Harran Üniversitesi'nde Çay Ve Dostluk Molası - Son Dakika
Güncel

Harran Üniversitesi'nde Çay Ve Dostluk Molası

Tuluyhan Uğurlu'dan Çayın ve Anadolu'da Dostluk ve Beraberliğin Hikâyesi

21.10.2014 11:06

23 Ekim Perşembe Saat 14.00'da gerçekleşecek konserde Uğurlu, müzik ve görüntülerle Türkiye'de çayın hikâyesini anlatırken, Anadolu'da birlik ve beraberlik mesajları verecek.

Daha önce Marmara Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Süleyman Demirel, On Sekiz Mart ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitelerinde seslendirilen eserde, Tuluyhan Uğurlu, çayın binlerce yıllık hikâyesini yepyeni besteleri ile anlatıyor. Türkiye'de cumhuriyetle başlayan çayın hikâyesi ise konserin en önemli bölümlerini oluşturuyor. Türkiye'de çayın serüveni toprağına aşkla bağlı, her türlü güçlüğe karşı çalışan insanın, emeğin ve aşkın serüveni… Türkiye'de içilen bir bardak çay ise bizi birbirimize bağlayan, zengin yoksul ayırmadan bizi birleştiren bir dostluğun ve kardeşliğin sıcak bir "Merhaba"nın hikâyesi…

Tuluyhan Uğurlu, ÇAYKUR'un çok önemli bir projeye destek verdiğini çayın hikâyesi ile Türkiye'nin birlik ve beraberliğinin hikâyesinin anlatıldığı önemli bir projenin içinde bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getiriyor.
"İnce belli bir bardağa çayı döktüğünüzde toplumsal diyaloğun önündeki bütün engelleri kaldırırsınız. Toplumun temel harcını oluşturan muhabbetin temelinde de çay vardır. Bu kültürde çay var ve bizim sevgi kapımız da çayla birlikte açılır. ÇAYKUR sayesinde topluma bunu hatırlatma fırsatı yakaladım"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Harran Üniversitesi'nde Çay Ve Dostluk Molası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement