İsrail ile Filistin Arasındaki Kalıcı Ateşkes - Son Dakika
Güncel

İsrail ile Filistin Arasındaki Kalıcı Ateşkes

İsrail ile Filistin Arasındaki Kalıcı Ateşkes

İngiltere, ateşkes kararından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

27.08.2014 10:29

İngiltere'nin Ortadoğu ve Kuzey Afrika'dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Tobias Ellwood, Filistinli gruplarla İsrail arasında Kahire'de varılan ateşkesin kapsamlı bir anlaşmaya varılması konusunda fırsat penceresi oluşturduğunu söyledi.

Ateşkes kararına ilişkin açıklamada yapan Ellwood, "Ateşkes anlaşmasını memnuniyetle karşıladım. Bu önemli adımın atılmasını sağlayan Mısır hükümetini takdir ediyorum. Ateşkes, bu çatışmanın altında yatan nedenleri ele alan kapsayıcı bir anlaşmaya varılması konusunda kritik ve istenen bir fırsat penceresi açıyor" ifadesini kullandı.

Ellwood, "Ateşkes, Hamas ve diğer militan grupların İsrail'e füze atmayı ve diğer saldırılarını kalıcı olarak bitirmesini, Filistin yönetiminin Gazze'nin kontrolünü kaldığı yerden devam ettirmesini, etkili ve sorumlu yönetimi eski konumuna getirmesini ve Filistin halkının acılarının hafifletilmesi ile Gazze ekonomisinin büyümesine izin verilmesi için İsrail'in kısıtlamalarını kaldırmasını sağlamalıdır" dedi.

Ellwood, kapsamlı bir anlaşmanın tam olarak yürürlüğe girdiğinden emin olunması için uluslararası bir izleme ve teyit gerekliliğini vurguladı. Görüşmelerin kolay olmadığının altını çizen Ellwood, uluslararası toplumun yardımcı olabilmek için hazır beklediğini kaydetti.

Mısır'ın arabuluculuğunda Kahire'de yürütülen ateşkes görüşmelerinde İsrail ile Filistinli gruplar arasında varılan anlaşma gereği dün saat 19.00'da kalıcı ateşkes uygulaması başlamıştı. İsrail'in 7 Temmuz'da başlattığı ve 51 gün süren saldırılarında 2 bin 145 Filistinli hayatını kaybetmiş, 11 bin 100 kişi yaralanmıştı. - London, City of

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail ile Filistin Arasındaki Kalıcı Ateşkes - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement