Kanada'dan Gazze'ye Gıda Yardımı - Son Dakika
Güncel

Kanada'dan Gazze'ye Gıda Yardımı

Kanada, BM Dünya Gıda Programı aracılığıyla Gazze halkına 5 milyon dolar değerinde hazır gıda yardımında bulundu.

22.08.2014 00:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kanada, Gazze'de had safhaya çıkan gıda maddesi ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak 5 milyon dolarlık gıda yardımında bulundu.

Kanada Uluslararası Kalkınma Bakanı Christian Paradis konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Filistin halkının insani sıkıntılarını hafifletmek için yardımcı olmak istediklerini söyledi. Gazze halkına gerekli olan diğer insani yardımları sağlamak için Hamas'a ateşkes çağrısında bulunan Bakan Paradis, Kanada olarak Filistin ve İsrail halkı için yakın bir gelecekte gerçek barış ve güvenliğin yakalanacağını umduklarını bildirdi.

BM Dünya Gıda Programı aracılığıyla dağıtılacak olan gıdaların, yemeye hazır ve 230 bin Gazzeli'ye yetecek kadar olduğunu ifade eden Paradis, "Yardımların Hamas'ın terörist faaliyetlerine katkı sağlamaması için, uluslararası kuruluşlarla işbirliği yapıyoruz. Kanada halkının ödediği vergilerin, Hamas'a yeni tüneller inşa etmeleri için yardım olarak gitmesini istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bakan Paradis, Gazze halkının gönderilen gıda yardımını alabilmesi için, BM görevlilerinin vereceği kuponları kullanacaklarını ve bu kuponların da sadece sivil halka verileceğini açıklamasına ekledi. - Kanada

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kanada'dan Gazze'ye Gıda Yardımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement