Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'daki Terör Saldırısı

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

28.11.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Hansjörg Haber ve Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Richard Moore, Diyarbakır'da Baro Başkanı Tahir Elçi'nin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısına ilişkin açıklamada bulundu.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından saldırı ile ilgili düşüncelerini paylaşan Büyükelçi Haber, "şok içerisindeyim" diyerek, saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

Haber, "Bugün Diyarbakır'da insan hakları aktivisti Tahir Elçi ile bir polis memurunun öldürülmesinden dolayı derin üzüntü ve şok içerisindeyim. Vefat edenlerin ailelerine en içten taziyelerimi sunuyorum. Bu çifte trajedi ve Sayın Elçi'nin mirası, Türkiye'de barış için çalışan herkese ilham kaynağı olmalıdır" dedi.

Saldırının, insan hakları savunucularının ne kadar büyük bir risk altında yaşadığını gösterdiğini belirten Haber, AB'nin insan hakları savunucularını ve çalışmalarını desteklemeye devam edeceğini vurguladı.

Birleşik Krallık Ankara Büyükelçisi Moore da Twitter hesabında, "Arkadaşım Tahir Elçi'nin öldürülmesinin şoku ve üzüntüsü içindeyim. İyi ve cesur bir adam yok edildi. Yılların insan hakları savunucusuydu" şeklinde yazdı.

Moore, "Bugünkü şok edici saldırıda öldürülen polis memurunun ailesine de başsağlığı dileklerimi sunuyorum. İki ailenin de ocağına ateş düştü" ifadelerini kullandı.

Diyarbakır Barosunca Yenikapı Sokak'ta daha önce terör olayları nedeniyle zarar gören Dört Ayaklı Minare önünde düzenlenen basın açıklaması esnasında çıkan çatışmada Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi hayatını kaybetmiş, polis memuru Ahmet Çiftaslan şehit olmuş, iki polis memuru ve Anadolu Ajansı muhabiri Aziz Aslan yaralanmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Diyarbakır'daki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement