kırsatiye yardımlarını Van'ın en ücra mahallelerinde bulunan okullardaki öğrencilere ulaştırdı. Kış mevsimi öncesi 500 öğrencinin yüzü sevgini melekleri sayesinde güldü.

Yardım kampanyası için kolları sıvayan Sevgi Başıbüyük liderliğindeki Sevginin Melekleri kampanyasının gönüllüleri sosyal medya üzerinden yardım çağrısı yaptı. Kısa sürede çağrılarına yanıt bulan gönüllülere Türkiye'nin birçok yerinden yardım yağdı.

EN ÜCRA OKULLARA YARDIM ULAŞTIRDILAR

Vanlı işkadını Başıbüyük, beraberindeki gönüllülerle İstanbul'dan Van'a geldi. Burada daha önce tespit ettikleri ihtiyaç sahibi öğrencilerin bulunduğu Gürpınar İlçesi'nin en ücra yerinde bulunan Taşnacak Mahallesi'ndeki konteyner okula giden gönüllüler ayakkabısı ve giyecek montları olmayan öğrencileri baştan aşağı giydirerek yüzlerini güldürdü.

KONTEYNERDE 4 SINIF BİR ARADA

Taşnacak Mahallesi'ndeki tek sınıflı konteyner okula giden Başıbüyük ve beraberindeki gönüllüleri minik öğrenciler ve öğretmenleri karşıladı. Tek sınıfta anaokulu, 1,2 ve 3'ncü sınıfta okuyan 11 öğrencisi bulunan okuldaki öğrencileri gören gönülüler gördükleri manzara karşısında duygulandı. Minik öğrencilerin kışın üşümemeleri için böyle bir kampanya başlattıklarını anlatan Sevgi Başıbüyük,"Başlattığımız kampanya büyük ilgi gördü. Hiç giyilmemiş kıyafetler ve kullanılmamış kırtasiye malzemelerini okullara ulaştırıyoruz. İlk etapta 500 öğrenciye yardımlarımızı ulaştırdık. Ancak Taşnacak Mahallesi'nde öğrenciler konteynerde eğitim görüyor. Bu manzara bizi çok üzdü. Biz bu mahalleye en az 2 derslikli bir okul yaptırmak için çalışma başlatacağız" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------

-Konteyner okul ve öğrenciler

-Yardım dağıtımı

-Öğrencilerden detaylar

-Sevgi Başıbüyük ile röportaj

Osman BEKLEYEN-Orhan AŞAN/ VAN,-

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Yurt Bülteni-4 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement