Harp Okulu'ndan Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Güncel

Harp Okulu'ndan Mezuniyet Töreni

Harp Okulu\'ndan Mezuniyet Töreni

Hava Harp Okulu'nun diploma ve sancak devir teslim töreni Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapıldı.

30.08.2011 23:20

Hava Harp Okulu 57. Dönem Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu Komutanlığı'nda yapıldı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu, Deniz Kuvvetleri Komutanı Emin Murat Bilgel, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner, Hava Harp Okulu Komutanı Muhittin Fatih Sert ile Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz katıldı. Hava Harp Okulu Komutanlığında yapılan törende 10'u kadın 226 teğmen mezun oldu.

YENİ HAVA HARP OKULU KOMUTANI'NDAN GENÇ TEĞMENLERE MESAJ

Hava Harp Okulu Komutanlığındaki törene ilk önce TBMM Başkanı Cemil Çiçek geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ardından da saat 18. 30'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tören alanına ulaştı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün karşılanmasıyla başladı. İstiklal Marşı'nın okunması ve bayrağın göndere çekilmesiyle devam etti. Törende konuşma yapan Hava Harp Okulu Komutanlığı Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert mezun olacak öğrencilere ve ailelere hitap etti. Tümgeneral Sert'in konuşması veliler tarafından sık sık alkışlandı. Tümgeneral Sert konuşmasında ailelere hitap ederek, " Saygıdeğer veliler, çok büyük fedakarlıklarla yetiştirerek kartallar yuvası Hava Harp Okulu'na teslim ettiğiniz evlatlarınız, yürekleri vatan, Cumhuriyet, askerlik ve havacılık sevgisiyle dolu, canlarını barışın ve özgürlüğün sembolü olan mavi semalarımızı korumaya adamış Türk subaylarıdır. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk Milleti Hava Harp Okulundan mezun olan teğmenlerin çelik kanatlarının parltısı altında daima hür ve bağımsız olacaktır. " dedi. Tümgeneral Sert mezun olacak genç teğmenlere de hitap etti. Tümgeneral Sert, "Sevgili teğmenlerim. Sizden çok büyük katkılar bekleyen Hava Kuvvetleri saflarına katılmak üzere sizleri bu yuvadan uğurluyoruz. Türk mi, lleti her zaman sizlerle gurur duyacaktır. Muhtaç olduğunuzu kudretin damarlarınızdaki asil kanda mevcut olduğunu asla aklınızdan çıkarmayın. Bahtınız ve yolunuz açık, yıldızınız dama parlak olsun. " diye konuştu.

DEVRE BİRİNCİSİ TEĞMEN KORKMAZ'DAN TERÖR MESAJI

57. Hava Harp Okulu mezunları adına bir konuşma yapan devre birincisi Teğmen Serkan Korkmaz konuşmasında genç teğmenler adına terör mesajı verdi. Teğmen Korkmaz, "Sayın Cumhurbaşkanım, Atamızın İstiklal ve Cumhuriyetimizin teminatı olarak gördüğü Türk gençliğinin fertleri olarak istikbalimizi vakur bir şekilde omuzluyor ve Ulu önderimizin bizlere vermiş olduğu görevleri yerine getirebilmek için, sahip olduğumuz azimle bir kez daha vurgulamak istiyoruz ki, güzel yurdumuzu , yüce milletimizi tehdit etmeye cüret edecek tüm düşmanlar karşılarında bizleri bulacaktır. Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti çelikten kanatlarımızın altında ebediyen hür ve bağımsız kalacaktır. Şu an huzurunuzda durmakta olan bizler Mustafa Kemal ruhlu Türk subaylarıyız. " diye konuştu. Korkmaz konuşmasının ardından Hava Harp Okulu yaş kütüğüne uçak maketi çaktı.

DEVRE BİRİNCİSİ DİPLOMASINI CUMHURBAŞKANINDAN ALDI

Konuşmaların ardından, dereceye giren teğmenlere diplomaları verildi. Devre birincisi Teğmen Serkan Korkmaz'a diploması Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından verildi. Cumhurbaşkanı Gül devre birincisi Teğmen Korkmaz'ı tebrik etmeyi ihmal etmedi. Devre ikincisi Teğmen Erhan Sert'e diploması TBMM Başkanı Cemil Çiçek tarafından verildi. Devre üçüncüsü Eyüp Acar'a diplomasını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan verdi. Devre dördüncüsü Harun Dağcı ise, diplomasını törene havacı üniformasıyla katılan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in elinden aldı. Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel diploma verdikten sonra merdivenleri koşarak protokol bölümüne çıktı. Devre beşincisi Muhammed Cihan Aydın, diplomasını Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz tarafından verilirken, devre altıncısı Mustafa Çınar diplomasını Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hayri Kıvrıkoğlu'nun elinden aldı. Devre yedincisi teğmen Erhan Yeldiri ise, diplomasını Deniz Kuvvetleri Komutanı Emin Murat Bilgel'den aldı. Devre sekizincisi teğmen Hızır Özyuva diplomasını Hava Kuvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten'in elinden, devre dokuzuncusu Caner Türkcan diplomasını Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Aslan Güner'in elinden, devre onuncusu İbrahim Mesut Yılmaz ise, diplomasını Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu'nun elinden aldı.

CUMHURBAŞKANI GÜL F4 VE F16 GÖSTERİSİNİ DİKKATLE İZLEDİ

Diploma töreninin ardından bu kez sancak devir teslim töreni yapıldı. Törenin ardından ise, F4 ve F16 savaş uçakları geçiş yaptı. Savaş uçaklarının geçişi sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, törenin bitmesini beklemeden Hava Harp Okulu'ndan ayrıldı. Başbakan Erdoğan'ın ayrılmasının ardından Hava Harp Okulu'nun 57. dönem mezunları tören geçişi yaptı. Tören geçişinin ardından F16 uçakları bin kilometre hızla Solo Türk adı verilen bir gösteri de sundu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek F4 ve F16 uçaklarının gösterisini gösteri için hazırlanan platformun üzerinden izledi. Cumhurbaşkanı Gül, Solo Türk gösterisinin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i tebrik etti. Ardından Hava Harp Okulu'ndan mezun olan 226 genç teğmen kılıçlarıyla mezuniyetlerini kutladı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Harp Okulu'ndan Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement