HAK-İŞ Gençlik Komitesi, Avrupa Komisyonu Binası Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika
Güncel

HAK-İŞ Gençlik Komitesi, Avrupa Komisyonu Binası Önünde Eylem Yaptı

HAK-İŞ Gençlik Komitesi ve gençlik komitesi temsilcileri 29 Şubat Avrupa Eylem Günü kapsamında Avrupa Komisyonu Binasının önünde Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile paralel olarak bir eylem gerçekleştirdi.

29.02.2012 14:20  Güncelleme: 15:31

HAK-İŞ Gençlik Komitesi ve gençlik komitesi temsilcileri 29 Şubat Avrupa Eylem Günü kapsamında Avrupa Komisyonu Binasının önünde Avrupa İşçi Sendikaları Konfederasyonu (ETUC) ile paralel olarak bir eylem gerçekleştirerek, "Gençler için saygın iş, düzgün ücret" istedi.

ETUC'un Avrupa Eylem gününde eylem yapacaklar listesinde Türkiye'den sadece HAK-İŞ'in yer almasının ardından 29 Şubat Avrupa Eylem Günü etkinlikleri kapsamında, HAK-İŞ Gençlik Komitesi ve gençlik komitesi temsilcileri Avrupa Komisyonu Binası önünde eylem yaptı. Ellerinde "Geleceğimiz için yeni demokratik Anayasa", "Gençler için saygın iş, düzgün ücret", "Demokratik ve barajsız sendikal kanun" yazılı döviz açan grup adına HAK-İŞ Gençlik Komitesi Başkanı Tuğba Balcı ile HAK-İŞ İl Temsilcisi Hasan Çiloğlu

basın açıklaması yaptı.

Balcı, açıklamada, aynı saatlerden 36 ülkede 84 sendikanın gerçekleştirdiği eylemlerle paralel bir eylem yaptıklarını kaydederek, "İstihdam için daha iyi, daha yetkin politikalar oluşturulmasını istiyoruz. Kemer sıkma politikalarına kesinlikle karşıyız" dedi. İşsizlik konusunda, daha iyi, daha oluşturucu politikalar önerdiklerini söyleyen Balcı, "Kemer sıkma politikalarına yeter diyoruz. Sosyal adalet ve etkin istihdam için ve daha etkin politikaların geliştirilmesini istiyoruz. Gençler için daha düzgün iş, saygın ücret istiyoruz" diye konuştu.

HAK-İŞ İl Temsilcisi Hasan Çiloğlu ise ellerinden alınan hakların geri verilmesini istediklerini söyleyerek, "Bunun için buradayız. İşçilerden beklentiler her geçen gün artıyor. Bu da işçilere bıkkınlık veriyor. Bize vermeleri gerekeni istemiyoruz artık yeter ki elimizden almasınlar" dedi.

9 Şubat 2012 Avrupa Eylem Günü dolayısıyla ETUC tarafından yayınlanan eylem listesinde Türkiye'deki sendikalardan sadece HAK-İŞ yer almıştı. HAK-İŞ ile aynı saatte Avusturya'da ÖGB, Belçika'da FGTB-CSC CGSLB, Güney Kıbrıs'ta SEK, Fransa'da CGT- CFDT-UNSA, Almanya'da DGB, İrlanda'da ICTU, İtalya'da CGIL-CISL- UIL, Hollanda'da FNV-CNV, İspanya'da CC OO-UGT-USO-ELA, Polonya'da OPZZ-Solidarnosc, Portekiz'de CGTP-IN-UGTP, Romanya'da Alfa Cartel-BNS, İngiltere'de TUC, İsveç'te LO ve İsviçre'de SGB/USS çeşitli eylemler gerçekleştirdi.

- ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HAK-İŞ Gençlik Komitesi, Avrupa Komisyonu Binası Önünde Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement