Erdoğan-Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü - Son Dakika
Güncel

Erdoğan-Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü

Erdoğan-Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü

Görüşmede Filistinliler arasındaki birlik ile bölgesel konuların ele alındığı öğrenildi.

01.01.2012 19:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Filistin Başbakanı İsmail Haniyye Erdoğan'ın Üsküdar Kısıklı'daki evinde yaklaşık 2.5 saat görüştü. Görüşme saat 16.00 sıralarında başlayan ve basına kapalı olarak devam etti. Görüşme 2 sata 35 dakika sürdü.

BAŞBAKAN'DAN MEMNUNİYET MESAJI

Yaklaşık 2.5 saat süren Erdoğan Haniyye görüşmesinde konuları ele alındı. Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, görüşmede ilk önce Filistin ve Türk heyetleri görüştü. Heyetler arası görüşmeden sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İsmail Haniyye başa başa görüştü. 2 saat 35 dakika süren görüşmede Başbakan Erdoğan, Filistinliler arasında birlik ve beraberliğin sağlanması amacıyla son dönemde yoğunlaştırılmış olan çabalardan Türkiye olarak memnuniyet duyduklarını belirtti.

Başbakan Erdoğan Filistin Kurtuluş Örgütü ( FKÖ ) geçici liderlik komitesinin yeniden yapılandırılmasına yönelik çabaların en kısa sürede tamamlanmasını ümit ettiğini de söyledi. Erdoğan'ın Filistinliler arasındaki uzlaşı çerçevesinde tüm siyasi grupların katılımıyla Filistin halkının demokratik temsil gücü yüksek ve kapsayıcı bir çatı örgütüne kavuşması dileğinde bulunduğu öğrenildi.

HANİYYE'DEN ERDOĞAN'A AMBARGO TEŞEKKÜRÜ

Bölgesel konularda görüş alışverişinin de yapıldığı görüşmede Haniyye ve beraberindeki heyet Gazze Şeridinde halen yaşamakta olduğu ambargo nedeniyle yaşadıkları sorunlar konusunda bilgi aktardı. Haniyye'nin Filistin sorunun çözümüne ve Gazze şeridinden yaşayan Filistinlileri hedef alan ambargonun kaldırılmasına yönelik çabaları nedeniyle Erdoğan'a teşekkür ettiği öğrenildi. Görüşmede ayrıca iki ülke sağlık bakanlarının Türkiye'nin Filistin'e sağlık konusunda yapacağı katkıyı da ele aldıkları öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdoğan-Haniyye Görüşmesi 2 Saat 35 Dakika Sürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement