Memur-Sen 1 Mayıs'ta Maraş'ta Olacak - Son Dakika
Güncel

Memur-Sen 1 Mayıs'ta Maraş'ta Olacak

Memur-Sen 1 Mayıs\'ta Maraş\'ta Olacak

Şanlıurfa Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, "Memur-Sen olarak 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kahramanmaraş'ta kutlayacağız" dedi.

29.04.2016 14:05

Memur-Sen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Kahramanmaraş'ta kutlayacak. Maraş'taki etkinliğe Urfa'daki yaklaşık 800 üyesiyle destek vereceklerini kaydeden Memur-Sen Şanlıurfa İl Temsilcisi İbrahim Coşkun, hedeflerinin büyük Türkiye ve adil bir dünyanın inşasına katkı yapmak olduğunu söyledi.
Coşkun, "Bu yıl 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü "Güçlü memur, büyük Türkiye ve adil bir dünya için emeğin kahramanları Maraş'ta" temasıyla tüm çalışanlar ve halkımızla birlikte kutlayacağız. Güçlü memurun güvenceli istihdamla, büyük Türkiye'nin mali, sosyal ve özlük haklarla donatılmış güçlü memurla, adil bir dünyanın ise lider ve öncü büyük Türkiye'yle mümkün olabileceğini tüm halkımıza ve insanlığa haykıracağız" dedi.

'İŞ GÜVENCESİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ'
Memur-Sen olarak, iş güvencesinin kırmızı çizgileri olduğunu dile getiren Coşkun, "Bu kararlılığımız artarak devam ediyor. Bu yıl da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının ana gündemlerinde biri güvenceli istihdam olacak. Asgari ücrete yüzde 30'lara varan artışı olumlu buluyoruz. Ancak, yetmez diyoruz ve asgari ücretin dört kişilik bir ailenin geçimini sağlayacak miktara çıkarılmasını bekliyoruz. Sayıları 700 binleri aşan taşeron işçilerin köle gibi çalıştırılmasına itiraz ettik, itiraz etmeye devam ediyoruz. Taşeron işçilerin özel statülü sözleşmeli personel yapılmasını doğru bulmuyoruz. Tüm taşeron işçilerin kadroya alınmasını bekliyoruz. Yine 4-C'liler, 4/B'liler ve memur işi yapan üniversiteli işçiler başta olmak üzere tüm sözleşmeliler için kadro talebimizi kararlılıkla sürdürüyoruz. 3. Dönem Toplu Sözleşmelerinde karar altına aldığımız, Kamu Personeli Danışma Kurulu'nda belli aşamaya getirdiğimiz fiili hizmet tazminatı başta olmak üzere taleplerimizi de 1 Mayıs'ta alanlardan haykırarak hükümetin taleplerimizin gereğini bir an evvel yerine getirmesi için çağrıda bulunacağız" diye konuştu.

'YENİ ANAYASA TALEBİMİZİ HAYKIRACAĞIZ'
Memur-Sen olarak demokratik, sivil ve özgürlükçü yeni Anayasa talebini sürekli gündemde tuttuklarını ve tutmaya devam ettiklerini vurgulayan Coşkun 12 Eylül 2010 Anayasa Değişikliği başta olmak üzere bir çok anayasa değişikliğinde de öncü rol oynadıkların belirtti. Coşkun, "Bugün de cunta bildirisi 82 Anayasası'nın yerine milletimizin bildirisi olacak yeni Anayasa'nın millet iradesiyle yapılmasına, yazılmasına ve kabul edilmesine güçlü bir şekilde destek veriyoruz. Bu anlayışla, 1 Mayıs mitingimizi yeni Anayasa mesajları verme fırsatı olarak değerlendireceğiz ve Kahramanmaraş Meydanı'ndan yeni Anayasa talebimizi yükselteceğiz. 1 Mayıs pazar sabahı saat 07.00'de Rabia Meydanı'ndan Kahramanmaraş'a hareket edeceğiz. Amacımız; güçlü memur, büyük Türkiye ve adil bir dünya için el ele, gönül gönüle verelim. İnsanlığın, ümmetin ve çalışanların gelecek umudunu çoğaltalım" ifadelerini kullandı. (KAYNAK GAZETEİPEKYOL)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Memur-Sen 1 Mayıs'ta Maraş'ta Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement