İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi

İsrail\'in Gazze\'ye Saldırıları Protesto Edildi

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Şanlıurfa, Erzurum ve Tekirdağ'da protesto edildi.

08.08.2014 01:06  Güncelleme: 09:17

İsrail'in Gazze'ye saldırıları Şanlıurfa, Erzurum ve Tekirdağ'da protesto edildi.

Şanlıurfa'daki Karakoyun İş Merkezi önünde toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup, İsrail karşıtı dövizler taşıyıp, Filistin lehine slogan atarak, tekbirler eşliğinde Atatürk Bulvarı'ndaki Rabia Meydanı'na kadar yürüdü.

Meydanda grup adına açıklama yapan Abdülfettah Yazıcı, İsrail'in uluslararası hukuk ve insani değerleri gözetmeden yaklaşık iki aydır Gazze'de vahşet oluşturduğunu söyledi.

İsrail askerlerinin Ramazan Bayramı'nda bile karadan, denizden ve havadan Gazze'ye saldırarak "kadın, çocuk, yaşlı" demeden büyük bir katliam yaptığını aktaran Yazıcı, bu durumun kaygı verici olduğunu anlattı.

İnsanlık dramına sessiz kalınmaması ve söylemden çok yaptırım uygulanması gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "Birleşmiş Milletlerin 'İsrail, sivil kayıpları önlemeye çalışmalı' açıklamaları her zamanki gibi katliama çanak tutmasının göstergesiydi. Aklı başında herkes biliyor ki Birleşmiş Milletler, ABD ve Avrupa Birliği siyonist terör örgütü İsrail'in varlığını teminat altına almak için vardır" dedi.

İsrail ile ilişkilerini sürdüren her ülkenin söz konusu olaydan sorumlu olduğunu savunan Yazıcı, Filistin'in er ya da geç hak ettiği özgürlüğe kavuşacağını sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler ve İsrail'e karşı mücadele edenler için dua okundu.

- Erzurum

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılar ile Suriye, Irak ve Doğu Türkistan'da Müslüman halkların ölümü protesto edildi.

Bosna Caddesi'ndeki Filgeçti Köprüsü önünde Anadolu Gençlik Derneği öncülüğünde bir araya gelen çeşitli siyasi partiler ve bazı sivil toplum kuruluşlarına üye grup, İsrail aleyhine slogan atarak yürüyüşe geçti.

Türk ve Filistin bayrakları ile çeşitli dövizler taşıyan grup, bir süre yürüdükten sonra istasyon meydanına geldi.

Grup adına açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Erzurum Şube Başkanı Aktay Eşsiz, Çin'in Doğu Türkistan'da her gün Müslüman kanı akıtmaya devam ettiğini, buradaki 45 milyon kişinin sadece Müslüman oldukları için Çin hükümeti tarafından tamamen yok edilmek istendiğini söyledi.

Suriye, Irak, Afganistan, Pakistan, Yemen, Arakan, Libya ve Sri Lanka'da Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda sistematik şekilde terör olaylarının sürdüğünü belirten Eşsiz, diğer taraftan küresel terör örgütü İsrail'in,toprak işgali ve vahşete devam ettiğini anımsattı.

İsrail'in 8 Temmuz'dan itibaren şiddetini artırarak sürdürdüğü saldırılarda şehit olan Müslümanların sayısı 2 bine yaklaştığını ifade eden Eşsiz, şunları kaydetti:

"Yaralıların sayısı ise 10 bin civarında. Şehitlerin ve yaralıların çoğunu çocuklar ve kadınlar teşkil ediyor. Öte yandan, küresel terör örgütü İsrail, sağlık merkezlerini, ambulansları, okulları ve camileri vurmayı da sürdürüyor. Binlerce ev bombardımanla yerle bir edilmişken ,30 binden fazla ev de hasarlı vaziyette. Film yıldızlarından sivil toplum kuruluşlarına birçok kişi ve kurum, küresel terör örgütü İsrail'i kınayan ve lanetleyen açıklamalar yapıyor. Başta Türkiye olmak üzere birçok ülkede 20 günü aşkın zamandır yapılan tüm gösterilere, basın açıklamalarına ve resmi demeçlere karşın şımarık ve küstah İsrail, çocuk ve kadınları öldürmeye devam ediyor."

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

- Tekirdağ

Tuğlalı Park'ta toplanan Anadolu Gençlik Derneği (AGD) üyesi grup adına açıklama yapan Gürkan Baykut, Ortadoğu'da mezhep ve yöntem farklılıkları bahane edilerek, Müslüman kanı döküldüğünü söyledi.

Baykut, kurulduğu günden bu yana işgali ve vahşeti politik tarz haline getirmiş olan küresel terör örgütü İsrail'in kınama, lanetleme ve gösterilerden dolayı endişeye kapılmadığını savundu.

İsrail'in geri adım atmamasında, kendinden emin oluşunda uluslararası kuruluşların tutumlarının nasıl olacağını bilmesinin payı bulunduğunu dile getiren Baykut, şunları kaydetti:

"Birleşmiş Milletlerin, Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği'nin İsrail'e yaptırım uygulayacaklarını düşünmüyoruz. Bunu ihtimal olarak dahi saymıyoruz çünkü İsrail'in varlığı, Birleşmiş Milletler, Amerika Birleşik Devletleri ile mündemiçtir."

Baykut, İslam ülkelerinde iktidarların küresel terör örgütü İsrail'i lanetlemeyi seçi ya da halk desteğini koruma stratejisine dönüştürmemeleri gerektiğini ifade etti.

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement